ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ03042021

Τετ, 03 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής με 4,7 εκατ. ευρώ

Αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής με 4,7 εκατ. ευρώ

Ποια έργα και με τι ποσά ενέκρινε η Περιφέρεια για την Εύβοια

Με σημαντικά έργα που αφορούν την Εύβοια, ολοκληρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Λαμία, η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία τα μέλη έδωσαν την έγκρισή τους σε πλήθος σημαντικών έργων και δράσεων για τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και την αστική αναβάθμιση στην Στερεά Ελλάδα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΣΤΕ για την «Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας», ύψους 4.700.000 €. Ακόμη αγροτική Οδοποιία για Δήμους (β΄φάση), ύψους 4.210.000 €.
Περαιτέρω, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για ενταγμένα έργα με φορείς:
• την Ι.Μ. Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων για τη συντήρηση των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων
• το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Σχολή Επιστημόνων Τροφίμων, Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών για τη «Δημιουργία Προτύπου Πιστοποίησης Τοπικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
• τον ΟΛΝΕ Α.Ε. για τη διαμόρφωση της παραλίας Ν. Αρτάκης καθώς και την επισκευή του προβλήτα και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Λιμένα Νέων Στύρων

ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
H 6η τακτική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με το ευρύτατης πλειοψηφίας ψήφισμα – διαμαρτυρία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.
«Σε μια εξαιρετικά παραγωγική συνεδρίαση, πήραμε σημαντικές αποφάσεις για μικρά και μεγάλα έργα, που διαμορφώνουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τιμούμε την Ελληνική Επανάσταση, προχωρούμε γοργά την «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» και μετασχηματίζουμε το πλάνο εξωστρέφειάς μας. Εκτελούμε, όμως, και ένα θλιβερό καθήκον.
 Καταδικάζουμε τη μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς σε τζαμί. Σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε, υλοποιούμε και αποκρινόμαστε στα μεγάλα ζητούμενα της Περιφέρειας και των συμπολιτών μας.» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.