ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12022021

Τετ, 01 Δεκ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Καθολική σύμπνοια στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Καθολική σύμπνοια στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Ινστιτούτο Παπανικολάου.

Με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν θέματα αφορούσαν μία σειρά προτάσεων της Επιστημονικής Επιτροπής οι οποίες έγιναν αποδεκτές. 

Κάποιες από αυτές θα μπορέσουν να υλοποιηθούν πιο γρήγορα, κάποιες άλλες λόγω κορωνοϊού θα γίνουν στο μέλλον. Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος διεξαγωγής των διαδικασιών που προβλέπονται για την ανάδειξη της Οικίας Παπανικολάου στην Κύμη, με μία σειρά προτάσεων που θα τεθούν υπόψιν της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου-Πρόεδρος του Δ.Σ Θανάσης Μπουραντάς, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της Οικίας στην Κύμη, επισημαίνοντας ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει μία εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για το πώς πρέπει να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις και να ακολουθήσει στη συνέχεια τη διαδικασία που προβλέπεται σε όλα τα επίπεδα, μέσω ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Κάτι που επεσήμανε στη συνέχεια εξηγώντας διεξοδικά ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, σε ότι αφορά τη διαδικασία για την Οικία Παπανικολάου και η Ρούλα Κεχρή, μέλος του Δ.Σ, υποστηρίζοντας με μία σειρά από επιχειρήματα, ό,τι για να καταλήξουν κάπου θα πρέπει πρώτα να μπουν κριτήρια που να ανταποκρίνονται στο αποτέλεσμα.
Η κα Κεχρή αξίζει να σημειωθεί ότι στάθηκε και στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας στην οποία θα πρέπει να υπάρχει όλη αυτή η πληροφόρηση που αρμόζει στην προσωπικότητα του ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Ν. Παπανικολάου και η οποία όπως είπε θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς.
Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γιώργος Ζέρβας, αναφέρθηκε στις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, επισημαίνοντας επίσης και εκείνος με τη σειρά του ότι θα πρέπει μετά την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών σε ότι αφορά την Οικία Παπανικολάου και έχοντας όλοι μία εικόνα από αυτά που και ο κ. Μετζικώφ, συζήτησε μαζί τους σε προηγούμενη συνεδρίαση για την αξιοποίηση της, να καταλήξουν σε ουσιαστική οικονομική πρόταση που θα ξεχωρίζει, με γνώμονα την ποιότητα. Τονίζοντας, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ότι θα πρέπει να γίνει με διαφανή τρόπο που θα συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι μετά την προκήρυξη που θα βγάλει ο δήμος.
Κάτι που είχε αναφέρει και ο Δήμαρχος στην αρχή, όπως προβλέπεται μέσα από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
Η κα Αρετή Μπάτσα, μέλος του Δ.Σ είπε ότι θα πρέπει να γίνουν όλα όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία όσο πιο σύντομα γίνεται έτσι ώστε η Οικία Παπανικολάου να ανοίξει και πάλι την πόρτα της στο κοινό άμεσα. Η ίδια αναφέρθηκε και στις ζημιές που έχουν υποστεί τα κουφώματα της Οικίας Παπανικολάου.
Για την αποκατάσταση των ζημιών, μίλησε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος είχε φροντίσει να έχει πάρει προσφορές προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκατάσταση τους με χρηματοδότηση από το δήμο.
Η οριστική απάντηση ήρθε από τα χείλη του δημάρχου Θανάση Μπουραντά στη συνέχεια, ο οποίος είπε ότι ότι θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση αυτών μέσω ενός χρηματοδοτικού προγράμματος που ήδη έχουν βρει, στον δήμο.
Για τις προτάσεις του κ. Πατσούρη,  Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής και του κ. Αγγελόπουλου, του καρδιολόγου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, μίλησε ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.