ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Λειτουργούν με... προσοχή οι δραστηριότητες ΔΟΑΠΠΕΧ

Λειτουργούν με... προσοχή οι δραστηριότητες ΔΟΑΠΠΕΧ

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου  2020, στις Δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΔΟΑΠΠΕΧ, που περιλαμβάνουν το Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτα» και τη Δημοτική Σχολή Χορού, επιτρέπεται η λειτουργία και των λοιπών εκπαιδευτικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τους σπουδαστές κάτω των έντεκα ετών καθώς η διδασκαλία φωνητικής και η χρήση Κρουστών οργάνων, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις παρακάτω οδηγίες.

Ήδη ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει μεριμνήσει για την απολύμανση των χώρων τη διανομή όλων των απαραίτητων υλικών υγιεινής και προστασίας (μάσκες, γάντια, ψεκαστήρια κλπ), καθώς η  λειτουργία  τους  θα  γίνει σύμφωνα  με  τα  ειδικά  Υγειονομικά  Πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου για την ασφαλή επαναλειτουργία τους,  που  εισάγουν  νέους  κανόνες  και  νέες  συνθήκες  εκπαίδευσης, τις  οποίες όλοι και  όλες  πρέπει  να  προσαρμοστούν  και  να εφαρμόσουν.
m Στις αίθουσες διδασκαλίας και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης   πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών
m Το όριο αυτό καθορίζει και τον ανώτατο αριθμό ατόμων ανά αίθουσα διδασκαλίας. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για το σύνολο των σπουδαστών θα πρέπει να δημιουργηθούν υποτμήματα.
m  Στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστηαπόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων.
m  Οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται καλά. Ως προς τον κλιματισμό επιτρέπονται μόνο τα κλιματιστικά ανοικτού κυκλώματος.
m  Στους κλειστούς χώρους θα   γίνονται απολυμάνσεις με διάλυμα χλωρίνης 10:1, δηλαδή 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης, πριν και μετά από κάθε μάθημα/πρόβα. Αυτό ισχύει και για τους χώρους υγιεινής. Για επιφάνειες που είναι πιθανό να καταστραφούν από τη χρήση υποχλωριώδους νατρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αιθανόλη συγκέντρωσης 70%. Ιδιαίτερη έμφαση   δίνεται σε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως πόμολα, διακόπτες, κουπαστές κ.ο.κ.
m Ειδική μέριμνα   υπάρχει για την μπάρα μπαλέτου και την τακτική απολύμανσή της.
m Επιβάλλεται ενδελεχής και συχνός καθαρισμός και απολύμανση όλων των μουσικών οργάνων. Μουσικά όργανα με πλήκτρα   πρέπει να απολυμαίνονται με διάλυμα λευκού ξυδιού (3 μέρη νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού) εφαρμόζοντας τις γενικές οδηγίες καθαρισμού του οργάνου, δηλαδή χρησιμοποίηση μαλακού υφάσματος (π.χ. φανέλα ή δέρμα chamois). Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή χειροπετσετών. Το ύφασμα πρέπει να είναι ελαφρά υγραμένο και τα πλήκτρα να σκουπίζονται πάντα προς μια κατεύθυνση, από την εσωτερική μεριά του οργάνου προς την εξωτερική.
m Στους χώρους   υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος (70%).
m Στους χώρους υγιεινής των μαθημάτων/προβών   εφαρμόζονται κανόνες υγιεινής οι οποίοι περιλαμβάνουν:
1.      Καλό αερισμό
2.      Κλειστό καπάκι λεκάνης πριν χρησιμοποιηθεί το καζανάκι
3.      Τρεχούμενο νερό και εφοδιασμός με σαπούνι, χάρτινες χειροπετσέτες, ποδοκίνητο δοχείο απορριμμάτων
4.      Να μην χρησιμοποιείται μηχάνημα για στέγνωμα των χεριών
5.      Ουρά με αποστάσεις 1,5 μέτρου
6.      Σύσταση για χρήση μη ιατρικής μάσκας
7.      Σε περίπτωση που νιπτήρες έχουν να χρησιμοποιηθούν πολύ καιρό συστήνεται να τρέξει ζεστό νερό για 5 λεπτά πριν από την πρώτη χρήση.