ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μπαράζ σημαντικών δράσεων του 2ου Νηπιαγωγείο Βασιλικού

Μπαράζ σημαντικών δράσεων του 2ου Νηπιαγωγείο Βασιλικού

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (1821 – 2021) το 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού γνωστοποιεί την διοργάνωση σειράς δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν στη γέννηση του Ελληνικού κράτους.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Νηπιαγωγείο:
 
- δημιούργησε στον επίσημό του ιστότοπο blogs.sch.gr/2nipvasil/ την κατηγορία “200 χρόνια από την επανάσταση του 1821”, για την ανάδειξη και προβολή δράσεων και εκδηλώσεων.
- Διοργάνωσε ενδοσχολικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας, με θέμα: «Το 2021 τους Ήρωες γνωρίζω…στο 1821 ξαναγυρίζω…», 
- ενδοσχολικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ντύνω την κούκλα μου παραδοσιακά», 
- δράση Τοπικής Ιστορίας, στην οποία όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας Νηπιαγωγοί, μαθητές, οικογένειες μαθητών, αναλαμβάνουν ρόλο ερευνητή και ιστορικού ώστε να μελετηθεί το ιστορικό παρελθόν του 1821 στην πόλη του Βασιλικού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, να εντοπιστούν δρόμοι, μνημεία, ηρώα και ιστορικά κτίρια που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821, συμπληρώνοντας συγκεκριμένο Δελτίο της Έρευνας.
 
- Δημιούργησε λαογραφικό χώρο – εκθετήριο μέσα στο διδακτήριο με λαογραφικά αντικείμενα, προσκάλεσε τους μαθητές του να διαμορφώσουν μικρά λαογραφικά μουσεία σε κάποιο εσωτερικό μέρος της οικίας τους με αντικείμενα της ελληνικής παράδοσης που ανήκουν στις οικογένειές τους και διοργανώνει ζωντανή διαδυκτιακή περιήγηση μέσα από το λαογραφικό Μουσείο του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΒασιλικού. 
- Θα παρουσιάσει δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με ποιήματα, παραδοσιακές φορεσιές , παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Η πρώτη στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και η δεύτερη στη λήξη της σχολικής χρονιάς.
 
- Πραγματοποιεί έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών από την συμμετοχή τους στους δύο ενδοσχολικούς διαγωνισμούς (αφίσες και κούκλες ντυμένες παραδοσιακά), φωτογραφική έκθεση που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις κατ΄οίκον συλλογές λαογραφικών αντικειμένων των μαθητών. 
 
- Συμμετέχει στην εκπαιδευτική δράση: «ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» κατόπιν προσκλήσεως της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
 
Οι παραπάνω δράσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορική πλευρά των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης, ιδιαίτερα σε τοπικό Επίπεδο. Να κατανοήσουν τη σημασία του Αγώνα για την κατάκτηση της Ελευθερίας και των αγαθών που αυτή συνεισέφερε σε επίπεδο πολιτισμού, γλώσσας, θρησκείας και αξιών.