ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η Στέλλα Μιμίκου σε διεθνή Έκθεση

Η Στέλλα Μιμίκου σε διεθνή Έκθεση

Η Στέλλα Μιμίκου συμμετείχε στη διεθνή ψηφιακή έκθεση, που διοργανώθηκε από την BILESMART στην Τουρκία και από την CAP στις Ινδίες με θέμα "Τέχνη και σύγκρουση", με το έργο της «Αρκούδος με μάσκα».

Πρόκειται για ένα διαδραστικό έργο της Χαλκιδέας ζωγράφου, που ανήκει στην κατηγορία « αθώα παιχνίδια-πολεμικά παιχνίδια». Είναι στην ουσία ένα παζλ πραγματικών εικόνων που απεικονίζουν  τη σύγχρονη κοινωνία και τις καταστάσεις που βιώνουν κυρίως τα παιδιά με τους πολέμους και τους ξεριζωμούς σε αντίθεση με τα παιδιά που βιώνουν την αγάπη, την ηρεμία και τη χαρά  εν καιρώ ειρήνης.
Πρόκειται για μία σύγκρουση δύο κόσμων που συνυπάρχουν με επίκεντρο τα παιδιά. Στη μάσκα που φοράει ο αρκούδος  αναγράφεται η εξής φράση «Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, ΟΧΙ όταν σκοτώνονται» καθώς και τα λόγια του γνωστού Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά».  
Η μάσκα συμβολίζει την κατάσταση που βιώνει και καλείται να αντιμετωπίσει ο κόσμος παγκοσμίως με τον covid19 που έχει αντίκτυπο στα παιδιά και στο μέλλον τους. Είναι ένα μέσο προστασίας και άμυνας όλων των προβλημάτων.
Ο αρκούδος πρόκειται για ένα αθώο παιχνίδι, μία ζεστή αγκαλιά για το παιδί πριν κοιμηθεί. . Έχει αλληγορική σημασία. Συμβολίζει την ηρεμία, την θαλπωρή, την γαλήνη και την ειρήνη.
Η κ. Μιμίκου δήλωσε σχετικά: "Σαν καλλιτέχνης πιστεύω πως η τέχνη είναι η κοινή γλώσσα μεταξύ των εθνών και των λαών, ο ειρηνικός τρόπος έκφρασης ανησυχιών και προβλημάτων. Η τέχνη είναι το μέσο που θα μας βοηθήσει να επιλύσουμε τις συγκρούσεις στις ζωές και στις καρδιές μας".