ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01282023

Τρι, 24 Ιαν 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε η η μελέτη του χώρου ενώ έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση για την ηλεκτρονική του μορφή

Ένας μουσειακός χώρος με διεθνή εμβέλεια έχει δρομολογηθεί στην Οικία Παπανικολάου στην Κύμη. Εκεί θα δημιουργηθεί ένας χώρος ελκυστικά επισκέψιμος τόσο για τους μαθητές των σχολείων όσο και για τον απλό τουρίστα που μπαίνοντας στην οικία του αειμνήστου γιατρού θα μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο και να γνωρίσει τα πάντα για τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του ευεργέτη Κουμιώτη γιατρού.
Δυο φημισμένοι επαγγελματίες, με πλούσια εμπειρία στην κατασκευή σύγχρονων μουσειακών χώρων, η Ηλιάνα Ζιώγα όσο και ο Θανάσης Αθανασιάς, παρουσίασαν το π. Σάββατο στο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά. αλλά και στα μέλη του Δ.Σ του Ινστιτούτου που παρευρέθηκαν, τις κατόψεις, τομές και λοιπά μαζί με την μακέτα για το πώς προτείνεται ο χώρος αυτός να γίνει 

Πρόκειται δε η εν λόγω μελέτη να συμπληρωθεί ως προς το ψηφιακό μέρος με χρηματοδότηση που έχει συμπεριληφθεί Πρόγραμμα Τρίτσης. Μάλιστα για πρώτη φορά, ο δήμαρχος της Κύμης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο βεβαιωνει πως βρίσκεται στη φάση της έγκρισης η εν λόγω ψηφιακή πρόταση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. 

Σκοπός αυτής της συζήτησης ήταν να παρουσιαστεί η μελέτη και να γίνουν οι τελικές αλλαγές πριν την παράδοση. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση και προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο της οριστικής μελέτης και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη προς παράδοση στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου η τελική μελέτη που αφορά στην Οικία Παπανικολάου.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Μπαράκος, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου Γιώργος Ζέρβας, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ρούλα Κεχρή, οι δημοτικοί σύμβουλοι με μέλη του Δ.Σ. Αρετή Μπάτσα και Βασίλης Χριστόπουλος όπως επίσης οι τοπικοί σύμβουλοι Νίνα Γαλάνη η οποία αναπλήρωνε την Μ. Χαρτσα ως μελος Δ.Σ του Ινστιτούτου και η Κατερίνα Κουτέλου που είναι υπεύθυνη πολιτιστικών της τοπικής κοινότητας . Να σημειωθεί ότι η ενημέρωση για τη μελέτη από τους μελετητές έγινε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την covid19.