ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09262020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Τώρα πια βλέπουμε έναν διαφορετικό κόσμο

Τώρα πια βλέπουμε έναν διαφορετικό κόσμο

Μια προσέγγιση σε εκδήλωση στην Κύμη από τον Αντώνη Αντωνίου

Διάλεξη στην Κύμη χθες Δευτέρα ώρα 9:15 μμ. στο Θέατρο Λαογραφικού Μουσείου με θέμα "Χάος στο κοσμικό μηχανοστάσιο".
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης και είναι στα πλαίσια των ετήσιων καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του εν λόγω Συλλόγου. Είσοδος δωρεάν.

"Στις αρχές του 21ου αιώνα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο έχει πια αλλάξει ριζικά. Το κατακερματισμένο, μηχανιστικό και αιτιοκρατικό Σύμπαν του Νεύτωνα, βασισμένο στην Ευκλείδεια Γεωμετρία ,-αφού κυριάρχησε επί 300 χρόνια στη δυτική σκέψη -έδωσε τη θέση του σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα.
Οι φυσικοί νόμοι έχασαν την απόλυτη αυστηρότητά τους τόσο στον μικρόκοσμο όσο και στον μακρόκοσμο. Δεν έγιναν όμως αυθαίρετοι, σπάταλοι. Παρέμειναν «οικονομικοί» διατηρώντας την κομψότητά τους. Το κοσμικό μηχανοστάσιο, παρόλες τις φαινομενικές διαταραχές που υπέστη, εξακολουθεί να λειτουργεί, ίσως πιο ελευθέρα, πιο δημιουργικά, με περισσότερη φαντασία.
Έτσι, τα κύματα πιθανότητας του μικρόκοσμου, το χάος του μακρόκοσμου και οι μορφοκλασματικές δομές (fractals) από τα οποία είναι πλημμυρισμένη η Φύση συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό συνυφασμένο και με την επιβίωση. Σκηνικό στο οποίο εναλλάσσονται σοφά η τάξη με την αταξία, το χάος με την προβλεψιμότητα, το τραχύ με το λείο, το κανονικό με το ακανόνιστο, η άγνοια με τη γνώση".       _ A.A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ