ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ (ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ)

  Εύβοια και Στερεά προσχωρούν σε μια δέσμη δράσεων ευαισθητοποίησης υπό την Περιφέρεια

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς παρουσίασαν την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με τίτλο: «Όλοι Μαζί  Όλοι Ίσοι»
  Πρόκειται για μια δέσμη σημαντικών δράσεων με πολλαπλούς στόχους που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι:
  * Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ.
  • Να προσφέρει πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
  • Να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.
  • Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

  Σύμμαχοι της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και πολλοί Παραολυμπιονίκες.

  Οι βασικές δράσεις που θα υλοποιηθούν, από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, είναι οι ακόλουθες:

  1. Λειτουργία Σταθμών Ενημέρωσηςοι οποίοι θα εγκατασταθούν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Εκεί, θα στεγαστούν σύλλογοι ΑμεΑ και άλλοι φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δράσεις.
  2. Ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Μεταξύ αυτών, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
  3. Παραολυμπιακό Πανόραμα Αθλημάτων. Σε συνεργασία με την Ελληνική ΠαραολυμπιακήΕπιτροπή θα παρουσιαστούν τα αθλήματα της Παραολυμπιάδας, από διακεκριμένους αθλητές της χώρας.
  4. «1ος Αγώνας Δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», για ΑμεΑ με διαδρομές των 700μ. και των 5.000μ. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο σύνδεσμο: https://bit.ly/amea-livadeia.
  5. Μουσικοθεατρικά Δρώμενα με σχετική θεματολογία, με πρωταγωνιστές παιδιά των ΚΔΑΠ ΑμεΑ και μέλη συλλόγων ΑμεΑ.
   
  Φ. ΣΠΑΝΟΣ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
   

  «Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων στη Λαμία, τη Χαλκίδα, την Άμφισσα, το Καρπενήσι, τη Λιβαδειά και τη Θήβα με πολύτιμους συμμάχους την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Συνομοσπονδία, όλες τις Ομοσπονδίες και φυσικά τους τοπικούς συλλόγους ΑμεΑ.

  »Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία της ιατρικής πληροφόρησης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων και φυσικά σε αυτό της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς Πολιτείας.

   
   

  »Με αυτή τη στόχευση, την επόμενη περίοδο θα υλοποιήσουμε μια σειρά δράσεων με την καρδιά μας και σας καλούμε να τις στηρίξετε με την καρδιά σας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

  Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε: «Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία. Εκείνο, όμως, που διαφέρει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο καθένας μας αντιλαμβάνεται την αναπηρία.  Για παράδειγμα, στην αρχαία Σπάρτη, όπου το ιδεώδες ήταν η σωματική ρώμη, τα άτομα με σωματική αναπηρία δεν είχαν καμιά θέση στην κοινωνία και κατέληγαν στον Καιάδα.

  »Σήμερα, ευτυχώς, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα για άτομα με αναπηρίες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο μόνος τρόπος για να μπει ένα οριστικό τέλος στην περιθωριοποίηση αυτών των ανθρώπων είναι να ρίξουμε φως στην καθημερινότητά τους και να έρθουμε σε γνήσια επαφή μαζί τους. Αυτό πετυχαίνουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδιοργάνωση της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία».

  Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος  δήλωσε: «Οι γονείς μας αγωνίστηκαν για την επιβίωση, εμείς για τη βελτίωση, σήμερα τα παιδιά μας και εμείς παλεύουμε και πάλι για την επιβίωση. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν ακόμη εντονότερα τις κοινωνικές διακρίσεις, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό δεν είναι μια απλή επίκληση για νέα μέτρα, αλλά μία καταγεγραμμένη πραγματικότητα. Για αυτούς τους λόγους το αναπηρικό κίνημα και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς αγωνίζεται για την ορατότητα, για να είναι η αναπηρία ορατή.

  »Σε αυτό το ίδιο πλαίσιο εδράζεται και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην προσπάθεια να είναι η αναπηρία ορατή. Και βέβαια και ο τίτλος της «Εβδομάδας» «Όλοι Μαζί- Όλοι ίσοι» είναι εννοιολογικά απόλυτα σωστός...».

  Συμμετείχε επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ΓεώργιοςΚαπελλάκης και τόνισε ότι«Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για την ένταξη τους στην κοινωνία και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

  »Στις 21 Μαΐου καλούμε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδος να έρθουν στην Χαλκίδα, να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα και να δουν από κοντά καταξιωμένους Έλληνες αθλητές με αναπηρία, αλλά και παραολυμπιονίκες.

  »Δράσεις, όπως αυτές που διοργανώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανόςτις επικροτούμε, τις στηρίζουμε και τον ευχαριστούμε».

 • Όλη η Εύβοια στο eviadcn.gr

  Η Αναπτυξιακή Ευβοίας παρουσιάζει τον δικτυακό τόπο www.evialdcn.gr που δημιούργησε και εμπλουτίζει διαρκώς με πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εμψύχωση του πληθυσμού της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

  Στόχος της πρωτοβουλίας της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. είναι να στηρίξει τον τοπικό πληθυσμό με έγκυρη, ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρηση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στο ευρύτερο θεσμικό, τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται από τις εξελίξεις αυτές.

  Στο δικτυακό τόπο www.evialdcn.gr παρουσιάζεται ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών που καλύπτει τεχνικά, διοικητικά, αναπτυξιακά, χρηματοδοτικά και άλλα θέματα που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.
  ΌΠοιος μπει στον ιστότοπο μπορεί να περιηγηθεί: 
  • - στις Κουκίδες γνώσης, μια ενότητα που εμπλουτίζεται συστηματικά με υλικό το οποίο δίνει απλά και με ακρίβεια στους κατοίκους της περιοχής ένα πρώτο στίγμα ενημέρωσης α) για τις ευκαιρίες συμμετοχής τους σε αναπτυξιακές δράσεις και προγράμματα β) για την εξασφάλιση ενισχύσεων και αποζημιώσεων που δικαιούνται γ) την έγκαιρη προσαρμογή των δραστηριοτήτων τους σε θεσμικές και διοικητικές μεταβολές
  • - στις Γέφυρες πληροφορίας όπου παρουσιάζονται αναλυτικά μέθοδοι, πρακτικές, τάσεις, παραδείγματα γύρω από διάφορα τεχνικά, επιχειρησιακά, αναπτυξιακά και άλλα θέματα με σκοπό την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής στις διαδικασίες λήψης των επιχειρησιακών τους αποφάσεων.
  • - στα όσα Συμβαίνουν γύρω μας (ΤΟΠΙΚΑ)μια ενότητα που παρουσιάζει διάφορες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ή συμμετέχει η ΟΤΔ καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς όπως ενημερωτικές συναντήσεις, εκδηλώσεις κλπ.
  Επίσης στο δικτυακό τόπο υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη αποκλειστικά στην προβολή έργων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται από επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος Leader
 • Άλλες 47 επενδύσεις μέσω επιδοτήσεων Περιφέρειας

  Θα δοθούν 15 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό ύψος τους θα φτάσει τα 26 δισ. ευρώ

  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκαν στο καθεστώς ενίσχυσης: «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, 47 νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις.
  Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αξιολογήθηκαν και έλαβαν την υψηλότερη μοριοδότηση, προκειμένου να επιχορηγηθούν.
  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, δηλαδή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ύψος των 15.227.073,09 €. Το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν είναι 35.741.033,55 ευρώ.
  Όλοι όσοι κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους, μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημά τους.

  Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταλλάξαμε Αναστάσιμες ευχές, δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε, όμως και για την πολυπόθητη “ανάσταση” των επιχειρήσεων και μέσα από αυτήν, της περιφερειακής μας οικονομίας! Μια προσπάθεια που γίνεται σε πείσμα -και προς ανάσχεση-των προβλημάτων που γέννησαν η πανδημία και το διεθνές περιβάλλον.

  »Επειδή δεν αρκούν οι γενικόλογες ευχές για ανάπτυξη, ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν και ανακοινώνουμε σήμερα την επιχορήγηση άλλων 47 μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. 

   »Πρόκειται για νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες θα υποστηριχθούν με χρηματοδοτήσεις άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 35,5 εκατομμύρια ευρώ. Απώτερος στόχος είναι να λειτουργήσουν αυτές οι επιχορηγήσεις ανταποδοτικά και πολλαπλασιαστικά, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγή εισοδήματος και -το σημαντικότερο- τη διάχυση του εισοδήματος αυτού στην κοινωνία».

 • Προκαταβολές σε 528 δικαιούχους ελαιόδεντρων στη Βόρεια Εύβοια

  Κάηκαν 96.300 ελαιόδεντρα και 7.026 άλλα δέντρα τους

  Δημοσιεύτηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, (ΦΕΚ Β’ 1963/19.04.2022), με την οποία παρέχεται προκαταβολή προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως ελαιόδεντρα ή αμπέλια, από τις πυρκαγιές της περιόδου Ιουλίου και Αυγούστου 2021 σε πληγείσες περιοχές της χώρας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ... ΔΕΗ;

  Αδιανόητη απόφαση λέγει το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα του και για την Πειραιώς

  Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Κύμης – Αλιβερίου συνεδρίασε και με ψήφισμα του θεωρεί αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του καταστήματος πωλήσεων της ΔΕΗ στην πόλη του Αλιβερίου. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Προσωρινή λύση η στρατιωτική γέφυρα

  Δόθηκε στη κυκλοφορία η οδός Σ. ΒΕΜΠΟ, η οποία οδηγεί στην Παραλία Πολιτικών, μετά την τοποθέτηση Στρατιωτικού τύπου γέφυρας BAILEY, μήκους 24 μέτρων, με καθαρό οδόστρωμα 4,20 και μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος διέλευσης 16 τόνους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

  Μεγάλα πρακτικά προβλήματα αποκαλύπτουν οι μελέτες για την ανασυγκρότηση της περιοχής

  Ένα πλήθος επιστημόνων και μελετητών έχει σκύψει πάνω από την Βόρεια Εύβοια ώστε να προτείνει τρόπους για την αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών από τις περσινές πυρκαγιές. 
  Παράλληλα η αποκατάσταση θα πρέπει να συνοδευτεί με έργα ανάπτυξης ώστε η περιοχή να αναγεννηθεί οικονομικά και κοινωνικά κάτι που οφείλεται στην μακρόχρονη εγκατάλειψη όλου του νομού. Φαίνεται λοιπόν πως δυο είναι τα κορυφαία προβλήματα που εντοπίζονται.
  Το πιο σημαντικό πρόβλημα σήμερα για την αναδάσωση στην Βόρεια Εύβοια είναι το πού θα βρεθεί το φυτευτικό υλικό. Για να αναδασώσουν το 30% του δημόσιου δάσους, περίπου 23.000 στρέμματα, χρειάζονται 1,5 εκατ. φυτά. Για την ελάτη θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια εφόσον βρουν τους κατάλληλους σπόρους. Σε μια πιλοτική αναδάσωση στη Λίμνη μπόρεσαν να φυτεύσουν μόνο 51 στρέμματα, γιατί τόσα ήταν τα φυτώρια που διέθετε η πολιτεία. Υπολογίζεται ότι το κόστος της αναδάσωσης στη βόρεια Εύβοια θα ανέλθει σε 31,5 εκατ. ευρώ.
   
  Αυτή δεν είναι η μόνη επιπλοκή. Μια ιδιαιτερότητα της Εύβοιας είναι ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων στο νησί είναι ιδιωτικές (το 62% στην περιοχή της Ιστιαίας και το 23% στη Λίμνη). Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τη λήψη αποφάσεων. 
  Μέχρι τον Μάιο θα παραδώσουν μελέτη για τη δημιουργία ζώνης προστασίας 200 μέτρων γύρω από το Αχλάδι και τις Γούβες, με στόχο την προστασία των οικισμών και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας. Για να υλοποιηθεί πρέπει να γίνει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των δασικών εκτάσεων δίπλα στα χωριά γιατί είναι διακατεχόμενες ή συνιδιόκτητες. 
  Εκπρόσωποι του συλλόγου των επαγγελματιών της Αγίας Αννας είπαν επίσης ότι, η κοπή των καμένων δέντρων γύρω από τον οικισμό δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί ανήκουν σε ιδιώτες. Ενδιαφέρον είναι και έτερο παράδειγμα που ειπώθηκε δημόσια: Ιδιωτικός δασικός συνεταιρισμός ζήτησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να πληρωθεί για τους καμένους κορμούς που κόπηκαν από ιδιωτικές εκτάσεις για να γίνουν κορμοδέματα. Όταν το υπουργείο ζήτησε τιμολόγια παρελθόντων ετών ώστε να υπολογιστεί η τιμή, εκείνοι απάντησαν ότι δεν έκοβαν ποτέ τιμολόγια…
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
  Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για την περιοχή είναι η διαχείριση της βιομηχανικής περιοχής στο Μαντούδι, η διαχείριση της πλούσιας αυθαίρετης δόμησης στους παράκτιους οικισμούς και η προστασία των ρεμάτων. Την πρώτη φάση των δύο μελετών παρουσίασαν οι πολεοδόμοι Βασίλης Γκοιμίσης (Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού) και Στέλιος Τσακίρης (Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας), δίνοντας την εικόνα της περιπλοκότητας των προβλημάτων. «Η περιοχή είναι ουσιαστικά τριχοτομημένη», ανέφερε ο κ. Γκοιμίσης, «γύρω από την Αιδηψό, την Ιστιαία και τα Βασιλικά. Μόνο δύο από τις πέντε δημοτικές ενότητες έχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γης, ενώ πολλοί παραλιακοί οικισμοί έχουν αυθαίρετη δόμηση». 
  «Η περιοχή έχει ένα θεσμοθετημένο πολεοδομικό σχέδιο, ένα υπό θεσμοθέτηση και ένα “παγωμένο”, τα οποία πρέπει και αυτά να επανεξεταστούν γιατί παρουσιάζουν μεταξύ τους ανομοιογένειες», ανέφερε ο κ. Τσακίρης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αγίας Αννας, της οποίας μέρος «έχει χτιστεί σε εκτάσεις που δόθηκαν μέσω αναδασμού, επομένως για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται γη υψηλής παραγωγικότητας και δεν μπορεί να πολεοδομηθεί». Σύμφωνα με τους χάρτες που παρουσιάστηκαν, μεγάλο μέρος των παραλιακών οικισμών «βασίζεται» στην αυθαίρετη δόμηση.

  Το βασικότερο, όμως, ζήτημα αφορά το μέλλον της βιομηχανικής περιοχής στο Μαντούδι. Τοπικοί φορείς ζητούν να χαρακτηριστεί μέσης όχλησης, κάτι που θα συνεπαγόταν το κλείσιμο της μονάδας λευκόλιθου της ΤΕΡΝΑ (πρώην Σκαλιστήρη), η οποία απασχολεί περί τα 180 άτομα. Η μονάδα σήμερα υπολειτουργεί, ωστόσο τοπικοί σύλλογοι την υποδεικνύουν ως μόνιμη πηγή περιβαλλοντικής όχλησης, ενώ ανησυχούν για το πώς αυτή σχεδιάζει να μετεξελιχθεί. Από πλευράς ΤΕΡΝΑ επισημαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί μονάδα αποθείωσης που λειτουργεί κανονικά για τον περιορισμό της όχλησης, ενώ δεν υπάρχει σχέδιο αλλαγής χρήσης της μονάδας. Το πιθανότερο, πάντως, είναι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο να μη θίξει τη βιομηχανική περιοχή.

 • Απελευθερώνεται το ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο

  Αποδεσμεύτηκε το δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων το οποίο κρατούνταν από τις Λιμενικές Αρχές στην Κάρυστο, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
   
  Το πλοίο, που φέρει το όνομα Pegas και έχει ρωσική σημαία, θα αποδεσμευθεί έπειτα από νέα διάταξη που εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  Το δεξαμενόπλοιο είχε προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όμως, λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο Κάβο Ντόρο, βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.
 • ΠΩΣ MEΣΩ ΣΙΚΑΓΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

  Γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας, που έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα εστιατόριο, μια καφετέρια και ένα γυμναστήριο, είναι ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών –συμπεριλαμβανομένης κεταμίνης– και αναβολικών.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Paintball στο Πεζονήσι!

  Την παραχώρηση του νησιού Πεζονήσι για τη διεξαγωγή αγώνα χρωματοσφαίρισης (paintball) αποφάσισε στη συνεδρίασή της τη Μεγάλη Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερέτριας.
  Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια με άμεση εκτέλεση.
  Στην Ελλάδα το Paintball, άρχισε να γίνεται γνωστό την τελευταία δεκαετία, ενώ διεθνώς, αν και παίζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε μικρούς κύκλους ανθρώπων, μόλις πριν από δεκαπέντε χρόνια αναγνωρίστηκε ως άθλημα, και μάλιστα ως ένα από τα συναρπαστικότερα.

  Ενδεικτικό του πόσο ακαταμάχητα ελκυστικό είναι αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν πεδία paintball. Οι φίλοι του λοιπόν μετρούνται σε χιλιάδες. Υπάρχουν ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες φιλικούς, τοπικούς, εθνικούς, αλλά και διεθνείς.
 • Ένταξη Κύμης, Αλιβερίου στα Πολεοδομικά Σχέδια

  Καθορισμός χρήσεων γης και πλήρης χωροταξικός σχεδιασμός

   
  Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου μπήκε στις πρώτες 15 περιοχές που προκηρύχθηκαν από το ΤΕΕ για την εκπόνηση μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.
   
  Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν οι αποφάσεις του ΤΕΕ που αφορούν στην προκήρυξη διαγωνισμών στις 15 πρώτες περιοχές που θα εκπονήσουν μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Β’ κύκλου – από τους συνολικά τέσσερις – του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» της μεγαλύτερης πολεοδομικής μεταρρύθμισης της χώρας (συνολικά αφορά 229 Δήμους και 768 Δημοτικές Ενότητες). 
   
  Μέσα σε αυτούς -και μάλιστα 2ος σε σειρά προτεραιότητας- είναι και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Η απόφαση αφορά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Κύμης, Κονίστρων, Ταμυναίων, Αυλώνος και Διστύων) και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.015.959 ευρώ.
   
  Η ένταξη του Δήμου στα Πολεοδομικά Σχέδια και τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό αποτελούσε επί χρόνια μεγάλο στοίχημα, καθώς καθορίζει τις χρήσεις γης και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή κατεύθυνση κάθε περιοχής, ώστε να μπορέσει να οργανωθεί σε ένα σύγχρονο Δήμο που θα εξυπηρετεί τους πολίτες του. Η τεχνική επάρκεια, η σοβαρότητα και η συνέπεια που αντιμετώπισαν το θέμα οι αρμόδιοι αιρετοί σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, συνεργαζόμενοι άψογα με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Την ευθύνη των μελετών έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά οι Δήμοι, οι πολίτες και οι φορείς, θα συμμετέχουν με προτάσεις στη διαδικασία της εκπόνησης της μελέτης.
   
  Σημειώνεται ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αντικαθιστούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ) ή τα ΣΧΟΟΑΠ για τους Δήμους της χώρας, δηλαδή καθορίζουν σχεδόν τα πάντα σε έναν Δήμο και κυρίως την κατεύθυνση στην οποία θα αναπτυχθεί.
   
  Ο Δήμος, που με βάση το σχέδιο Καλλικράτης προέκυψε μετά τη συνένωση πέντε (5) Καποδιστριακών Δήμων (σημερινές Δημοτικές Ενότητες), έχει δύο Γ.Π.Σ. (Ταμυναίων, Κύμης) και τρία (3) ΣΧΟΟΑΠ (Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών), τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο μελέτης το καθένα. Η ολοκλήρωση του κάθε ενός απ΄ αυτά ήταν δύσκολη, χρονοβόρα και πολυέξοδη.
  Τώρα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό της Κύμης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που έγιναν κατά την εκπόνηση της μελέτης του Γ.Π.Σ.
   
  Επίσης το Αλιβέρι έχει το Παλαιότερο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έγινε στην δεκαετία του 1980. Είναι μεγάλη ανάγκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο Πολεοδομικό Σχέδιο, να καθοριστούν οι χρήσεις γης και να δρομολογηθεί η ανάπτυξη όλου του Δήμου.
  Για αυτό τον λόγο, όλοι οι Δημότες, αλλά κυρίως οι Τεχνικοί, οι Οικονομολόγοι και άλλοι μπορούν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν στον Δήμο για την ανάπτυξη του τόπου, προς όφελος όλων των πολιτών.
 • Δέσμευση Ρωσικού πλοίου στην Κάρυστο

  Δεσμεύτηκε δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων στον κόλπο της Καρύστου, με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Υψηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο της χώρας στην Στερεά - Ξεκινά το πρόγραμμα "Φιλία σε κάθε Ηλικία"

  Δεν είναι μόνο η οικονομική ανέχεια και η πανδημία που φορτίζουν ψυχολογικά τον άνθρωπο. Είναι και η ηλικία ιδιαίτερα αν ζει μόνος μη έχοντας οικογένεια. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μια συνάντηση με αιτήματα και απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί

  Η συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της Βόρειας Εύβοιας στο Elimnion Resort, ήταν σημαντική.

  Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κος Χρήστος Τριαντόπουλος άκουσε τα αιτήματα των φορέων και το ερώτημα που υπάρχει είναι: Θα υπάρξει σε αυτά απάντηση; Συστάθηκε μια επιτροπή όπως είπε ο Υφυπουργός; 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΩΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΧΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΑΣΗ

  Καταστρέφεται το δάσος πλατάνων στον ποταμό Κηρέα - Μόλις 43.940 στρέμματα δεν κάηκαν στην περιοχή πέρυσι

  Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί στον δήμο Λίμνης - Μαντουδίου  - Αγίας Άννας από το λεγόμενο «μεταχρωματικό έλκος» που θανατώνει μαζικά αιωνόβια πλατάνια.
  Το άλλοτε πανέμορφο δάσος με τα πλατάνια κατά μήκος του ποταμού Κηρέα, που φτάνει μέχρι την πόλη του Μαντουδίου, καταστρέφεται σιγά - σιγά, όπως φαίνεται κι από τις εικόνες που δημοσίευσε ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης.
  Οι φωτογραφίες δείχνουν τεράστιους κορμούς ξεραμένους, κλαδιά επίσης ξεραμένα δεξιά κι αριστερά από το ποτάμι ή ακόμα και στα πρανή του δρόμου. Μηχανήματα του δήμου έχουν προχωρήσει σε αναγκαστικό κόψιμο και απομάκρυνση δέντρων, ενώ πολύ άμεσα θα κόψουν ακόμη τρία πλατάνια στη γέφυρα του Μαντουδίου.
   
  «Εκτός τα χιλιάδες στρέμματα δάσους που κάηκαν το καλοκαίρι, άλλο ένα πανέμορφο δάσος αργοπεθαίνει. Το πλατανόδασος του Κηρέα χάνεται σιγά σιγά. Έγινε η απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων άμεσα. Επίσης η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενήργησε άμεσα και απομάκρυνε τα δέντρα από τη κοίτη του ποταμού», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος.
   
  Το δάσος πλατάνων του Κηρέα, είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα. Δάσος, κυρίως από πλατάνια, αλλά και από άλλα υδρόφιλα φυτά, που εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Κηρέα που πηγάζει από τα όρη Φτερίτσα, Πυξαριά, Μαυροβούνι, Καντήλι και ρέοντας διαμέσου της πεδιάδας του Προκοπίου και του λεκανοπεδίου του Μαντουδίου.
   
  ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
   
  Η σοβαρή αυτά διαπίστωση έχει να κάνει και με την καταγραφή της καταστροφής στη Β. Εύβοια, όπως την κατέγραψαν δορυφόροι και έγινε γνωστή μόλις αυτόν τον καιρό. Ποια είναι η διαπίστωση; Ότι μόλις 43.940 στρέμματα δεν κάηκαν στη Β. Εύβοια. 
   
  Η ακριβής καταγραφή από δορυφορικές εικόνες για τις περσινές φωτιές βρίσκεται πλέον σε χάρτη με τις διασωθείσες δασικές εκτάσεις μέσα στα όρια της φωτιάς του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια όπως τις συνέταξε η εταιρεία ΥΛΗ-Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης.

  Σκοπός της εργασίας αυτής, την οποία εκπόνησε η ΥΛΗ, ήταν ο εντοπισμός των δασών και δασικών εκτάσεων οι οποίες διασώθηκαν, εντός της περιμέτρου της περιοχής που κάηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03/08/2021 και έκαιγε έως τις 11/08/2021 στην βόρεια Εύβοια.

  Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων των Καλλικρατικών Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Είναι αρμοδιότητας των δασαρχείων Ιστιαίας και Λίμνης αντίστοιχα. Η έκταση που κάηκε είναι 520.000 στρέμματα.

   

  Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, για τον εντοπισμό και ψηφιοποίηση των εκτάσεων, ήταν  η φωτοερμηνεία και ως υπόβαθρα χρησιμοποιήθηκαν:
   

  - Δορυφορική εικόνα με ημερομηνία λήψης 18-22 Νοεμβρίου του 2021 (διακριτικής  ικανότητας 1μ.).

  - Το Google Earth με ημερομηνία λήψης, Αύγουστο του 2021, για τις περιοχές όπου υπήρχε η  απεικόνιση των καμένων εκτάσεων.
 • Μαζική διαμαρτυρία κατά Αιολικών στα Νέα Στύρα

  Στην πρόσφατη διαμαρτυρία στα Στύρα συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, αριθμός εντυπωσιακός.

  Σε αυτό βοήθησε η συμμετοχή των συλλόγων αρχαιολόγων που ήρθαν από την Αθήνα καθώς και η συμμετοχή του ΕΟΣ Χαλκίδας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ 320.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Αποσύρεται μονομερώς το Δημόσιο από όλες τους "δασωμένους αγρούς" υπέρ των ιδιωτών που έχουν τίτλους αλλά και της χρησικτησίας

  Επί δεκαετίες Δημόσιο και ιδιώτες βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες για την κυριότητα 6.9 εκ. στρεμμάτων γης (δυο φορές η έκταση της Εύβοιας). Πρόκειται για εκτάσεις που στις παλαιές αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960 εμφανίζονται ως μη δασικές, άρα ανήκαν σε ιδιώτες. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Ποια έργα επιδοτούνται με ποσό 9 εκατ. ευρώ

  Με μια ακόμη απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκαν άλλα 26 επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς ενίσχυσης:

  «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
   
  Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια, τα οποία κατέθεσαν νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την τόνωση της παραγωγικότητας, αλλά και την αύξηση της δυναμικότητάς τους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ "ΦΡΕΝΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΗ, ΧΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ

  Η αρχική χρηματοδότηση δεν επαρκεί για τα προβλεπόμενα δυο δρομολόγια την εβδομάδα

   
  Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι για την Εύβοια, η ανάπτυξη περνά μέσα από τις σύγχρονες υποδομές που επί δεκαετίες δεν... έχει. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ζητούν να μην κλείσει το Υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας

  Επιστολή διαμαρτυρίας για τη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κ.Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας κ. Απόστολος Παπαχρήστος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Έτσι θα γίνει η απορρύπανση Ευβοϊκού από τη ΛΑΡΚΟ

  Ξεκαθαρίστηκαν οι υποχρεώσεις του νέου επενδυτή για το θέμα

  Τον «οδικό χάρτη» των μέτρων που θα πρέπει να λάβει ο νέος επενδυτής, ώστε η ΛΑΡΚΟ να συμμορφωθεί πλήρως στην περιβαλλοντική νομοθεσία εντός της επόμενης 5ετίας, προβλέπει η τροποποίηση της υφιστάμενης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για τη λειτουργία της μεταλλουργικής μονάδας της βιομηχανίας, καθώς και για την απόθεση των χερσαίων αποβλήτων (σκωρία) από το εν λόγω συγκρότημα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Tέσσερις επιχειρήσεις της Στερεάς στη Βαρκελώνη

  Συστηματική συμμετοχή της Περιφέρειας σε μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις 

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ALIMENTARIA 2022 που διεξήχθη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 4 έως τις 7 Απριλίου 2022.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

  Οι πάνω από 3.000 δονήσεις μπορεί να είναι προσεισμοί λέγουν οι επιστήμονες - Ανάγκη προληπτικών μέτρων σε όλη την περιοχή

  Ας είμαστε ειλικρινείς. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας, με νέες δονήσεις να καταγράφονται σχεδόν καθημερινά προβληματίζει. 
  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί περίπου 3.000 σεισμοί στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο.
   
  Ο καθηγητής σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις συνεχείς δονήσεις, σημειώνοντας ότι από τις 10 Ιουλίου 2021 ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότητα «με έντονο ρυθμό» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

  Όπως είπε, από τον Ιούλιο του 2021, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, που αποτελείται από 20 άτομα, θεώρησε ομόφωνα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και γι’ αυτό συνέστησε την επείγουσα λήψη προληπτικών μέτρων από τις τοπικές αρχές με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο «Εγκέλαδος».

  Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με μια έντονη έξαρση τον Σεπτέμβριο του 2021. «Στις 29 Σεπτεμβρίου εξετάσαμε πάλι την περίπτωση της Θήβας, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το προληπτικό σκέλος του σχεδίου “Εγκέλαδος”. Εκτοτε η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε, είχαμε μια ύφεση τον Νοέμβριο, αλλά μετά είχαμε πάλι πολλούς σεισμούς, με έξαρση το τελευταίο διάστημα».

   
  Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της σεισμικής δράσης στη Θήβα. «Προ ολίγων ημερών είχαμε και πάλι ασχοληθεί με το θέμα αυτό δεδομένου ότι τα μεγέθη είχαν “ανέβει”. Στη συνέχεια δημοσιοποίησα την άποψη μου ότι οι δείκτες σεισμικότητας έχουν “χειροτερέψει”».
  Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως στο επόμενο διάστημα επιβάλλεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, δηλαδή η συνεχής επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση και η λήψη πρόσθετων μέτρων αντισεισμικής προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι διάφοροι φορείς όπως π.χ. οι Δήμοι πρέπει να εντοπίσουν επικίνδυνα κτήρια και να τα απομονώσουν, στα Σχολεία να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις αντιμετώπισης κ.λπ.
  Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως εξακολουθεί η «επί τα χείρω» μεταβολή των δεικτών της σεισμικότητας στη Θήβα και -όπως είπε-τέτοιου τύπου μεταβολές συνήθως αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προσεισμών.

  Στο ερώτημα για το εάν αυτή η μεταβολή των δεικτών σεισμικότητας στη Θήβα προδικάζει τη γένεση ακόμη μεγαλύτερου σεισμού, ο ίδιος ανέφερε πως «στη σεισμολογία σχεδόν ποτέ δε μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι» ωστόσο πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό, δεδομένου ότι η σεισμική δράση εμφανίζει τα γνωρίσματα των προσεισμικών ακολουθιών».

   

  Σε ό,τι αφορά την χαρτογράφηση των ρηγμάτων, ο καθηγητής σεισμολογίας ανέφερε πως έχει γίνει μία πολύ καλή προσπάθεια από επιστήμονες, η οποία όμως έχει καταγράψει τα δεδομένα μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. «Η μετέπειτα ακολουθία δεν είναι διατυπωμένη όπως επίσης δεν υπάρχουν και τα στοιχεία που να δείχνουν τη συσχέτιση των σεισμών με τα ρήγματα της περιοχής», ανέφερε.

 • Mαθητές φύτεψαν λουλούδια

  Μαθήματα κηπουρικής, με σκοπό να αγαπήσουν την επαφή με την φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική ευαισθησία, έλαβαν οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

  Οι μαθητές του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φύτεψαν λουλούδια στην αυλή του σχολείου τους και ανέλαβαν να τα περιποιούνται μέχρι να μεγαλώσουν.

   
   
 • ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

  Ο Φ. Σπανός περιέγραψε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας λέγοντας: η κρίση θα φύγει σημασία έχει τι θα θα έχει μείνει στον τόπο από έργα

  «Οι κρίσεις περνούν, αλλά οι υποδομές μένουν. Οπότε χρειάζεται ισορροπία». Με αυτή τη δήλωση στο forum των Δελφών, περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σπανός την πολιτική του απέναντι στην πολλαπλή κρίση που βιώνει και η περιοχή μας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κύμη, Αλιβέρι και πυροπροστασία

  Συνάντηση με το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά πραγματοποίησε στο δημαρχείο ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας.

  Συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας δήμου και Πυροσβεστικής ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου αλλά και την κοινή αντιμετώπιση των περιστατικών που ήδη συμβαίνουν από την καύση κλαδιών των αγροτών.

  Δήμος Κύμης Αλιβερίου και Πυροσβεστική υπηρεσία θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων κοινής δράσης τους.

 • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

  Ο σχεδιασμός της Έλενας Βάκα και ένα ακόμη έργο της: Συνολική ανακατασκευή του Πάρκου Ελευθερίας

  Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημαρχίας Έλενας Βάκα, φαίνεται να είναι οι μεγάλες αισθητικές - λειτουργικές αναπλάσεις στη Χαλκίδα που θα αλλάξουν την εικόνα της και θα προσθέσουν ποιότητα ζωής στους δημότες. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα [Ad]

  • Το μεγαλύτερο retail δίκτυο τεχνολογίας στην Ελλάδα με 263 καταστήματα

   

  Να παραγγείλουν onlineτο αγαπημένο τους προϊόν και να το παραλάβουν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από το κοντινότερό τους κατάστημα, μπορούν οι πελάτες του ΓΕΡΜΑΝΟΥ με το GClick & Collect.Με τη νέα υπηρεσία οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 11.000 προϊόντα τεχνολογίας αυτό που επιθυμούν και να το παραλάβουν άμεσα από ένα από τα 263 καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΛΑΡΚΟ: Δουλειά όχι επιδόματα

  Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας συμμετείχε στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

  Το βασικό σύνθημα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αποτυπωμένο και στο πανό που κρατούσαν, ήταν: "Θέλουμε δουλειά, όχι επιδόματα ανεργίας". Oι εργαζόμενοι ζητούν να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ο εκσυγχρονισμός της και η παραπέρα ανάπτυξη της. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

  Οι αναπλάσεις των βασικών Λεωφόρων και η Δημοτική Αγορά θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου Ανάπλασης επί των Λεωφόρων Ελευθερίου Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου, χρηματοδοτούμενο από το Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τοπικά τρόφιμα και ποτά σε Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για 5η φορά στη 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 4 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
   
  Με μια δυναμική αποστολή 9 επιχειρήσεων, τα στερεοελλαδίτικα προϊόντα τράβηξαν το ενδιαφέρον τόσο εγχώριων όσο και ξένων αγοραστών με τις μοναδικές τους γεύσεις και την υψηλή τους ποιότητά, ενισχύοντας τη φήμη τους και αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές.
   
  Με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συντόνισε την επιχειρηματική αποστολή, οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσα σε ένα καλά οργανωμένο και φιλικό εκθεσιακό περιβάλλον.
   
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε: «Για 5η χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Τηρώντας τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, συμμετέχουμε δυναμικά σε κάθε εκθεσιακό γεγονός που ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα των στερεοελλαδίτικων επιχειρήσεων και μεγιστοποιεί τη δυνατότητά τους να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με ισχυρά πολλαπλασιαστικά οφέλη.
   
  Συνεχίζουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της ανάπτυξης και της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα από συντονισμένες και καλά μελετημένες κινήσεις για να αξιοποιήσουμε το κάθε ευρώ προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας».
   
   
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ 12 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

  Ενισχύονται οι Δήμοι Ιστιαίας και Λίμνης - Επιδότηση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

  Η Εύβοια δίνει την μάχη της ανάκαμψης και μέσα από την μεγάλη τουριστική προσέλευση που αναμένεται για φέτος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εγκρίθηκε το Αιολικό Πάρκο στα Νέα Στύρα

  Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ δόθηκε το «πράσινο φως» στην ΑΕΠΟ για το πάρκο ισχύος 160 MW στα Στύρα της εταιρείας «Σοφράνο».

  Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόρριψης από τη ΡΑΕ της αίτησης αναθεώρησης που είχε υποβάλει ο Δήμος Καρύστου για το εν λόγω αιολικό πάρκο.
  Η «Σοφράνο» είναι μία από τις εταιρείες μέσω των οποίων σχεδιάζεται η ανάπτυξη της στρατηγικής επένδυσης της Ελλάκτωρ μαζί με την πορτογαλική EDPR στην Εύβοια και η οποία αφορά σειρά αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 496 ΜW. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

  Πρέπει να προβληθούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου - Επιμελητήριο και Εστίαση κάλεσαν τα ΜΜΕ

  Η Έλενα Βάκα το έχει πει δημόσια. Στην Εύβοια συναντά κανείς ΟΛΗ την Ελλάδα. Πράγματι το νησί παρέχει όλων των ειδών τους τουρισμούς, από θρησκευτικό μέχρι πανέμορφες παραλίες, από εξερευνήσεις μέχρι καταδύσεις, από αρχαιότητες και Μουσεία μέχρι ιαματικό τουρισμό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εργασίες στην πλατεία Κανήθου

  Στο πλαίσιο των συντονισμένων παρεμβάσεων σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκαν, εργασίες στην περιοχή της πλατείας της Κανήθου.

  Συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν τοποθέτηση 12 νέων φωτιστικών σωμάτων, ελαιοχρωματισμούς στους κοινόχρηστους χώρους και κλάδεμα ψηλών δέντρων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κραυγή αγωνίας για την ακρίβεια από 30 φορείς

  Τι διεκδικούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορίου - Επιχειρηματικότητας

  Το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής πλήττει ολόκληρο τον κοινωνικό και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σε δυο άξονες εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή

  Η Περιφέρεια θέλει να τιμήσει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της μαύρης επετείου

   
  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιας για θέματα των επετειακών δράσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΦΟΒΟΣ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

  Ισχυρή πιθανότητα να μην υπάρξει επενδυτής - Νέα αναβολή για την κατάθεση προσφορών

  Για τις 5 Μαΐου μεταφέρθηκε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στους παράλληλους διαγωνισμούς που «τρέχουν» το ΤΑΙΠΕΔ και ο Ειδικός Διαχειριστής για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, η οποία κανονικά εξέπνεε σήμερα, 31 Μαρτίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...