ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" ξεπέρασαν τον εαυτό τους

Στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" ξεπέρασαν τον εαυτό τους

Ακόμα συζητείται η διαφορετική εκδοχή του μύθου της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» που έδωσε στο πλαίσιο του 3ου Bio mechanical Festival, η θεατρική ομάδα του Πανευβοϊκού συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός», στη σκηνή του πολιτιστικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδος.


28 παιδιά – μέλη του συλλόγου συνοδοιπόροι με εθελοντές που τους στηρίζουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις, επιχείρησαν κάτω από τη διδασκαλία και σκηνοθεσία της Σοφίας Λιάκου ένα τολμηρό βήμα προς τον αρχαίο, γνωστό σε όλους μύθο αλλά και απόλυτα βιωματικό, αφού ανέβηκε θεατρικά στον τόπο που περιγράφει ο Ευριπίδης.
Η παράσταση αυτή ήρθε σαν επιστέγασμα μιας συνολικής και ασταμάτητης προσπάθειας της ομάδας από παραστάσεις και συνεχείς άλλες πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου. Η εξέλιξη στην ερμηνεία και απόδοση των ρόλων ήταν ένα συνολικό αποτέλεσμα, μια συλλογική πρόκληση στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των μελών του που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον θεατρικό χώρο της Εύβοιας μέσα από τον σύλλογό τους.
Τη διασκευή του έργου έχει κάνει ο Γιάννης Τζέμης που είναι και συνεργάτης σκηνοθεσίας. «Είναι μια δύσκολη παράσταση ακόμη και για επαγγελματίες, γι’ αυτό και θα τη χαρακτήριζα αναμέτρηση με τις δυνάμεις της ομάδας μας. Κ’ εγώ απ΄την πλευρά μου θέλω να επικοινωνήσουν τα μέλη της με το κοινό και να εξελιχθούν μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία. Η παρέμβασή μου είναι να βοηθήσω στην κατανόηση του κειμένου καθώς και στην όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοσή του» δήλωσε λίγο πριν την παράσταση. Αναφερόμενος συμπληρωματικά στις ικανότητες που διαθέτουν τα παιδιά, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο μαζί τους και ότι τα ίδια κατάφεραν να ανταποκριθούν σε ρόλους δύσκολους και απαιτητικούς.
* "Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια δουλεύω με την ομάδα αυτή αλλά τα παιδιά ασχολούνται πρώτη φορά με έναν διαχρονικό και γνωστό σε όλους μύθο. Το δυναμικό μας είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου του και εκτιμώ ότι πρόκειται για μια ιδανική επιλογή του θέματος. Το αντιπολεμικό του μήνυμα και το θέμα του φετινού Φεστιβάλ «Οι Φωνές των Αφανών», ήταν ο βασικός λόγος που μας ώθησε να το διδάξουμε στα παιδιά και να τους το περάσουμε με τρόπο απόλυτα ανταποκρινόμενο στις δυνατότητες έκφρασής τους" τόνισε στο Θέατρο Χαλκίδας η σκηνοθέτης Σοφία Λιάκου