ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08132022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

Είναι ένα όνειρο ετών δηλώνει ο Λευτέρης Ραβιόλος - Π'ως εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις

Η Κάρυστος είχε ένα όνειρο πολλών χρόνων: Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ανοικτό Θέατρο. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος είχε εντοπίσει το έλλειμα για την τοπική κοινωνία γνωρίζοντας ότι από την αρχαιότητα το θέατρο είναι αλληλένδετο με την κάθε κοινωνία. 
Παράλληλα ένα σύγχρονο Θέατρο κινητοποιεί τοπικές πνευματικές ομάδες ενώ αυξάνει την επισκεψιμότητα στην περιοχή αφού ο θεατρικός χώρος είναι ιδανικός για πλήθος εκδηλώσεων, 
 
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη λοιπόν όταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου Καρύστου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», αρχικού προϋπολογισμού 636.900 €. Ο Λευτέρης Ραβιόλος μάλισττα θα πει: "Ήταν ένα όνειρο ετών".
 
Η σύμβαση αυτή ήταν απολύτως αναγκαία για την προώθηση του έργου αφού με το  νομικό πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καρύστου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξασφαλίστηκαν η αναγκαία χρηματοδότηση, η τεχνογνωσία, αλλά και η εμπειρία στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων.
 
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ανοικτού θεάτρου μετά των συνοδών έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης και εισόδου στο χώρο.
 
«Η ιδέα για τη δημιουργία ενός παραθαλάσσιου υπαίθριου θεάτρου στην πόλη της Καρύστου με κέρδισε κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή. Με αρχική χρηματοδότηση άνω των 600.000 ευρώ και με την προγραμματική μας σύμβαση, ξεκινάμε. Δημοπρατούμε το έργο και επιδιώκουμε να παραδώσουμε -το συντομότερο δυνατόν- ένα “στολίδι” στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Καρύστου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
 
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε: «Η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου είναι ένα όνειρο ετών για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου που θα γίνει σημείο αναφοράς τέχνης και πολιτισμού. Στόχος μας μέσα από αυτό το έργο είναι η προβολή του πολιτισμού μας, η προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας και η δημιουργία ενός χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλο τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου».
 
- Ξεκίνησε παράλληλα η εκτέλεση του έργου: «Άρση προσάμμωσης εισόδου Λιμένος Καρύστου», προϋπολογισμού 74.400 €, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.