ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10262020

Δευ, 26 Οκτ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 50 ντοκιμαντέρ στο 13ο Φεστιβάλ Χαλκίδας

50 ντοκιμαντέρ στο 13ο Φεστιβάλ Χαλκίδας

Από 20 έως 24 Νοεμβρίου με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest Χαλκίδας, δίνει και φέτος τη δυνατότητα, για έξι ημέρες, να βιώσουμε το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ. 
Το Φεστιβάλ είναι μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ που επιβραβεύει τα πλέον καινοτόμα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, παρέχοντάς τους το πιστοποιητικό αναγνώρισης EFFE Label.

Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητουςδημιουργούς, οι οποίοι με όχημα τη διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.
Η έντονη και δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest όλα αυτά τα χρόνια ,το έχει αναδείξει σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ουσιαστικό τόπο συνάντησης των δημιουργών. Σε περιόδους κρίσης, η τέχνη αποτελεί ανάγκη. Προσφέρει έμπνευση, ανάταση, διέξοδο.
Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί, που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού, μας δίνουν την ευκαιρία για 6 ημέρες, να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από τις ιστορίες των ταινιών που ξεχώρισαν, για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.
Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 50 ταινίες-ντοκιμαντέρ.
Η σειρά αφιερωμάτων «Γνωριμία με ξένες Κινηματογραφίες» επιστρέφει με ένα αφιέρωμα για το νεανικό κοινό. Από 20 έως 24 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο, θα παρακολουθήσουμε τον Νεανικό Νορβηγικό Κινηματογράφο.
Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσιατου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων,εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σεσυνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας έναν χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών. Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους όπου η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα,θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.