ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο "Πνοές Ανέμων" στην Κάρυστο

Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο "Πνοές Ανέμων" στην Κάρυστο

Το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σχεδίασε και έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή την επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός.

Φέτος ολοκληρώνεται ο κύκλος της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την υλοποίηση για δεύτερη συνεχή χρονιά δράσεων εμπνευσμένες από τη θεματική του αέρα, με το γενικό τίτλο "Πνοές Ανέμων".
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση με θεματικές ξεναγήσεις που αφορούν στην επίδραση της δύναμης του ανέμου στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Καρυστίας από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην αξιοποίησή του ως εναλλακτική/ ανανεώσιμη πηγή ενέργειας  με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Καρυστίας γης.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της Καρύστου (Castello Rosso), 18 και 19 Οκτωβρίου και συνεχίστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.