ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

Ο Δήμος δέχεται προτάσεις φορέων και δημοτών για να περιγράψει και τη συμμετοχή της Εύβοιας στην εξέγερση

Η επανάσταση του 1821, δεν ήταν όπως την μάθαμε στα σχολικά βιβλία. Και είναι εθνική ανάγκη να καταγράψουμε τις αλήθειες, τα λάθη και κυρίως το μέλλον μας. 
Τι διδάγματα έχουμε για να προχωρήσουμε;

Ο Δήμος Χαλκιδέων, θα συμμετάσχει στην προσπάθεια να δούμε σωστά τα μηνύματα και τις αλήθειες εκείνης της εποχής, με μια σειρά εκδηλώσεων πολλές από τις οποίες θα είναι προτάσεις φορέων και δημοτών. Για τον Δήμο είναι ένα στοίχημα να περιγράψει μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, όσο καλύτερα μπορεί όχι μόνο την αλήθεια και το μεγαλέιο της εξέγερσης αλλά και την ιστορική συμμετοχή της Εύβοιας σε αυτήν (μια σύντομη αναφορά στη σελ. 16).
Έτσι, στο πλαίσιο των υπό υλοποίηση επετειακών εκδηλώσεων και ένταξης του Δήμου Χαλκιδέων στο πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι βασικοί άξονες των προτάσεων που κατατέθηκαν από τον Δήμο είναι οι εξής:
Ημερίδα με θέμα: Η Ελληνική Επανάσταση στην Εύβοια
Θεματικές Εκθέσεις Παραδοσιακών Φορεσιών, κειμηλίων κ.ά
Παρουσίαση συγγράμματος «Ο Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης, Υδραίος ή Φυλλαριώτης ήρωας;»
Διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για τη «Μάχη των Βρυσακίων»
Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, με θέμα, την ιστορία, τη λαογραφία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα στην Εύβοια και τον Ελλαδικό Χώρο
Πέραν των ανωτέρω βασικών αξόνων, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει συστήσει Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τα εξής μέλη:
1. Αναστασόπουλος Νικόλαος (Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης & Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
2. Καρατζάς Νικόλαος (Αρχαιολόγος- Ιστορικός)
3. Σίδερη Αλεξάνδρα ( πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων)
4. Νέζης Ιωάννης (Αντιδήμαρχος Τουρισμού)
5. Αϊδίνη Ελένη (Πρόεδρος Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.)
Η αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται προτάσεις και ιδέες για την παρουσίαση και υλοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και ιστορικές διαδρομές κατά την περίοδο της εθνεγερσίας μας, για το ρόλο που διαδραμάτισε η Χαλκίδα και ο Νομός Ευβοίας, κατά τους πρώιμους και μεταγενέστερους χρόνους από την Ελληνική Επανάσταση, λόγω της γεωγραφικής και στρατηγικής θέσης που κατέχουν, μέχρι και σήμερα.
Σημειωτέον ότι είναι διαθέσιμο το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για όποιον επιθυμεί να υποβάλλει προτάσεις, ιδέες ή σημαντικές πληροφορίες και καταγραφές, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Επιτροπή.