ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ11272020

Πεμ, 26 Νοε 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χορωδιακή Συναυλία «Κραταιά ως Θάνατος»

Χορωδιακή Συναυλία «Κραταιά ως Θάνατος»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χακλκιδέων, φιλοξενεί τη Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival, η οποία θα παρουσιάσει τη Χορωδιακή Συναυλία «Κραταιά ως Θάνατος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Γ. Παπαδημητρίου».

Ο χώρος του τραγουδιού, και σήμερα και στο παρελθόν, καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερό του μέρος από τραγούδια ερωτικά. Υπάρχουν όμως και τραγούδια αφηγηματικά, του κύκλου της ζωής του θρησκευτικού κύκλου, και πολλά ακόμη. Πρόκειται για μια ανθρώπινη δημιουργία που περιβάλλει το άτομο σαν μια ήρεμη θάλασσα, προσφέροντάς του αίσθηση συντροφικότητας μαζί με μια αποκρυσταλλωμένη γνώση.
Πέρα όμως από τα ερωτικά τραγούδια, λίγα μιλούν για τη βαθύτερη, για μια δυνατή και εμβληματική αγάπη. Μια τέτοια αγάπη περιγράφεται από χιλιάδες χρόνια στη Βίβλο σαν «Κραταιά ως θάνατος αγάπη», δηλαδή, δυνατή σαν το θάνατο!
Με τραγούδια επιλεγμένα ώστε να περιγραμμίζουν το θέμα «Κραταιά ως θάνατος» ασχολείται η Χορωδία Ενηλίκων Piano Plus Festival αυτό τον καιρό. Ξεκινώντας από το κρητικό, το μικρασιάτικο δημοτικό τραγούδι και τον Ερωτόκριτο, περνά και ολοκληρώνει την παρουσίαση του θέματος μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες συνθετών που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή.
Χορωδία Ενηλίκων Piano Plus Festival
Μουσική διεύθυνση, προετοιμασία: Παναγιώτης Τσουκνίδας
Πιάνο: Εβίτα Μανιατοπούλου
Συντονισμός: Ανδρέας Ξενόπουλος
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την ευγενική φιλοξενία του Δήμου Χαλκίδας και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.