ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ08092020

Σαβ, 08 Αυγ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αρχές Ιουλίου το 3ο Bio-mechanical Festival

Αρχές Ιουλίου το 3ο Bio-mechanical Festival

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Θέατρο Χαλκίδας, διοργανώνει στον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος από την 1η έως και την 31η Ιουλίου 2019, το  3ο Bio-mechanical Festival, όπου θα φιλοξενήσει μορφές θεάματος απ’όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δίνουν χώρο στο ανθρώπινο σώμα ως υλικό και εργαλείο έκφρασης, εμπνευσμένες από τις αρχές που προτείνει ο σκηνοθέτης Μέγιερχολντ στη βιομηχανική ή biomechanics μέθοδό του.


Το Φεστιβάλ συμβάλλει στη δημιουργία νέων, αυθεντικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών τάσεων που αντικατοπτρίζουν την δυναμική και τις δυνατότητες των «νέων» δημιουργών της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον, μέσω της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος, με τη θεματική του φέτος να συνοψίζεται στον τίτλο “Φωνές των Αφανών”, επιδιώκει να αναδείξει τις φωνές που παραμένουν στο περιθώριο, εστιάζοντας  στις διαφορετικές εκδοχές και τις εναλλακτικές οπτικές των ποικιλόμορφων μεταμορφώσεων του μύθου. Η διερεύνηση των αφηγήσεων αυτών των φωνών της σιωπής, εκτείνεται σε ένα ευρύτερο φάσμα, κοινωνικό, ιστορικό, πολιτικό μέχρι και φιλοσοφικό ή και απολύτως προσωπικό.
Στα πλαίσια του “2019-Έτος Σκαλκώτα” το φεστιβάλ δέχεται επίσης αιτήσεις, αφιερωμένες στην ανάδειξη των διαφορετικών όψεων της ζωής και του έργου του κορυφαίου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου Χαλκιδαίου συνθέτη.
Το Θέατρο Χαλκίδας, προσκαλεί λοιπόν φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες ή καλλιτέχνες, να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ  με δρώμενα, θέατρο, μουσική, χορό, εκθέσεις, προβολές, ή με άλλους τρόπους, και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μέχρι την 10η Μαρτίου 2019.