ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ04022020

Τετ, 01 Απρ 2020 4pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μέχρι τον Μάρτιο η δράση "Μυθολογίες του Τόπου μας"

Μέχρι τον Μάρτιο η δράση "Μυθολογίες του Τόπου μας"

Από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας συνεχίζεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 έως 18 ετών.

Η δράση με θέμα «Μυθολογίες του Τόπου μου» πρόκειται να υλοποιηθεί την περίοδο από το έως τον Μάρτιο 2020, ενώ ξεκίνησε τον π. Νοέμβριο.
Το Εργαστήρι Τέχνης θα επιτρέψει στα παιδιά να εκπαιδεύσουν την οπτική τους αντίληψη και τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά και να γνωρίσουν τις Μυθολογικές και Ιστορικές διαδρομές της Χαλκίδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς Εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου Χαλκίδας, παιδιά 9 έως 12 ετών και έφηβοι 12 έως 18 ετών.
Η διαδικασία υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας (Αντωνίου και Πλ. Αγίου Δημητρίου) και με εξορμήσεις στους τέσσερις χώρους ενδιαφέροντος:
1. Αυλίδα, περιοχή Ιερού της Αυλίδειας Αρτέμιδας
Η περιοχή αποτελεί το σημείο εκκίνησης της Ιλιάδας και ένα από τα πλέον σημαντικά ταυτοποιημένα σημεία της ανάπτυξης των Ομηρικών Επών
2. Πηγή της Αρέθουσας, θέση της Αρχαίας Χαλκίδας
Η περιοχή δίνει τη δυνατότητα να εξοικοιωθούν οι εκπιδευόμενοι/ες με την κατανόηση της «Αρχαίας Πόλης» κάτω από τη «Σύγχρονη Πόλη»
3. Θέσεις της Βοιωτίας που σχετίζονται με τον Μύθο του Οιδιποδα
Θα υπάρξουν βιωματικές πορείες σε διαδρομές της περιοχής που σχετίζονται με τον Μύθο του Οιδίποδα.
4. Λιλάντειο Πεδίο. Το Λιλάντειο Πεδίο αποτελεί ένα σημείο όπου έχουν εγγραφεί οι μνήμες των Λιλάντειων Πολέμων και η χρήση του πηλού της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.