ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09272020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στο Πεκίνο και πάλι η Στέλλα Μιμίκου

Στο Πεκίνο και πάλι η Στέλλα Μιμίκου

Για δεύτερη φορά θα συμμετέχει στη 8η Μπιενάλε του Πεκίνου η Στέλλα Μιμίκου.

Η εκδήλωση (8th Beijing International Art Biennale) που θα λάβει μέρος στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας (National Art Museum of China, Beijing), έχει θέμα " Ένας πολύχρωμος κόσμος, ένα κοινό μέλλον". 

Επίσης, η Στέλλα Μιμίκου θα λάβει μέρος στο Διεθνές Συμπόσιο Τέχνης, κατόπιν αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής της Μπιενάλε, επιλέχτηκε να μιλήσει στο Συμπόσιο σχετικά με το θέμα της έκθεσης. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν μέρους στις 30  Αυγούστου 2019.
Το Διεθνές Συμπόσιο Τέχνης θα λάβει μέρος στις 31 Αυγούστου 2019.
O τίτλος του έργου μου είναι "πολύχρωμα χέρια, αλυσίδα για το μέλλον" (Colourful hands, a chain to the future).
Το συγκεκριμένο έργο το εμπνέυστηκε από τους στίχους ενός ποιήματος της Ελληνίδας ποιήτριας Ζωής Καρτέλλη που λένε "με χέρια σε έκταση και ισορροπία, ιδανική θεία γραμμή". Τα ενωμένα χέρια που  απεικονίζονται στο έργο συμβολίζουν το κάλεσμα των ανθρώπων να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα πιστεύω τους και αγκαλιασμένοι, ανεξαρτήτως το χρώμα, τη φυλή και τη γλώσσα, να συνεργαστούν και να οδεύσουν προς ένα λαμπρό και καλύτερο μέλλον χωρίς διχόνοιες και συγκρούσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ