ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • 23 συνεχόμενες νίκες για όλες τις ομάδες πινγκ-πονγκ της Χαλκίδας

  Τη γεύση της ήττας έχουν ξεχάσει και οι 3 ομάδες της Χαλκίδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

  23 συνεχείς νίκες έχουν σημειώσει οι ομάδες μας Τρελά Νερά Χαλκίδας (8 συνεχόμενες νίκες στη Γ’ κατηγορία), Πύραυλος Χαλκίδας (8 νίκες στη Δ’ κατηγορία) και Ouzomasters (7 νίκες στην Ε’ κατηγορία).

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέα αντιπλημμυρικά έργα από Περιφέρεια Στερεάς

  Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

  Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα έργα:
   
  • «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων Δήμου Καμένων Βούρλων (Υδατόρεμα ‘’Βοάγριος’’ και υδατόρεμα ‘’Τρανόρεμα’’) και Δήμου Στυλίδας (Υδατόρεμα Βέλλας)», προϋπολογισμού 727.920€.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

  Η Περιφέρεια Στερεάς παίρνει θέση - Τι δηλώνουν Φ. Σπανός και Ηλ. Σανίδας

  Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, απασχόλησαν την Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική βιομηχανία

  Ισχυρή στον κόσμο, πολυδιάστατα υπεύθυνη στον τόπο μας.

   

  Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δεν είναι απλώς μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία. Είναι μία πρωταθλήτρια των εξαγωγών με 17 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες και κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. ευρώ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΜΝΗ

  Ώρα 11 στον κόμβο Στροφυλιάς - Φορείς και πληγέντες βλέπουν ολιγωρία και καθυστερήσεις ακόμη και σε όσα έχουν εξαγγελθεί

   
  Mεγάλη μηχανοκίνητη πορεία προς τη Λίμνη, οργανώνουν πολλά Σωματεία και πληγέντες της Β. Εύβοιας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Όχι τώρα στην παύση των ανταποκριτών ΟΓΑ

  Ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς που εξηγεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, και με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Δημάρχων – μη Μελών του Δ.Σ., μετά την από 24-01-2022 ορθή επανάληψη της πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Σουλιώτη, Δημάρχου Καρπενησίου σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκαεννέα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δωρεάν συμμετοχή στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ για τη Β. Εύβοια

  Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί στην συμμετοχή στην Έκθεση Φεβρουαρίου

  Η Περιφέρεια ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην έκθεση τροφίμων και ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως και 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας και προσκαλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση, μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να υποβάλλουν αίτηση στον σύνδεσμο που παρατίθεται στο τέλος της παρούσας.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην έκθεση  ώστε να υποβοηθήσει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τους. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλύπτει το κόστος συμμετοχής στην έκθεση για τις επιχειρήσεις, μέσα από το περίπτερο της,  σε ποσοστό 76%.

  Στη διοργάνωση του 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια. Θα συμμετάσχει με περίπτερο συνολικού εμβαδού 270 τ.μ. σε περίοπτη θέση του εκθεσιακού χώρου με σκοπό την βέλτιστη δυνατή προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο περίπτερό της.

   
   

  Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης  (https://expotrof.gr/)

  Κάθε εκθέτης που  επιθυμεί να συμμετάσχει στην έκθεση μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα διαθέτει «ατομικό περίπτερο» εμβαδού περίπου 7 τ.μ. με τις παροχές που αναγράφονται στον διπλανό πίνακα.

  Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα 260€, πλέον του Φ.Π.Α. 24%.

  Επισημαίνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δράσεις της Περιφέρειας και ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχουν συμμετοχές από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της στήριξης των εταιρειών και των παραγωγών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια, γνωστοποιεί πως θα καλύψει στο σύνολό του το κόστος συμμετοχή τους στην έκθεση.

  Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/d4ucJppnfV4DMTgGA

 • ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

  Ανακοινώθηκε σε συνάντηση υπουργών και Συνδικάτων - Δεν είναι ξεκάθαρες οι προϋποθέσεις

  Η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ μέσα στο Φλεβάρη, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί εκποίησης ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που μετέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τρίτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων.
  Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι μαζί με την απόλυση τους το Φλεβάρη θα πρέπει, όσοι εργαζόμενοι διαμένουν στον οικισμό, να αδειάσουν τα σπίτια τους. 
  Ένα ποσοστό από τους υφιστάμενους εργαζόμενους θα μεταταχθεί στον στενό δημόσιο τομέα ή σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα μεγάλο μέρος του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού αναμένεται να επαναπροσληφθεί από τον νέο ιδιοκτήτη, ενώ ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχουν κατοχυρώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.  Αναζητούνται λύσεις για το υπόλοιπο προσωπικό, "κανείς δεν θα αφεθεί στην τύχη του" λένε οι κυβερνητικοί. Οι εργαζόμενοι όμως δεν συμφωνούν και εξηγούν: 

  "Αυτό που μας έθεσαν από την κυβέρνηση είναι ότι:

  1. Όλοι θα απολυθούν ταυτόχρονα και θα λάβουν αποζημίωση με τρόπο υπολογισμού το νόμο 4093/2012.
  2. Οι απολυμένοι, 55 χρόνων και πάνω, θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή με ψίχουλα, μέχρι να φτάσουν τα 62 και συνταξιοδοτηθούν, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ίδια τη σύνταξη.
  3. Ένα μέρος των απολυμένων, που θα καθορίσει ο διαχειριστής, το οποίο θα είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η διαδικασία εν λειτουργία, θα προσληφθούν με νέες συμβάσεις από τον διαχειριστή. Χωρίς να προσδιορίζει τους όρους της σύμβασης.
  4. Όταν αναλάβει ο επενδυτής, θα προσλάβει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας, “γέφυρα”, δηλαδή προγράμματα ανεργίας».
  - Αύριο Παρασκευή 4 Φλεβάρη θα γίνει γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση των εργαζομένων. Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι και σήμερα Πέμπτη θα γίνει έκτακτη συνέλευση στον κινηματογράφο Ίλιον.
  ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
  Ωστόσο, το ΚΚΕ αναφέρει: "Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, αφού ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέχρι το τέλος Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

  Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που ακολούθησε τη διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

  Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί, η ΛΑΡΚΟ είναι και μία επιπλέον ζωντανή απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας.

   
   

  Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δυναμώσει η ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που με τον μεγαλειώδη αγώνα τους απαιτούν τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν οι απολύσεις των εργαζομένων". 

 • Τι ζητά το Εργατικό Κέντρο για τους υγειονομικούς

  Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τους εργαζόμενους του Γ. Ν. Χαλκίδας, με την παρακάτω ανακοίνωση: 

  "Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, στηρίζει τους εργαζόμενους του Γ. Νοσοκομείου Χαλκίδας  και όλους τους υγειονομικούς στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου την ΤΡΙΤΗ  01/02  από τις 12.00 έως τις 15.00 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του Νοσοκομείου στις 13.00, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία.

  Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε  τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους και πολίτες της Εύβοιας να  δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της υγείας που εδώ και 2 χρόνια παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ενάντια στην πανδημία.
   

  Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , με αύξηση χρηματοδότησης, προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών, καθαρισμού και φύλαξης στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καμιά απόλυσηυγειονομικού, ένταξη στα βαρέα Ανθυγιεινά.
  • Ανάκληση των απαράδεκτων μέτρων του ΕΟΔΥ  για μείωση των ημερών καραντίνας που θέλει νοσούντες συναδέλφους  να εργάζονται. Απόσυρση του καθ΄ υπαγόρευση της εργοδοσίας μέτρου, για  τους εργαζόμενους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους να χάσουν το μισό μεροκάματο τους.
  • Ουσιαστική ιχνηλάτιση με  ευθύνη του κράτους και δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς από και προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
  • Δημιουργία Εμβολιαστικών Δομών στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς προϋποθέσεις".  
 • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

  Εντάσσονται στο Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας που βάζει στο επίκεντρο τον δημότη

  Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάστηκε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και στα περίχωρά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...