ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • Ένταξη επενδύσεων 10 εκ. ευρώ από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

  Επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 9.999.910,29 € υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν στο καθεστώς ενισχύσεων της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.

  Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, και κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.
   
  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης τους (επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης) ανέρχεται στο ύψος του 1.348.304,94 € και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό του 1.535.568,69 €.
   
  Όλοι όσοι κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους, αλλά και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους, μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα τους.
   
  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αξιοποιούμε τον Αναπτυξιακό Νόμο και υποστηρίζουμε -με τις επιδοτήσεις που αναλογούν- την υλοποίηση 9 επενδύσεων συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
   
  »Με την ένταξή στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας, θα λάβουν επιχορηγήσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και θα τύχουν φοροαπαλλαγών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι “βάζουμε πλάτη” για την υλοποίηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την περιφερειακή μας οικονομία».
   
   
 • ΤΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ 4,4 ΕΚ ΕΥΡΏ ΑΠΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Πως ο Δήμος Χαλκιδέων προσπαθεί να μην δανειστεί για την αποπεράτωση της Δημοτικής Αγοράς

  Η Δημοτική Αγορά θα γίνει σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται σε δημιουργία Open Mall.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μετά την παράκαμψη στόχος ο Βόρειος Οδικός Άξονας

  Η Εύβοια πρέπει να αποκτήσει όλα τα οδικά έργα που της έχουν στερήσεις

  Για την πορεία υλοποίησης του έργου Παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών και την δικαίωση όσων πίστεψαν και το πάλεψαν από την αρχή, μίλησε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στην εκπομπή "Τάδε Έφη" και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.  

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

  Στέγαση και εργασία για τους αστέγους διεκδικεί και πάλι ο Δήμος Χαλκιδέων

   
  Ο Δήμος Χαλκιδέων, επιθυμώντας να επεκτείνει τη μέριμνα υποστήριξης στις ευάλωτες ομάδες, υπέβαλλε αίτηση με πλήρη φάκελο και διεκδικεί ΤΗΝ ΠΡΈΠΕΟΥΣΑ  χρηματοδότηση για το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  Με την υλοποίηση του νέου σχεδίου «Κοιτάω Μπροστά», θα δοθεί δυνατότητα για άμεση και ομαλή κοινωνική και οικονομική επανένταξη, σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. 
   
  Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη δραστηριότητα για την οποία ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε εξέλιξη το σχέδιο «Α για τον Άνθρωπο», το οποίο έχει εξυπηρετήσει 35 ωφελούμενους.
  Τώρα, σύμφωνα με το διεκδικούμενο πρόγραμμα, ο Δήμος θα:
  • παρέχει βιοποριστική υποστήριξη (π.χ. κάλυψη ενοικίου, κάλυψη δαπανών οικοσκευής, κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων κ.α)

  • παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη (π.χ. για ενθάρρυνση και προτροπή στη διαχείριση προβλημάτων ή εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των κοινωνικών συνθηκών κ.α.)

  • συμβάλλει στην εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων, μέσω δράσεων πληροφόρησης, διασύνδεσης και παραπομπής σε αρμόδιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες (π.χ. εγγραφή στον ΟΑΕΔ, τη λήψη παροχών από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κ.α.)

  • φροντίζει για την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ωφελούμενων

  • προωθεί την ένταξή στην αγορά εργασίας ή την υποστήριξή των ωφελούμενων, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν, µέσω της αυτοαπασχόλησης ή μέσω εναλλακτικών μορφών απασχόλησης

  «Στον Δήμο Χαλκιδέων προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο επιθυμούμε να διευρύνουμε συνεχώς, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας. Διεκδικώντας και πάλι την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, θέλουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα σε όλους όσους μας χρειάζονται και να μη μείνει κανείς μόνος του, χωρίς προστασία.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

   

   
   
 • Έχει ολοκληρωθεί το 90% αντιδιαβρωτικών έργων

  Συνάντηση ουσίας μεταξύ Ζεμπίλη και του Δασάρχη Ιστιαίας Γ. Σελίμη

  Το Δασαρχείο Ιστιαίας επισκέφτηκε χθες ο Θανάσης Ζεμπίλης όπου και είχε συνάντηση με τον Δασάρχη κ. Γιώργο Σελίμη και στελέχη της υπηρεσίας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

  Συμμετείχαν μεγάλες εταιρείες - Έτοιμος ο δρόμος Χαλκίδα - Αρτάκη - Ψαχνά σε 48 μήνες

  Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει το έργο: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών», προϋπολογισμού 210.000.000 €. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τιμώμενη Περιφέρεια η Στερεά στην ΄Εκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ως τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αττική από 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2022.
  Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της ΠεριφέρειαςΣτερεάς Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα τους σε αυτό το εκθεσιακόγεγονός υψηλής απήχησης.
  Με την υποστήριξη του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της ΠΣΤΕ συντονίστηκεεπιχειρηματική αποστολή  25 επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία και την ποιότητα των προϊόντων τους μέσα από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν.
  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην επιχειρηματική αποστολή φιλοξενήθηκαν με μηδενικό κόστος συμμετοχής 9 επιχειρήσεις της Βορείου Ευβοίας οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε «Έχοντας ως πυξίδα τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επιχειρηματικότητα που επιμελήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός, υλοποιούμε το εκθεσιακό μας πρόγραμμα και στεκόμαστε στο πλάι των Στερεοελλαδιτών επιχειρηματιών στον καθημερινό τους αγώνα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες της πραγματικής οικονομίας και προσπαθούμε με έργα να ενδυναμώσουμε τη ρευστότητα τους εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα με υψηλή επισκεψιμότητα με στόχο τη σύναψη επωφελών εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας».

 • ΦΥΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ

  Σε μια ενέργεια ισχυρού συμβολισμού συμμετείχαν μαθητές, εργαζόμενοι, και κάτοικοι της περιοχής

  Ενέργειες με ισχυρό συμβολισμό και τελικό αποδέκτη την κυβέρνηση ήταν οι φυτεύσεις δένδρων στην καμένη Β. Εύβοια από την Κοινωνία των Πολιτών με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης, τα μέλη του τοπικού Συνεταιρισμού Ρητινοπαραγωγών, τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Παπάδων, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δ. Αναγνωστάκης: Οι αγρότες έχουν δίκιο

  Η “Στερεά Υπεροχής” συμμετείχε το Σάββατο, στη σύσκεψη αγροτών και εκπροσώπων των μπλόκων της Στερεάς Ελλάδας, που προκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς, στο Διοικητήριο της Βοιωτίας. Aνακοίνωση αναφέρει:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  Σε 18 μήνες και ο Βόρειος Οδικός Άξονας - Συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές 

  Ξεκινά η οδική ανασυγκρότηση της Εύβοιας, ένας νομός της χώρας που στερείται έργων υποδομής εδώ και πολλά χρόνια. 
  Το νησί δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου.
  Η αρχή θα γίνει από σήμερα Τρίτη με την δημοπράτηση του έργου της "Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών", προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, ενώ σε φάση ωρίμανσης μπαίνει το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Εύβοιας, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Με εξαίρεση το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι το πρώτο μεγάλο έργο στο νομό που θα γίνει μετά από χρόνια εγκατάλειψης.
  Το υπό δημοπράτηση έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συμμετέχουν αυτόνομα όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας, αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών με την διερχόμενη κυκλοφορία να διοχετεύεται στη νέα οδό και στην απόδοση στην κυκλοφορία ενός ενιαίου και ασφαλούς οδικού άξονα από τη Χαλκίδα έως και το πέρας της Παράκαμψης των Ψαχνών.

  Το έργο περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ. Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

  α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα "Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος", μήκους 4,0 χλμ. περίπου,

  β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και

  γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

  Στόχος του υπουργείου, είναι η ανάδειξη του αναδόχου μέσα στην Άνοιξη και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εντός του έτους. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 
  ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

  Σε διαδικασία ωρίμανσης μπαίνει και το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Εύβοιας, προύπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο αναμένεται μελετητικά να ωριμάσει μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο και εν συνεχεία να βγει προς δημοπράτηση. 

  Στο έργο αναφέρθηκε προσφάτως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης που επισκέφτηκαν τη Βόρεια Εύβοια για να παρουσιάσουν ολιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

  Μιλάμε για ένα δρόμο 56 χιλιόμετρα, μιλάμε για μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από την βόρεια Εύβοια προς την Χαλκίδα και σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας, την παράκαμψη των Ψαχνών, θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην βόρεια Εύβοια.

  Ένα έργο με εξασφαλισμένους πόρους, το οποίο θα σπάσει την οδική απομόνωση της βόρειας Εύβοιας και θα καταστήσει την υλοποίηση όλου του υπόλοιπου σχεδίου μας πολύ πιο εύκολη.

  Συνολικά, ο νέος άξονας θα έχει ως αφετηρία το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και θα είναι συνολικού μήκους 56 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το νέο τμήμα είναι 47 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα 9 χλμ. αντιστοιχούν σε αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

  Ήδη προωθείται η κατεπείγουσα συμπλήρωση και επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών, ώστε να δρομολογηθεί η δημοπράτησή τους, ως ενιαίο έργο, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.

  Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει πει ότι το μοντέλο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας θα μπορούσε να γίνει ένα case study για το πώς μπορεί μια περιοχή να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα, άσχετα με το αν έχει υποστεί φυσική καταστροφή ή όχι.
 • Να περάσει η ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό Δημόσιο

  Τι αναφέρει ο νόμος που κατέθεσε το ΚΚΕ που λέγει ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη

  Πρόταση νόμου κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της ενιαίας και συνολικής παραγωγικής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ – τη δημιουργία σχεδίου και χρονοδιαγράμματος επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

  Στην Αιτιολογική της Έκθεση η ΚΟ του ΚΚΕ σημειώνει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική Επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο μέσα από την επεξεργασία δικών της εγχώριων μεταλλευμάτων.

  Στη ΛΑΡΚΟ έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία:

  • πείραμα παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα.
  • πείραμα παραγωγής καθαρού νικελίου με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.
  • πείραμα παραγωγής καθαρού νικελίου και διαχωρισμό του κοβαλτίου με τη μέθοδο της υδρομεταλουργίας. Αυτή η μέθοδος αξιοποιείται για την παραγωγή νικελίου που προωθείται στην κατασκευή συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η ΛΑΡΚΟ παράγει σιδηρονικέλιο, το νικέλιο που είναι ενσωματωμένο στο τελικό προϊόν αποτελεί το 20 έως 25% . Το υπόλοιπο 75 έως 80% του τελικού προϊόντος που παράγει η ΛΑΡΚΟ και είναι πρωτογενής σίδηρος με ενσωματωμένο κατά 4 εως 5% κοβάλτιο, δεν πληρώνεται διαχρονικά από τους πελάτες της. Πληρώνεται μόνο το Ni.

  Η ΛΑΡΚΟ παράλληλα με την παραγωγή σιδηρονικελίου παράγει και διάφορα υποπροϊόντα, όπως είναι η σκουριά Μεταλλακτών που πωλείται όλη στο εξωτερικό, αλλά και η σκουριά ηλεκτροκάμινων, όπου ένα μικρό κομμάτι (14%) αξιοποιείται από 3 βιομηχανίες της Λοκρίδας που το επεξεργάζονται και το πουλούν σε εξωτερικό και εσωτερικό ως υλη για αμμοβολή. Το υπόλοιπο αυτών των προϊόντων έπεφτε στον Ευβοϊκό και από τον Μάρτιο του 2020 γίνεται χερσαία απόθεση, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πειράματα και μπορούν να αξιοποιηθούν.

  Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης των χιλιάδων κυβικών ζεστών υδάτων ανά ώρα όπως παραδείγματος χάρη με τη μέθοδο της τηλεθέρμανσης.

  Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας υπάρχει μονάδα παραγωγής οξυγόνου και αζώτου η οποία αν εκσυγχρονιστεί έχει τη δυνατότητα της πλήρους κάλυψης των αναγκών των απαιτήσεων του εργοστασίου, αλλά και της επιπλέον προώθησης ως προϊόν πώλησης.

  Η ΛΑΡΚΟ έχει στην κατοχή της δικό της λιγνιτωρυχείο που μπορεί να καλύψει στο 100% στις απαιτήσεις καύσιμης ύλης που χρειάζεται για το μείγμα επεξεργασίας και έτσι να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια.

  Η ΛΑΡΚΟ έχει στην κατοχή της βαρύ εξοπλισμό εξόρυξης και αποκάλυψης μεταλλευμάτων ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα με την απαιτούμενη συντήρηση να καλύψει μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταλλευμάτων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ.

  Η ΛΑΡΚΟ έχει στην κατοχή της εγκαταστάσεις και εξοπλισμό μηχανολογικής και μηχανουργικής υποστήριξης σε καθημερινές εργασίες επισκευών και κατασκευών εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος. Εδώ και πολλά έτη δεν αξιοποιούνται έχοντας αντικατασταθεί με εργολάβους.

  Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης , συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν :

  • Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ .
  • Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού , αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και η καταβολή του μόχθου τους στο 100%.

  Με βάση την πάγια θέση μας για την αξιοποίησή του ορυκτού πλούτου και της ΛΑΡΚΟ πιο συγκεκριμένα, καταθέτουμε την ακόλουθη Πρόταση Νόμου.

 • ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  Αναπλάσεις, σχολεία, γέφυρες, πολιτισμός, κτηνοτροφική μονάδα κ.α.

  Η λαβωμένη Εύβοια απαιτεί τα έργα αποκατάστασης των πολλαπλών καταστροφών που έχει υποστεί, αλλά και αυτά που της έχουν στερήσει. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ποια μπορεί να είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

  Στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών/τριών του σχολείου για τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχονται από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

  Ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλικδέων - Έλενα Βακα: Δεν αντέχουμε άλλους ανέργους

   
  Πλήρης και ομόφωνη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Χαλκίδα: Δεν θα γίνει φέτος το Θαλασσινό Καρναβάλι

  Χωρίς Θαλασσινό Καρναβάλι αφήνει ο κορονοϊός και το 2022 τη Χαλκίδα.

  Υπάρχει εισήγηση από την Επιτροπή των Ειδικών να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν συνωστισμό σε όλη τη χώρα με την κυβέρνηση να καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ο ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

  Στον 21ο αιώνα υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των... ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για την περιοχή

  Η Βόρεια Εύβοια επί δεκαετίες υποφέρει από έναν ιδιότυπο αποκλεισμό που τον περιγράφουν η έλλειψη σύγχρονου οδικού δικτύου, τα ξεπερασμένα σε υποδομές λιμάνια της και φυσικά η έλλειψη αεροδρομίου. 
  Παρά το ισχυρό της τουριστικό αποτύπωμα, η κεντρική εξουσία την έχει εγκαταλείψει μερικές δεκαετίες πίσω με αποτέλεσμα να είναι πολλαπλώς προβληματική ακόμα και η μετακίνηση των κατοίκων της. 
  Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις, Ερώτησή του κ. Θ. Ζεμπίλη, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο Βουλευτής Ευβοίας ζητάει την ενίσχυση και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα για την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας! Περιγράφει μάλιστα με μελανά χρώματα την κατάσταση αναφέροντας:
  «Είναι γνωστό ότι η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Εύβοιας, η νησιωτικότητα και μορφολογία του εδάφους, καθώς και ο απαρχαιωμένος και ανεπαρκής βόρειος οδικός άξονας (ΕΟ 77), δεν επιτρέπουν στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική χώρα οδικώς.
   Άλλωστε, ο οδικός αποκλεισμός της Βόρειας Εύβοιας, κατά τους χειμερινούς μήνες, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως λόγω της ομίχλης και των εκτεταμένων χιονοπτώσεων. Ιδίως μετά την φυσική καταστροφή του Αυγούστου, το συγκεκριμένο φαινόμενο εντάθηκε, δεδομένου ότι το νερό δεν συγκρατείται και δημιουργεί επιπλέον πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις βράχων στο οδόστρωμα. Συνεπώς, οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη θαλάσσια συγκοινωνία, μέσω των πορθμείων, Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα.
  Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προχωράνε οι διαδικασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα (Ε.Ο. 77). Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των κατολισθήσεων και του αποκλεισμού.
   

  Έως ότου, βέβαια, γίνει το συγκεκριμένο έργο, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε την συχνή και απρόσκοπτη σύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με την υπόλοιπη επικράτεια. Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη ότι η υφιστάμενη συχνότητα δρομολογίων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μίας περιοχής 50.000 περίπου κατοίκων.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο δρομολόγιο από Αγιόκαμπο προς Γλύφα είναι 13:30 και από Γλύφα προς Αγιόκαμπο 14:30, ενώ από Λουτρά Αιδηψού προς Αρκίτσα το πρώτο δρομολόγιο είναι 08:00 και από Αρκίτσα προς Λουτρά Αιδηψού το πρώτο δρομολόγιο είναι στις 09:00.

   

  Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν τα δρομολόγια, με τουλάχιστον δύο επιπλέον δρομολόγια ανά γραμμή, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχές. Μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου, άλλωστε, οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής έχουν αυξηθεί και η συνδεσιμότητα αποτελεί μείζον οικονομικό και υγειονομικό ζήτημα.
  Η εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων και στις δύο γραμμές που θα πρόσθετε δρομολόγια νωρίτερα το πρωί στη γραμμή Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και αργότερα το απόγευμα στη γραμμή Αγιόκαμπος – Γλύφα, αναμφίβολα θα βελτίωνε αισθητά την κατάσταση και θα συνέβαλε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής. Συνεπεία των ανωτέρω, θα πρέπει να εξεταστούν τρόποι για την ενίσχυση των ανωτέρω ακτοπλοϊκών γραμμών.

   

  Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα και να αυξηθούν τα ημερήσια δρομολόγια;».

 • Θα συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Εύβοιας - Σποράδων

  Από τις 18 Φεβρουαρίου 2022 ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια του πλοίου της Blue Star Ferries προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

  Σε ό,τι αφορά στις λοιπές συνδέσεις πραγματοποιούνται δρομολόγια του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου στη γραμμή Γλώσσα – Σκιάθος – Μαντούδι – Αγνώντας – Αλόννησος – Μαντούδι – Αγνώντας – Μαντούδι – Σκιάθος – Γλώσσα, τα οποία θα συνεχιστούν και φέτος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ FREE WI FI

  Περαιτέρω κάλυψη σε έξι κεντρικά σημεία και πρόταση για ακόμη άλλα 27

  Με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και των επισκεπτών στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο Δήμος Χαλκιδέων δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης (free WiFi), χωρίς κανένα κόστος, σε ολόκληρο τον Δήμο, συμμετέχοντας στα προγράμματα «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του «WiFi4GR» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

   4 παιδιά επιζώντες μας μιλούν για το ΜΕΛΛΟΝ!

  Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2022– Η 15η Φεβρουαρίου,Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του Make-A-Wish παγκοσμίως. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

  Έφυγε ένα ακόμη σχήμα - Απέμειναν μόνο δυο ελληνικές εταιρείες που δεν θέλουν να μπλέξουν με το περιβαλλοντικό 

  Παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ χαρακτηρίζεται σαν μεγάλη ευκαιρία για τον ιδιωτικό τομέα - οπότε γιατί να πωληθεί;- η πραγματικότητα είναι ανησυχητική: Από τα έξι σχήματα που εμφανίστηκαν στον διαγωνισμό αποχώρησαν τα τρία και τώρα αποχωρεί ένα ακόμη. 

  Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι εξασθενεί συνεχώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ και αυτό αναγκάζει την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό να προσπαθεί έντονα για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, όπως το εργασιακό και το περιβαλλοντικό.
   

  Αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι είναι «τρία τα σχήματα που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για τη ΛΑΡΚΟ», στην πραγματικότητα φαίνεται να έχουν απομείνει δύο, εκ των οποίων το ένα ετοιμάζεται και αυτό να αποχωρήσει και δεύτερο αναμένει σημαντικές παρεμβάσεις στα κρίσιμα θέματα για να προχωρήσει.

  Από πολλές πλευρές επιβεβαιώνεται η υπαναχώρηση από τον διαγωνισμό της Commodity and Mining Insight Ireland Limited (εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με εξειδίκευση στον τομέα των μετάλλων και ορυκτών), που σημαίνει ότι η έκβαση του διαγωνισμού θα κριθεί από το κατά πόσο θα παραμείνουν οι δύο ελληνικές εταιρείες, η Mytilineos και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που συμμετέχει σε κοινοπραξία με την AD Holdings AG, εταιρεία συμμετοχών με έδρα την Ελβετία.
  Η Mytilineos, σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη ΛΑΡΚΟ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η οριστική επενδυτική απόφαση σχετικά με τη συνέχιση της συμμετοχής της στον διαγωνισμό. «Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε την ορατότητα για να συμμετάσχουμε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, αν και το ενδιαφέρον μας για τη ΛΑΡΚΟ είναι πάγιο», δηλώνουν κύκλοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εστιάζουν στο ζήτημα του εργασιακού και του περιβαλλοντικού, για τα οποία πάντως αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τα διευθετήσει.
  Και ενώ με τους εργαζόμενους θα βρεθούν οι σωστές λύσεις για όλες τις πλευρές, τα ζητήματα συμμόρφωσης των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ με την περιβαλλοντική νομοθεσία δεν επιλύονται με τη διασφάλιση πενταετούς προσαρμογής. Αυτό υποστηρίζουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, που δεν επιθυμούν είτε να σπεύσουν τόσο σύντομα να τα επιλύσουν. Πρώτον για το μεγάλο κόστος (υπολογίζεται στα 500εκ. ευρώ!) και δεύτερον για τα βαριά πρόστιμα που θα υποστούν αν καθυστερήσουν τν αποκατάσταση..
  Δηλαδή λένε ότι, το βάρος του κόστους προσαρμογής για το περιβάλλον μεταφέρεται στον ιδιώτη, όπως και το βάρος από παραβάσεις που μπορεί να μην απασχόλησαν την εταιρεία όσο ήταν υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να εξελιχθούν σε μείζονα προβλήματα.
  ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ
  Όλα αυτά εκδηλώνονται λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας δεσμευτικών προσφορών, που σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται μέσα στον Μάρτιο. Εάν μέχρι τότε δεν δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο εργασιακό και το περιβαλλοντικό, το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να καταστεί άγονος είναι μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες προβληματίζει ήδη τα συναρμόδια υπουργεία, αφού κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε οριστικό λουκέτο. 
  Σε μια προσπάθεια να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα, οι συναρμόδιοι υπουργοί κοινοποίησαν στα συνδικάτα τις προηγούμενες ημέρες το σχέδιο απόλυσης των 1.080 εργαζομένων, ενώ το ΥΠΕΝ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων της εταιρείας.

  Σύμφωνα με την τροπολογία, για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα δεν θα καταβάλλονται από τον επενδυτή παράβολα και πρόστιμα, ενώ δεν θα ισχύει η απαγόρευση για τις μισθώσεις και τις παραχωρήσεις. Για τις πρόχειρες και προσωρινές κατασκευές θα εφαρμόζεται η διαδικασία της οικειοθελούς κατεδάφισης ή απομάκρυνσης.

 • Βελτίωση του νότιου οδικού άξονα Εύβοιας

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  Συγκέντρωση σήμερα το πρωί και απόφαση για νέες κινητοποιήσεις 

   
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα ώρα 11.30 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

  Κανένα κόμμα όμως δεν υποστήριξε τροπολογία διάσωσης της εταιρείας - Τι προέβλεπε

  Τον Μάιο του 2020 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για να διασφαλιστεί η λειτουργία της επιχείρησης και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την οποία απέρριψε όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΤΕΡΕΑ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  Αναμένεται ρεκόρ όλων των εποχών στην προσέλευση - Όλες οι κινήσεις της Περιφέρειας - Το σήμα Heart of Greece

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, της Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπίας Αναστασοπούλου και των Περιφερειαρχών της χώρας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ενίσχυση ακόμη 50 επιχειρήσεων της Β. Εύβοιας με 1,4 εκ. ευρώ

  Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα η καταβολή οικονομικής στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίες υπέστησαν άμεσες και έμμεσες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

  Τι απέφερε περιοδεία του ΚΙΝΑΛ και σειρά επαφών στις πληγείσες περιοχές

  Στις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια βρέθηκε εκ νέου κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής και μετά από μια σειρά σημαντικών και ουσιαστικών συναντήσεων υπέβαλλε ΕΝΝΕΑ προτάσεις για περαιτέρω στήριξη της περιοχής αλλά και διόρθωση κυβερνητικών εξαγγελιών.
  Το κλιμάκιο αποτελούσαν η Τόνια Αντωνίου, βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Χρήστος Γκόκας, βουλευτή Άρτας και υπεύθυνος Υποδομών και Μεταφορών, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος και ο Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας.

  Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, κ. Γ. Κοντζιά και κ. Γ. Τσαπουρνιώτη, Δημοτικούς Συμβούλους, το Λιμενάρχη Αιδηψού κ. Σ. Δανίκα, το Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, κ. Δ. Καρασαβίδη, το Διοικητή Π.Υ. Εύβοιας. κ. Π. Κουκουβίνη, το Διοικητή ΠΥ Ιστιαίας, κ. Κ. Μαραγιάννη, καθώς και με πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να ενημερωθεί τόσο για τη στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται, όσο και για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

  Από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, καθυστερήσεις και σοβαροί αποκλεισμοί, σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και τα ζητήματα άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

  Πιο συγκεκριμένα:

  1. - Το ύψος των αποζημιώσεων για τα χαρακτηρισθέντα ως επισκευάσιμα («κίτρινα») σπίτια είναι μόλις 180 ευρώ ανά τ.μ. και όχι 500 ευρώ, όπως στο Μάτι και την Κινέττα.
  2. - Για τους πλημμυροπαθείς του Οκτωβρίου 2021 δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση στην περίπτωση των σπιτιών που αποτελούν δεύτερη κατοικία.
  3. - Δεν προβλέπεται, επίσης, καμία αποζημίωση για τα καμένα ελαιόδεντρα που ανήκουν σε μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ υπάρχουν αποκλεισμοί και για τους περισσότερους συκοπαραγωγούς, καθώς εντάχθηκαν στις αποζημιώσεις ατομικών επιχειρήσεων με βάση την πτώση τζίρου το τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος – Σεπτέμβριος.
  4. - Μεγάλα εμπόδια αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες στην Αγία Άννα για την αποκατάσταση των κατοικιών τους που είχαν νομιμοποιηθεί με προγενέστερη νομοθεσία.
  5. - Οι μετεγγραφές των πυρόπληκτων φοιτητών παρουσιάζουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
  6. - Καίριο ζήτημα που χρειάζεται αλλαγή θεσμικού πλαισίου αποτελεί ο αποκλεισμός των ιδιωτών των Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών της βόρειας Εύβοιας από τις δασικές εργασίες αποκατάστασης.
  7. - Αποτελεί άμεση ανάγκη η δημιουργία τμήματος του ΕΚΑΒ στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί και διαμορφωθεί χώρος και υπάρχει σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού.
  8. - Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων, γιατί το πρόβλημα πλημμυρών μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή.
  9. - Η κατασκευή νέας Οδικής Σύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας – από την Ιστιαία – με την Χαλκίδα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

  Παράλληλα, στις συναντήσεις εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το μοντέλο αποκατάστασης και ανάπτυξης που έχει επιλεγεί, στο οποίο δεν έχουν συμμετοχή η αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ότι απαιτούνται ουσιαστικά κίνητρα για τις απαραίτητες επενδύσεις.

   

  Το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε επίσης ότι "δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει η παραδοσιακή ραθυμία της Πολιτείας, όταν φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από το σημείο της κρίσης. Για αυτό, τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν από τους πολίτες και τους φορείς θα τα αναδείξουμε, τόσο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και μέσα από τις απ’ ευθείας επαφές μας με τα αρμόδια όργανα τις επόμενες μέρες.

  Τέλος, θα επιδιώξουμε η διαβούλευση των αρμόδιων Κυβερνητικών οργάνων με τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς να μην είναι προσχηματική, αλλά τακτική και συνεχής. Απαιτείται να θεσμοθετηθεί ένα σύστημα διαφάνειας-διαρκούς λογοδοσίας για τις δράσεις της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και όλων των εμπλεκομένων αρχών".

 • Έργα εξοικονόμησης ενέργειας από την Περιφέρεια Στερεάς

  Μείωση ρύπων και σε ενεργοβόρα δημόσια κτίρια

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προωθεί τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοσίων κτιρίων στα διοικητικά της όρια, με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακών δαπανών, αλλά και τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

  Μετατάξεις για το προσωπικό της, ζητάει ο Θ. Ζεμπίλης με Ερώτηση στη Βουλή

  Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 1.080 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ζητάει με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • «Άφησε όλη την Εύβοια στα χέρια του ΜΠΕΝΟΥ»

  Γράφει ο Δρ. Νίκος Παπανδρέου. 

  Πρώην Νομάρχης Εύβοιας και Πρώην Βουλευτής ΝΔ: "Είναι η είδηση που κυριάρχησε στον τύπο της Εύβοιας αυτή την Εβδομάδα. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  Τι αναφέρει το ψήφισμα της κινητοποίησης που παραδόθηκε στον κ. Τσαπουρνιώτη

  Την π. Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μαζική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα από τον κόμβο της Στροφυλιάς, περνώντας μέσα από χωριά της περιοχής, μέχρι την Λίμνη, όπου αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα στον δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας. 
   
  Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και χθες στον κόμβο της Στροφυλιάς απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων που τέθηκε στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καθώς και τα αιτήματα του πυρόπληκτου λαού της Β. Εύβοιας.

   

  Όπως λένε οι συγκεντρωμένοι, τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους όλης της χώρας "αποτελούν ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες του βιοπαλαιστή αγρότη, κτηνοτρόφου, μελισσοκόμου, επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια σε μας και την κοινή γνώμη".

   

   
  Οι κινητοποιήσεις διεκδικούν: 

   

   Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης. 
   ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά.

   Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

   Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

   Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

   Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

   Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

   Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

   Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

   Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

   Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

 • 23 συνεχόμενες νίκες για όλες τις ομάδες πινγκ-πονγκ της Χαλκίδας

  Τη γεύση της ήττας έχουν ξεχάσει και οι 3 ομάδες της Χαλκίδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

  23 συνεχείς νίκες έχουν σημειώσει οι ομάδες μας Τρελά Νερά Χαλκίδας (8 συνεχόμενες νίκες στη Γ’ κατηγορία), Πύραυλος Χαλκίδας (8 νίκες στη Δ’ κατηγορία) και Ouzomasters (7 νίκες στην Ε’ κατηγορία).

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέα αντιπλημμυρικά έργα από Περιφέρεια Στερεάς

  Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

  Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα έργα:
   
  • «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων Δήμου Καμένων Βούρλων (Υδατόρεμα ‘’Βοάγριος’’ και υδατόρεμα ‘’Τρανόρεμα’’) και Δήμου Στυλίδας (Υδατόρεμα Βέλλας)», προϋπολογισμού 727.920€.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

  Η Περιφέρεια Στερεάς παίρνει θέση - Τι δηλώνουν Φ. Σπανός και Ηλ. Σανίδας

  Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, απασχόλησαν την Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική βιομηχανία

  Ισχυρή στον κόσμο, πολυδιάστατα υπεύθυνη στον τόπο μας.

   

  Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δεν είναι απλώς μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία. Είναι μία πρωταθλήτρια των εξαγωγών με 17 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες και κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. ευρώ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΜΝΗ

  Ώρα 11 στον κόμβο Στροφυλιάς - Φορείς και πληγέντες βλέπουν ολιγωρία και καθυστερήσεις ακόμη και σε όσα έχουν εξαγγελθεί

   
  Mεγάλη μηχανοκίνητη πορεία προς τη Λίμνη, οργανώνουν πολλά Σωματεία και πληγέντες της Β. Εύβοιας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Όχι τώρα στην παύση των ανταποκριτών ΟΓΑ

  Ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς που εξηγεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, και με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Δημάρχων – μη Μελών του Δ.Σ., μετά την από 24-01-2022 ορθή επανάληψη της πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Σουλιώτη, Δημάρχου Καρπενησίου σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκαεννέα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δωρεάν συμμετοχή στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ για τη Β. Εύβοια

  Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί στην συμμετοχή στην Έκθεση Φεβρουαρίου

  Η Περιφέρεια ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην έκθεση τροφίμων και ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως και 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας και προσκαλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση, μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να υποβάλλουν αίτηση στον σύνδεσμο που παρατίθεται στο τέλος της παρούσας.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην έκθεση  ώστε να υποβοηθήσει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τους. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλύπτει το κόστος συμμετοχής στην έκθεση για τις επιχειρήσεις, μέσα από το περίπτερο της,  σε ποσοστό 76%.

  Στη διοργάνωση του 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια. Θα συμμετάσχει με περίπτερο συνολικού εμβαδού 270 τ.μ. σε περίοπτη θέση του εκθεσιακού χώρου με σκοπό την βέλτιστη δυνατή προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο περίπτερό της.

   
   

  Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης  (https://expotrof.gr/)

  Κάθε εκθέτης που  επιθυμεί να συμμετάσχει στην έκθεση μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα διαθέτει «ατομικό περίπτερο» εμβαδού περίπου 7 τ.μ. με τις παροχές που αναγράφονται στον διπλανό πίνακα.

  Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα 260€, πλέον του Φ.Π.Α. 24%.

  Επισημαίνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δράσεις της Περιφέρειας και ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχουν συμμετοχές από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της στήριξης των εταιρειών και των παραγωγών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια, γνωστοποιεί πως θα καλύψει στο σύνολό του το κόστος συμμετοχή τους στην έκθεση.

  Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/d4ucJppnfV4DMTgGA

 • ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

  Ανακοινώθηκε σε συνάντηση υπουργών και Συνδικάτων - Δεν είναι ξεκάθαρες οι προϋποθέσεις

  Η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ μέσα στο Φλεβάρη, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί εκποίησης ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που μετέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τρίτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων.
  Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι μαζί με την απόλυση τους το Φλεβάρη θα πρέπει, όσοι εργαζόμενοι διαμένουν στον οικισμό, να αδειάσουν τα σπίτια τους. 
  Ένα ποσοστό από τους υφιστάμενους εργαζόμενους θα μεταταχθεί στον στενό δημόσιο τομέα ή σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα μεγάλο μέρος του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού αναμένεται να επαναπροσληφθεί από τον νέο ιδιοκτήτη, ενώ ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχουν κατοχυρώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.  Αναζητούνται λύσεις για το υπόλοιπο προσωπικό, "κανείς δεν θα αφεθεί στην τύχη του" λένε οι κυβερνητικοί. Οι εργαζόμενοι όμως δεν συμφωνούν και εξηγούν: 

  "Αυτό που μας έθεσαν από την κυβέρνηση είναι ότι:

  1. Όλοι θα απολυθούν ταυτόχρονα και θα λάβουν αποζημίωση με τρόπο υπολογισμού το νόμο 4093/2012.
  2. Οι απολυμένοι, 55 χρόνων και πάνω, θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή με ψίχουλα, μέχρι να φτάσουν τα 62 και συνταξιοδοτηθούν, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ίδια τη σύνταξη.
  3. Ένα μέρος των απολυμένων, που θα καθορίσει ο διαχειριστής, το οποίο θα είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η διαδικασία εν λειτουργία, θα προσληφθούν με νέες συμβάσεις από τον διαχειριστή. Χωρίς να προσδιορίζει τους όρους της σύμβασης.
  4. Όταν αναλάβει ο επενδυτής, θα προσλάβει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας, “γέφυρα”, δηλαδή προγράμματα ανεργίας».
  - Αύριο Παρασκευή 4 Φλεβάρη θα γίνει γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση των εργαζομένων. Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι και σήμερα Πέμπτη θα γίνει έκτακτη συνέλευση στον κινηματογράφο Ίλιον.
  ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
  Ωστόσο, το ΚΚΕ αναφέρει: "Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, αφού ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέχρι το τέλος Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

  Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που ακολούθησε τη διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

  Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί, η ΛΑΡΚΟ είναι και μία επιπλέον ζωντανή απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας.

   
   

  Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δυναμώσει η ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που με τον μεγαλειώδη αγώνα τους απαιτούν τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν οι απολύσεις των εργαζομένων". 

 • Τι ζητά το Εργατικό Κέντρο για τους υγειονομικούς

  Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τους εργαζόμενους του Γ. Ν. Χαλκίδας, με την παρακάτω ανακοίνωση: 

  "Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, στηρίζει τους εργαζόμενους του Γ. Νοσοκομείου Χαλκίδας  και όλους τους υγειονομικούς στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου την ΤΡΙΤΗ  01/02  από τις 12.00 έως τις 15.00 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του Νοσοκομείου στις 13.00, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία.

  Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε  τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους και πολίτες της Εύβοιας να  δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της υγείας που εδώ και 2 χρόνια παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ενάντια στην πανδημία.
   

  Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , με αύξηση χρηματοδότησης, προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών, καθαρισμού και φύλαξης στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καμιά απόλυσηυγειονομικού, ένταξη στα βαρέα Ανθυγιεινά.
  • Ανάκληση των απαράδεκτων μέτρων του ΕΟΔΥ  για μείωση των ημερών καραντίνας που θέλει νοσούντες συναδέλφους  να εργάζονται. Απόσυρση του καθ΄ υπαγόρευση της εργοδοσίας μέτρου, για  τους εργαζόμενους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους να χάσουν το μισό μεροκάματο τους.
  • Ουσιαστική ιχνηλάτιση με  ευθύνη του κράτους και δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς από και προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
  • Δημιουργία Εμβολιαστικών Δομών στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς προϋποθέσεις".  
 • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

  Εντάσσονται στο Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας που βάζει στο επίκεντρο τον δημότη

  Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάστηκε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και στα περίχωρά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...