ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • Εξόφληση με δόσεις από τη ΔΕΥΑ Κύμης - Αλιβερίου

  Με ανακοίνωση της η Δ.Ε.Υ. Α. Κύμης – Αλιβερίου ενημερώνει τους καταναλωτές του δικτύου σχετικά με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον οργανισμό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

  Τι είναι το Press Trip που οργανώνουν - Εύβοια και Σκύρος μπορούν να επιστρέψουν στο... 2019

  Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι φέτος η τουριστική χρονιά για το νομό θα είναι "γεμάτη" παρά τις διεθνείς αντιξοότητες και την πανδημία που συνεχίζεται σε ψηλά επίπεδα.
   Μια πρώτη ένδειξη είναι φυσικά οι προκρατήσεις που όπως είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Χέλμης είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν παρατηρούνται ακυρώσεις.
  Μια δεύτερη είναι η ικανοποιητική επισκεψιμότητα στο τριήμερα της 25ης Μαρτίου. Ιδιαίτερα στην πληγείσα Βόεια Εύβοια παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση που πρόσθεσε αισιοδοξία στις τοπικές επιχειρήσεις.
  Με βάση αυτή την κεκτημένη ταχύτητα είναι σημαντικό ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Σωματείο Εστίασης Ψυχαγωγίας & Αναψυχής  Ευβοίας ‘’Ο Ξένιος Ζεύς’’  αναπτύσσουν από κοινού πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού της Εύβοιας.

  Οι δύο Φορείς με σκοπό την ανάδειξη της Εύβοιας ως μοναδικού τουριστικού προορισμού για όλο το χρόνο, συνεργάζονται και συνδιοργανώνουν στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2022, ένα δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης (Press Τrip), ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στην καρδιά της Κεντρικής Εύβοιας και στην Χαλκίδα.

  Για την υλοποίηση του Press Trip ως μία στοχευμένη προωθητική ενέργεια, έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας, οι οποίοι θα περιηγηθούν στην περιοχή της Πρωτεύουσας, για να την γνωρίσουν μέσα από την πλούσια ιστορία της και τους ανθρώπους της, μέσα από τα μοναδικά της αξιοθέατα, αλλά και μέσα από την μοναδική τοπική κουζίνα της.

  Στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι οι εν λόγω δημοσιογράφοι μετά την 3μερη φιλοξενία τους, να μεταφέρουν και να μετατρέψουν κάθε βιωματική τους εμπειρία – και μέσα από πολλαπλές δημοσιεύσεις (άρθρα, ρεπορτάζ, εικόνες) – σε μια έντονη επιθυμία κάθε δυνητικού επισκέπτη να γνωρίσει και να απολαύσει από κοντά τον τόπο μας και τις ομορφιές του.

 • Η Περιφέρεια "απέκτησε" ένα χρήσιμο εργαλείο

  Εκλέχτηκε η πρώτη διοίκηση της ΣΚΑΠΑΝΗΣ ΑΕ - Δηλώσεις Ν. Σουλιώτη

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίασή του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου αναπτυξιακού οργανισμού με την επωνυμία: “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λεωφ. Καλυβίων 2 – Λαμία) και το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ονομαστική ψηφοφορία και μετά απο εισήγηση του προεδρεύοντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού . Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου :

  Πρόεδρος: Φάνης Σπανός.
  Αντιπρόεδρος: Νίκος Σουλιώτης.

  Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Περλεπέ
   
  Μέλη: Αλέκος Στάïκος και Γιάννης Σαλταγιάννης (εκτελεστικά μέλη) και Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Απόστολος Γκλέτσος, Γεώργιος Σκούρας, Κατερίνα Μπατζελή (μη εκτελεστικά μέλη).

   

  Η θητεία των μελών του Δ.Σ έχει ορισθεί να διαρκέσει μέχρι την 31.03.2024, με βάση το καταστατικό του αναπτυξιακού οργανισμού.
  Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν θέματα, όπως οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου, η σύναψη συνεργασίας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η ομάδα δράσης για την απόκριση της λειτουργίας της εταιρείας στις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί δημοσίων δαπανών.
  Ο Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, σε μια εποχή που υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, αλλά δεν έχουμε τρόπο να απορροφήσουμε κονδύλια.
  Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του Αντιπροέδρου. Εκλογή, που αποτελεί ακόμη μια ένδειξη συμπόρευσης του α΄και β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος, ότι τα αποτελέσματα που περιμένουν οι Δήμοι και εν τέλει οι δημότες μας, θα είναι ορατά πολύ σύντομα”.
  Για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Περλεπές .
  «Είναι μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη που αναλαμβάνω μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και την εκλογή μου, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”.

  Δεσμεύομαι για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Στερεάς Ελλάδας. Η “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” είναι πλέον στην υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Θα παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη με μετρήσιμα αποτελέσματα”.

   
   
 • ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ

  Ξεκάθαρη στάση από την Έλενα Βάκα σε απάντηση της στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

  Η πάγια θέση της ΠΟΕ ΟΤΑ να μην εργάζονται στους Δήμους ιδιώτες έφερε και δημόσια σύγκρουση με τον Δήμο Χαλκιδέων. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Οι μαθητές της Σκύρου για την Ουκρανία

  Οι μαθητές της Σκύρου, μετέφεραν το δικό τους μεγάλο μήνυμα αγάπης στα παιδιά των προσφύγων υπερασπίζοντας τις δικές τους αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Γιατί καθυστερεί η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ;

  Την άμεση παραχώρηση του Στρατοπέδου ”Ι. ΠΗΛΙΚΑ” για τη μεταστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας ζητάει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Θανάσης Ζεμπίλης. αναφέροντας τα παρακάτω:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ο επαγγελματικός προσανατολισμός βασικό πρόγραμμα στην Περιφέρεια

  Το πρόγραμμα "ΠΥΞΙΔΑ" θα παρουσιάσει 47 επαγγέλματα - Δηλώσεις Φ. Σπανού

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βελτιώνει και καθιερώνει την “ΠΥΞΙΔΑ”. Το καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού επιστρέφει εμπλουτισμένο και με σταθερό στόχο να φέρει τους εφήβους μας κοντά σε ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία, κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ;

  Οι εργαζόμενοι μένουν μέχρι τις 6 Μαίου - Τι δηλώνουν συνδικαλιστές και Σταϊκούρας

  Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας να «παγώσει» τη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων μέχρι τις 6 Μάη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία, φρενάρει και πάλι τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τετραπλός σχεδιασμός για κτηνοτροφία αλιεία αγροτιά

  Ποια έργα προωθούνται για να ενισχυθούν σημαντικές δραστηριότητες στο νομό

  Στην ανάπτυξη και αναβάθμιση αλιευτικών καταφυγίων, στη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων και δημοτικών σφαγείων στη Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εκτενώς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε παρέμβασή του στην 3η συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Β. Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 έως 20 Μαρτίου στην Αγ. Άννα, παρουσία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας κ. Σταύρου Μπένου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

  Ο Στ. Μπένος μίλησε για έναν αναξιοποίητο πλούτο που τώρα πρέπει να μεγαλουργήσει

  "Η Εύβοια έχει μια μεγάλη προίκα που λέγεται δάσος. Η Σαουδική Αραβία έχει το πετρέλαιο. Το δάσος είναι το δικό της πετρέλαιο. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Συνάντηση Τριαντόπουλου με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων

  Το π. Σάββατο στο Δημαρχείο της Λίμνης, ο κ. Τριαντόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της Βόρειας Εύβοιας, με την παρουσία και του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, εστιάζοντας τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στον κλάδο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

  Επισήμανση Καραγιάννη για την εγκατάλειψη της Εύβοιας - Τι είπε για παράκαμψη Χαλκίδας και Βόρειο Οδικό Άξονα

  Στο σύνολο των παρεμβάσεων που γίνονται στην Εύβοια με πόρους που ο νομός δεν είχε δει εδώ και δεκαετίες, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Συλλέγουμε αναγκαία είδη για τον Ουκρανικό λαό

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει εκστρατεία για τη συλλογή των αναγκαίων ειδών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, που βιώνει τα δεινά της Ρωσικής εισβολής.

  Η εκστρατεία ξεκίνησε το Σάββατο, με παράλληλες δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για την Εύβοια, στήθηκε περίπτερο συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στην πλατεία Δικαστηρίων.

  Η συλλογή των ειδών θα συνεχιστεί, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθημερινά,  από σήμερα Δευτέρα και έως το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

  Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

  ΤΡΟΦΙΜΑ: Όσπρια, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Δημητριακά, Παξιμάδια, Γάλα εβαπορέ, Σκόνη Γάλακτος, Κονσέρβες παντός τύπου, Ζάχαρη, Ελαιόλαδο – σπορέλαιο, Αλάτι.

  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αντιπυρετικά, Ιατρικές μάσκες, Θερμόμετρα, Γάζες αποστειρωμένες, Σπρέι επούλωσης τραυμάτων, Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, Κουτιά πρώτων βοηθειών, Αλοιφές για εγκαύματα.

  ΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Κουβέρτες – Αλουμινοκουβέρτες, Είδη μαγειρικής ( μπωλ – κατσαρολάκια – μπρίκια – κουταλομαχαιροπίρουνα ), Κεριά – αναπτήρες, Φακοί, Μπαταρίες διάφορες  - power banks, Eίδη υγιεινής – σερβιέτες – πάνες.

 • H Περιφέρεια Στερεάς στις Βρυξέλλες για την ανάπτυξη

  Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός με αφορμή τη διεξαγωγή του 8ου Φόρουμ για τη Συνοχή στην Ευρώπη.

  Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου, ήταν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Den Lyen, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων (αρμόδια για το ΕΣΠΑ) Elisa Ferreira, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ τονίστηκε πως οι πολιτικές Συνοχής αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την καταπολέμηση των ανισοτήτων και τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ιδιαιτέρως μάλιστα, με φόντο την πανδημία και μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όλα τα παραπάνω αποτελούν προκλήσεις τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

  Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί η συντονισμένη ανάπτυξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027 και EU Recovery Fund (Ταμείο Ανάκαμψης), με τρόπο που να δημιουργήσει συνέργειες και να αποφύγει κενά και αλληλοεπικαλύψεις στις δράσεις.

  Στο πλαίσιο συναντήσεων και επαφών του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Επίτροπο Elisa Ferreira και να πραγματοποιήσει τεχνική σύσκεψη με την ομάδα εργασίας για θέματα που αφορούν στο νέο ενισχυμένο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2021-2027.

  Επιπλέον, πραγματοποίησε συνάντηση με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη με αφορμή τόσο το χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο και την προοπτική συνεργασίας για την υιοθέτηση νέων καλών ευρωπαϊκών πρακτικών για θέματα της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  Με το πέρας της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε αυτές τις δύο μέρες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες, είχα την ευκαιρία να γίνω κοινωνός όλων των σύγχρονων τάσεων και προκλήσεων για τους διαρθρωτικούς πόρους, το Ταμείο Ανάκαμψης και όλες εκείνες τις πολιτικές που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

  »Φυσικά, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην Ουκρανία, όπου η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση δοκιμάζει όχι μόνο τον Ουκρανικό λαό, αλλά και τις δυνάμεις, την ετοιμότητα και κυρίως το αξιακό σύστημα της Ευρώπης.

  »Ευχαριστώ την Επίτροπο Συνοχής Elisa Ferreira για την παραγωγική επαφή με την ίδια και την ομάδα της, αλλά και τη φίλη Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, για τη στοχευμένη ατζέντα συνεργασίας που οικοδομούμε πάνω στα σύγχρονα διακυβεύματα για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη.

  »Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών, δίχως όμως να αποπροσανατολίζεται από την εξωστρέφεια και τη στρατηγική ματιά στο μέλλον και τις προκλήσεις του».

 • Νέα δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου στη Food Expo

  Το Επιμελητήριο Εύβοιας έχοντας ως κοινό στόχο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ευβοϊκών επιχειρήσεων και την προβολή του Νομού, συμμετείχε με την Περιφέρεια στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD ΕΧΡΟ που πραγματοποιήθηκε – παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «Oenotelia» – στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα.
  Ο Φορέας από τις 12 έως και τις 14 Μαρτίου 2022 προώθησε από το περίπτερο του, την παραγωγική ταυτότητα του Νομού Ευβοίας και την γαστρονομική του κληρονομιά, μέσω παρουσίασης προϊόντων των ευβοϊκών επιχειρήσεων του Κλάδου Τροφίμων και Ποτών, αλλά και του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ.
  Τα ευβοϊκά προϊόντα είχαν την τιμητική τους και προβλήθηκαν στο ευρύ κοινό από την βραβευμένη chef Ντίνα Νικολάου κατά τη διοργάνωση εκδήλωσης γαστρονομίας (SPECIAL ENENTS MEDITERRANEAN GASTRONOMY FORUM) με στόχο την ανάδειξη της υπεροχής των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας και της ηγετικής θέσης που κατέχουν στην μεσογειακή διατροφή.
   

  Στην εν λόγω έκθεση, τη μεγαλύτερη στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, το Επιμελητήριο αξιοποιώντας την ευκαιρία, προώθησε και την τουριστική ταυτότητα της Εύβοιας και της Σκύρου, με την προβολή ενός Travel video το οποίο πρόσφατα δημιούργησε, με στόχο την προβολή του τουρισμού εμπειρίας ως νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών με υψηλό οικονομικό δυναμικό από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και μέσα από το οποίο οι επισκέπτες γνώρισαν τη φιλοξενία, την ποιότητα των υπηρεσιών, τη γαστρονομία αλλά και τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής του Νομού μας.

  Την όλη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στήριξαν με την καθημερινή παρουσία τους, ο Πρόεδρος Γιάννης Γεροντίτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Βασίλης Βαρελάς, η Διευθύντρια Αρτεμησία Χαρίτου και στελέχη του Φορέα.
 • ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  Ποια έργα έχουν δρομολογηθεί ή εκτελούνται ήδη μέσα στο 2022 βελτιώνοντας την εικόνα και την λειτουργία της πόλης

  "ο Δήμος Χαλκιδέων εργάζεται καθημερινά σε δύο κύριους άξονες, σε μελέτες κι έργα που αφενός, θα αλλάξουν την εικόνα των πόλεων και των χωριών του Δήμου και αφετέρου, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους", δήλωσε η Έλενα Βάκα στην παρουσίαση των έργων που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Επείγει η μετεγκατάσταση Πυροσβεστικής Αλιβερίου

  Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Δασαρχείο και το 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου επισκέφτηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

  Συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα της περιοχής, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

  Είναι ένα όνειρο ετών δηλώνει ο Λευτέρης Ραβιόλος - Π'ως εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις

  Η Κάρυστος είχε ένα όνειρο πολλών χρόνων: Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ανοικτό Θέατρο. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος είχε εντοπίσει το έλλειμα για την τοπική κοινωνία γνωρίζοντας ότι από την αρχαιότητα το θέατρο είναι αλληλένδετο με την κάθε κοινωνία. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δεκάδες επιχειρήσεις Στερεάς και Εύβοιας στην Food Expo

  Μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχών είχαν στην έκθεση Food Expo επιχειρήσεις της Εύβοιας.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από τον εκθεσιακό χώρο προωθώντας με τη σειρά του  τις επιχειρήσεις της Στερεάς στους επισκέπτες

  «Εγκαινιάσαμε τη διεθνή έκθεση τροφίμων και Ποτών foodexpo με τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

  Στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας φιλοξενούνται δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και Ποτών της Περιφέρειας, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός εκθετών από κάθε άλλη φορά.

  Επενδύουμε στη διεθνή τάση που δείχνει μια σαφή προτίμηση στα γνήσια προϊόντα της Στερεοελλαδίτικης γης, παράλληλα με την έμπρακτη στήριξή μας στους τοπικούς παραγωγούς.

  Η στήριξη των παραγωγών του Αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας. Αγκαλιάζουμε τον αγροδιατροφικό τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας», δήλωσε ο Ευάγγελος Κούκουζας.

 • Ξεκινούν αποζημιώσεις 213 αγροτικών επιχειρήσεων

  Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα

  Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η δεύτερη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας το περασμένο καλοκαίρι.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο συμμετέχουν αγρότες Εύβοιας

  Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου συμμετέχει και στα παναγροτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθηνα, υπενθυμίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων όπως:

  Το μπλόκο στη Στροφυλλιά για πάνω από 15 μέρες

  • Την μηχανοκίνητη πορεία στη Λίμνη

  • Την μεγάλη κινητοποίηση στην Περιφέρεια μαζί με άλλους αγροτικούς συλλόγους

  • Τα αλλεπάλληλα κλεισίματα στο δρόμο για να γίνουν γνωστά τα προβλήματά μας

  Σε ανακοίνωση αναφέρεται τι διεκδικείται: 
   Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

  ▬ Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

   Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησηςΝα εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών
   Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

   Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

   Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

   Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιογια τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

   Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ - ΑΛΙΒΕΡΙ

  Ο Δήμος έχει επιτύχει να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές ώστε να καλύψει τις ανάγκες

  Ένα δυναμικό τεχνικό πρόγραμμα που αποτελείται από πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα και τα οποία  αφορούν το σύνολο της επικράτειας του Δήμου ψηφίστηκε στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καυτά ερωτήματα για τα Δάση της Εύβοιας

  Τι ζήτησε η κυρία Καλαντζή τι απάντησε ο Υφυπουργός Γ. Αμυράς

  H Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής-Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας επισκέφθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΛΑΡΚΟ: ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ;

  Μη κατάθεση σημαίνει οριστική πτώχευση - Τι φοβούνται οι εταιρείες - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

  Σήμερα Δευτέρα κρίνεται η τύχη της ΛΑΡΚΟ. Είναι η τελική ημερομηνία που έχουν ορίσει ΤΑΙΠΕΔ και Ειδική Διαχείριση για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Να ισχύσουν οι εκπτώσεις στις μισθώσεις αιγιαλών

  Παρέμβαση του Επιμελητηρίου με επιστολή στον κ. Βεσυρόπουλο

  Ρυθμίσεις σχετικά με τις υφιστάμενες μισθώσεις σε αιγιαλό και παραλία ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ζητά από την Πολιτεία το Επιμελητήριο Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα, από τον κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.
  Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού προετοιμάζονται για την νέα τουριστική περίοδο, όντας ήδη βεβαρημένες και οικονομικά ταλαιπωρημένες από τη διετή κρίση της πανδημίας του κορωνοϊου και τα προβλήματα που δημιούργησε στη λειτουργία τους. Αναφέρει ακόμη: 
  - Την περσινή χρονιά το μίσθωμα ορίσθηκε μειωμένο σε ποσοστό 40%. Ήδη για τις υφιστάμενες μισθώσεις διετούς διάρκειας λήγει η προθεσμία προκαταβολής του μισθώματος (31.03.2022), χωρίς οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν, αν αυτό πρέπει να πληρωθεί ολόκληρο ή μειωμένο, σύμφωνα με όσα ίσχυσαν την περσινή χρονιά. 
  - Θεωρούμε εύλογο, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, να υπάρξει και για τη φετινή χρονιά η περσινή έκπτωση. Πρέπει συνεπώς, να υπάρξει σχετική απόφαση για το θέμα και εγκαίρως να ενημερωθούν οι Κτηματικές Υπηρεσίες.

  - Θεωρούμε επίσης εύλογο, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους πυρόπληκτους Δήμους της Π.Ε. Εύβοιας, για τους ευνόητους λόγους.

  - Κατ’ επανάληψη έχει τεθεί το ζήτημα της απλοποίησης της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων παραχώρησης. Η διαδικασία ανανέωσης σύμβασης προϋποθέτει την εκ νέου έκδοση και προσκόμιση σειρά εγγράφων όπως τοπογραφικά, σύμφωνη γνώμη Υπουργείου Πολιτισμού κ.α. Σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη άδειες παραχώρησης, η σύναψη νέας σύμβασης για τις ίδιες θέσεις και για τις ίδιες επιφάνειες πρέπει να γίνεται με απλή αίτηση του ενδιαφερομένου, χωρίς την εκ νέου προσκόμιση δικαιολογητικών, όπως τα προαναφερόμενα, ώστε να εξαλειφθεί η άσκοπη γραφειοκρατία από την οποία ταλαιπωρούνται οι επιχειρήσεις και επιβαρύνονται οι Υπηρεσίες.

  - Καταληκτικά επισημαίνουμε ότι πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων του εν λόγω τομέα, στο οποίο δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει ανταπόκριση είναι ο εξορθολογισμός και ο επαναπροσδιορισμός των προβλεπόμενων κυρώσεων, σε περίπτωση αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού ή παραλίας ανάλογα με την βαρύτητα της κάθε παράβασης και να απαλειφθεί από τις κυρώσεις η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και η στο διηνεκές απαγόρευση σύναψης νέας μίσθωσης.

 • ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΌ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ "ΦΙΛΙΠΠΟ"

  Στη Βόρεια Εύβοια τα χειρότερα - Δεκάδες μηχανήματα στην αντιμετώπιση του - Όχι σε άσκοπες μετακινήσεις 

  Μνήμες από τον περασμένο χιονιά έχει ολόκληρη η Εύβοια από χθες εξαιτίας της χιονόπτωσης σε όλο το νησί. Μνήμες κακές αφού είχαμε ολόκληρα χωριά χωρίς ρεύμα και αποκλεισμένα επί μέρες. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Το Νέο Αλιευτικό Καταφύγιο στο Μαρμάρι

  Η υλοποίηση κατασκευής νέου αλιευτικού καταφυγίου στο Μαρμάρι της Π. Ε. Εύβοιας, για την ένταξή του στο πρόγραμμα ΕΠΑλΘ του ΥΠΑΑΤ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, με τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ

  Ενώ ολοκλήρωσαν ή εκτελούν στην Εύβοια έργα δεν έχουν εισπράξει 35 εκ. ευρώ για τις εργασίες τους

  Την άμεση εξόφληση των οφειλών προς ιδιώτες ύψους 35 εκατ. ευρώ, ζητάει ο Θανάσης Ζεμπίλης με Ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
  Οι πληρωμές αφορούν την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται από αυτές. 
  Ο Βουλευτής Ευβοίας, εξηγεί ότι η μη αποπληρωμή αυτών των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει φέρει σε απόγνωση ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου, ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί και την αποπεράτωση σημαντικών έργων αποκατάστασης, όπως η γέφυρα των Γουβών στη Βόρεια Εύβοια.
  Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει πληγεί καίρια από επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές. Εύλογα, κατά την περίοδο αυτή ήταν αυξημένες και οι ανάγκες για μισθώσεις μηχανημάτων έργου για κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών, για αποχιονισμό, για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, για συντηρήσεις οδών και λοιπών τεχνικών έργων, για καύσιμα κλπ. Πέραν των μέσων αντιμετώπισης των καταστροφών αυτών, προέκυψε αντίστοιχα και η ανάγκη εκτέλεσης των απαραίτητων έργων για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές.

  Ωστόσο, η μη πληρωμή των εργασιών αυτών, έχει εκτοξεύσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Έτσι, προς τους ιδιοκτήτες των μηχανημάτων έργου οφείλονται περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή τα ανεξόφλητα χρέη προς τους αναδόχους για έργα αποκατάστασης ζημιών ανέρχονται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

  Η συσσώρευση των συγκεκριμένων οφειλών προκαλείται διότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προς τις Περιφέρειες. 

  Όπως αναφέρει ο βουλευτής, η κατάσταση αυτή, έχει φέρει σε απόγνωση ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής. Συν τοις άλλοις, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων προς όσους υλοποίησαν έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές δημιουργεί ένα σπιράλ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς άλλους ιδιώτες, καθώς και προς τα Δημόσια Ταμεία.  
  Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Αδωνι Γεργιάδη να μάθει, "σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχυθούν με πιστώσεις οι κωδικοί ΣΑΕΠ 566 και 866 προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας) και να εξοφληθούν οι συσσωρευμένες οφειλές προς τους ιδιώτες;».
 • Στερεά και Εύβοιας μπορούν να είναι στη "Medwood 2022"

  H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα λάβει μέρος στην 8η Έκθεση «MEDWOOD 2022», που θα πραγματοποιηθεί από 01 έως και 04 Απριλίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

  Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου, σε κατασκευαστικές εταιρίες στον τομέα του ξύλου, των υλικών και των νέων τεχνολογιών. Στόχος της έκθεσης είναι να εδραιώσει μία νέα επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών του ξύλου – επίπλου και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με τις καινοτομίες και τις νέες τάσεις στο design, και την "πράσινη" αρχιτεκτονική και το κτίριο. Κύριος στόχος εκτός από τον κλάδο των κατασκευαστών και επιπλοποιών, είναι η εξωστρέφεια και η ξενοδοχειακή αγορά.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει στην εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση των κατασκευαστών και επιπλοποιών, με περίπτερο των 58 τ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας να συμμετέχουν, με στόχο την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών και τη διαμόρφωση συνεργειών και δικτυώσεων, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ενδυνάμωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την εποχή του COVID-19.
   

  Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, είναι να εδρεύουν ή να δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η επωνυμία της επιχείρησης δεν πρέπει να παραπέμπει σε άλλη Περιφέρεια.
  Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου στηρίζεται οικονομικά κατά 80 % από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
  Το κόστος συμμετοχής ανά εκθέτη ανέρχεται στα 225 € (πλέον Φ.Π.Α.)
  Η επιδότηση δεν περιλαμβάνει: έξοδα μετακίνησης και διαμονής, ή έξοδα μεταφοράς εκθεμάτων
  Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου το έτος 2021 στη Βόρεια Εύβοια, θα συμμετέχουν δωρεάν, με την αποστολή εγγράφου της έδρας της επιχείρησής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@kye.com.gr.

  Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 08 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

  https://forms.gle/odymAfnT3HNR9xJW8
  Για την κατοχύρωση της συμμετοχής σας
  1. άμεση αποστολή του λογοτύπου της εταιρείας διαφορετικά, μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναγράφεται μόνο η επωνυμία της επιχείρησης.
  2. εξόφληση της προκαταβολής του 30% του κόστους συμμετοχής της εταιρείας, δηλαδή 75 € (πλέον Φ.Π.Α.).
  3. αποστολή των Στοιχείων Μητρώου – Επιχείρησης προς το ΚΥΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kye.com.gr.
  Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής το ανωτέρω ποσό δεν επιστρέφεται.
  Για περισσότερες πληροφορίες:

  Κεντρική Δομή Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ)

  Τηλ.: 2231030190 | Email: info@kye.com.gr
 • ΑΛΜΑ ΣΤΑ 100 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΝΙΚΕΛΙΟ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

  Η εταιρεία μπορεί να παράγει 60 τόνους την ημέρα, δηλαδή... να έχει έσοδα 6 εκ. δολάρια κάθε 24ωρο!

   
  Ενώ η ΛΑΡΚΟ της ρύπανσης και της εγκατάλειψης πωλείται ή πτωχεύει, η τιμή του νικελίου συνέχισε και χθες την τρελή πορεία της: σημείωσε νέο ρεκόρ και έσπασε – για λίγη ώρα – το φράγμα των 100.000 δολαρίων ανά τόνο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Ρωσία πολύ σύντομα να μην μπορεί να εξάγει την παραγωγή της. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Οι σπουδαίοι οίνοι της Εύβοιας

  Στην Εύβοια, εμφανίζονται τρεις αμπελουργικές ζώνες.

  Αυτή του Ληλάντιου Πεδίου, της Ριτσώνας Αυλίδας και του Καρυστινού Οίνου, προσφέροντας μια αξιόλογη σειρά λευκών, ροζέ, ερυθρών και γλυκών επιδόρπιων κρασιών από διάφορες ποικιλίες.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ

  Διετές πρόγραμμα 19 παραγωγών και προώθηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, ανέλαβε την πρωτοβουλία και υπέβαλε πρόταση έγκρισης προγράμματος υποστήριξης και προώθησης των οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» της Στερεάς Ελλάδας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αποκαταστάσεις οδών σε 15 σημεία της Χαλκίδας

  Συνεχίζεται, από ειδικό συνεργείο, το έργο «Επείγουσες αποκαταστάσεις στον Δήμο Χαλκιδέων, λόγω του έντονου καιρικού φαινομένου Μπάλλος», το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα και περιλαμβάνει εργασίες επισκευής του οδοστρώματος σε οδούς του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στις οδούς:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Οι γυναίκες έσπευσαν στις δωρεάν μαστογραφίες

  Επιτυχημένη η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου 

  Με μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών ολοκληρώθηκε η από κοινού πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας, για την διενέργεια Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων σε όλη την Περιφέρεια του Νομού, σε συνεργασία πάντοτε με την Αντικαρκινική Εταιρεία.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καθυστερεί η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου;

  Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ζητά διευκρινήσεις για την καθυστέρηση κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας. Αναφέρει σχετικά: 

  "Την 11 Μαρτίου 2021 καταθέσαμε ερώτηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν στην εξέλιξη του έργου: «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου» εξ αιτίας της μη διάνοιξης, από την Δημοτική Αρχή, του Πεζοδρόμου σύμφωνα με το σχέδιο Πόλης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εγκρίθηκαν άλλα 7 επενδυτικά σχέδια από την Περιφέρεια

  Επτά ακόμη επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 14.834.936,71 € υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν στο καθεστώς ενισχύσεων της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, μετά τα 9 επενδυτικά σχέδια που ανακοινώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ευβοίκά προίόντα στην «Detrop Boutique»

  Θα γίνει 2 – 4 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της για 5η φορά στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique», που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 4 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • H ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

  Καμένες κατοικίες εκτός αποζημιώσεων επειδή δεν έχει επικυρωθεί η επέκταση των οικισμών τους

  Το αδιέξοδο πολλών πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, οι καμένες κατοικίες των οποίων βρίσκονται εκτός της διαδικασίας αποζημιώσεων λόγω της γραφειοκρατίας, φέρνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Ευβοίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σε Αλιβέρι και Νέα Στύρα οι δωρεάν μαστογραφίες

  Ξεκίνησε εδώ και μέρες από τα Λ. Αιδηψού, η από κοινού πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Εύβοιας, με το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας για την υλοποίηση Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων σε όλη την Περιφέρεια του Νομού, σε συνεργασία πάντοτε με την Αντικαρκινική Εταιρεία.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΣΚΥΡΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

  Το νησί έχει εξελιχθεί σε μόνιμη τουριστική επιλογή σχεδόν όλο το χρόνο

  Στην Σκύρο, οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αυξάνονται καθημερινά. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...