ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • Σε πρώτη προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα

  Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα υλοτομίας στις καμένες περιοχές της Εύβοιας προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  Έργο πολλαπλής σημασίας για την Χαλκίδα - Έλενα Βάκα: Θα ολοκληρωθεί στην  θητεία μας

  Η ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας έχει υψηλό συμβολισμό ενώ αλλάζει θεαματικά την εικόνα και λειτουργία της πόλης. 
  Ταυτόχρονα είναι ένα ιστορικό έργο με διπλή σημασία: Από την μια αναγγέλλεται η εκκίνηση των έργων λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές δίδοντας μια νότα ελπίδας στο νομό και από την άλλη, έρχεται να προστεθεί στην ολοκλήρωση του έργου του νέου Νοσοκομείου περνώντας το μήνυμα ότι η Εύβοια αρχίζει να αποκτά αυτά που η κεντρική εξουσία δεκαετίες τώρα της έχει στερήσει.
   
  Την π. Τρίτη υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και της αναδόχου εταιρίας για το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδα.

  Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,3 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ημέρα που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.

  Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα διαμορφωθεί ο εργοταξιακός χώρος και η ανάδοχος εταιρεία θα ξεκινήσει τις εργασίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.
   
  Η δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί προτεραιότητα και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού διαστήματος της παρούσας δημοτικής θητείας και Περιφερειακής αρχής. Η αποπεράτωση του έργου αναμένεται εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
   
  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε ότι το έργο της Δημοτικής Αγοράς θα υλοποιηθεί άμεσα και η πόλη της Χαλκίδας θα έχει την δημοτική αγορά που της αξίζει.
   
  Το έργο, περιλαμβάνει εργασίες εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης σε όλα τα κτίρια της συνολικής έκτασης της Δημοτικής Αγοράς και εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Αγοράς.
   
  ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
   

  Η Χαλκίδα, όπως και πολλές πόλεις της Ελλάδας, έχει δημοτική αγορά, ένα πολύ ενδιαφέρον συγκρότημα κτηρίων, δημιούργημα δύο εποχών, στο οποίο αντικατοπτρίζεται η ιστορία της πόλης αλλά και η στάση των πολιτών απέναντι στα ιστορικά κτήρια.

  Γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης μιας αγοράς σε σχήμα Π με πετρόκτιστες και κεραμοσκεπείς πτέρυγες στα όρια του τετραγώνου προς τις οδούς Αρεθούσης, Κριεζώτου, τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου. Το 1932 η Αγορά απέκτησε ένα νέο τμήμα που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Σόλων Κυδωνιάτης, το οποίο ενσωματώθηκε αρμονικά στο παλιό συγκρότημα δίνοντάς του μια νέα σύγχρονη μορφή, με στοιχεία του μοντερνισμού. 
   
  Η εικόνα που είχε αργότερα το κτίσμα δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν. Εγκατάλειψη, φθορά, σκουπίδια, ένα απαξιωμένο μνημείο.
  Η σταδιακή εγκατάλειψη των καταστημάτων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 για να καταλήξει, τη δεκαετία του 1990, σε λιγοστούς ενοικιαστές και αρκετή υποβάθμιση. 
   
  Ο Δήμος Χαλκίδας σχεδίαζε αρχικά την κατεδάφισή της. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε μάλιστα υπέρ του μη χαρακτηρισμού της ως συγκροτήματος το οποίο χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όμως και ενώ η κατεδάφιση προτάσσεται, πολίτες της Χαλκίδας και άλλοι φορείς αρχίζουν μια προσπάθεια διάσωσης του Μνημείου. Το 2006 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ύστερα από αναπομπή του θέματος, γνωμοδότησε υπέρ του χαρακτηρισμού της ως μνημείου,
 • Και το Ληλάντιο στο συλλαλητήριο

  Οι πλημμυροπαθείς του Ληλαντιου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς το Σάββατο 7μμ και αναφέρουν: 

  "Καλούμε όλους τους κατοίκους του Ληλάντιου σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά το Σάββατο 21 Αυγούστου, 7 μμ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο κάλεσμα των πυρόπληκτων. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

  Οικονομικές παροχές και διευκολύνσεις, voucher δυο ετών, συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις, Σχολή τουρισμού, εντατική διαφήμιση κ.α.

  Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της Ευβοίας προτείνει η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, υπογραμμίζοντας ότι λόγω της πρωτοφανούς καταστροφής από τις πυρκαγιές, οι επιπτώσεις για τον τουρισμό του νομού είναι καταστροφικές. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Υπερεπάρκεια προϊόντων με στήριξη 700 εθελοντών

  Το κτίριο της ΠΕ Ευβοίας γέμισε - Σε δυο νέους χώρους η εναπόθεση

   
  Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, διαμορφώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης και διακίνησης των αγαθών όπου χάρη στην πολύτιμη, ακούραστη και συνεχή εργασία των εθελοντών γίνεται η ταξινόμηση και η μεταφορά των προϊόντων στις πληγείσες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες. 
  Πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες, Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς από όλη τη χώρα, ανταποκρίθηκαν αμέσως σε κάθε ενημέρωση για προσφορά βοήθειας και η αποστολή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

  Η Περιφέρεια και οι εθελοντές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με λοιπούς εθελοντικούς συνδέσμους και πολίτες προκειμένου να εντοπίζονται οι ανάγκες – ελλείψεις. Παράλληλα, οργανώνονται καθημερινά δρομολόγια, είτε με υπηρεσιακά οχήματα, είτε με καταγεγραμμένα ΙΧ εθελοντών προκειμένου στοχευμένα να γίνεται η μεταφορά των αγαθών κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής εθελοντικής εργασίας που δημιουργήθηκε, περισσότερα από 700 άτομα από την Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα αφιέρωσαν χρόνο, δυνάμεις και κάθε διαθέσιμο μέσο προς εξυπηρέτηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

  Στην παρούσα φάση υπάρχει υπερεπάρκεια προϊόντων σε όλα τα είδη, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί για μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.
  Ωστόσο, επειδή η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου έχει προκαλέσει τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων αγαθών, καθίσταται πλέον απαραίτητη η ενεργοποίηση επιπλέον χώρων. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκαν και χρησιμοποιούνται πλέον δύο νέοι χώροι ασφαλούς αποθήκευσης (κέντρο logistic), από όπου θα γίνεται η διανομή ανάλογα με τις ανάγκες και την ενημέρωση που θα λαμβάνουμε από τους τοπικούς φορείς.
   
  INFO: Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, στα τηλέφωνα: 2221053690, 2221353790 και 2221353493.
 • Υποσχέσεις Σκρέκα και Αμυρά σε περιοδέια στη Β. Εύβοια

  Tον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, που επλήγη ιδιαίτερα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, επισκέφθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο υφυπουργός, Γιώργος Αμυράς.
   

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Αννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, και συζήτησαν εκτενώς για τις άμεσες ενέργειες της πλήρους αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, καθώς και της ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών.

  Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας και ο κ. Αμυράς πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών, καθώς και των ρητινοκαλλιεργητών.

  Ο υπουργός και ο υφυπουργός άκουσαν τα προβλήματά τους και διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι άμεσα θα προχωρήσει η ανάθεση από τα δασαρχεία στους δασικούς συνεταιρισμούς για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και εργασιών (π.χ. κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων), προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών και χειμαρρικών φαινομένων. Προτεραιότητα, όπως έγινε κοινά αποδεκτό, είναι η άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών και η κατασκευή των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών -αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες δασικές εκτάσεις.

  Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα παροχής οικονομικής στήριξης στους δασικούς συνεταιρισμούς για την επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων και των εργαλείων τους. Τέλος, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην επιπλέον οικονομική στήριξη, πέραν της τακτικής των 2,3 εκατ. ευρώ, που δίνεται φέτος στους ρητινοκαλλιεργητές ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

  Στη συνέχεια, ο υπουργός και ο υφυπουργός, συνοδευόμενοι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσο Μάνο, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του δήμου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Σημειώνεται ότι, χάρη στην τεράστια και αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβάλλουν τα συνεργεία και τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, έχει επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πελατών στις πληγείσες περιοχές (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%).

  Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Βόρεια Εύβοια, ο Κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά πολύ σύντομα την περιοχή και, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η επόμενη μέρα για την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής, έχει ήδη ξεκινήσει. Η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη: θα κερδίσουμε ξανά ό,τι χάσαμε και τα δάση μας θα ξαναγεννηθούν. Με εντατική δουλειά και συλλογικά, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να μεγιστοποιήσουμε την ανθεκτικότητα των δασικών μας οικοσυστημάτων απέναντι στις αναπόδραστες συνθήκες της κλιματικής κρίσης. Είμαστε μαζί σε αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, την οποία μόνο ενωμένοι μπορούμε να μετατρέψουμε σε θετική δύναμη αλλαγής».

  Από την πλευρά του, ο Γ. Αμυράς υπογράμμισε: «Οι άμεσες παρεμβάσεις μας για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και την προστασία των δασών μας έχουν ήδη δρομολογηθεί. Προχωράμε με στρατηγικό σχέδιο για την αναγέννηση του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος, αλλά και τη θωράκισή του έναντι της κλιματικής κρίσης που είναι εδώ και επιτάσσει τολμηρές αλλαγές. Και είμαστε έτοιμοι να τις υλοποιήσουμε, με την κοινωνία των πολιτών απαραίτητη σύμμαχό μας».

 • Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ

  Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

   
  Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα τους Δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Ιστιαίας - Αιδηψού και Δωρίδος προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα προπάντων δασικών εκτάσεων, βοσκήσιμων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, καθώς και στο πευκοδάσος στερώντας το εισόδημα των ρητινοκαλλιεργητών και οδηγώντας στην απώλεια όχι μόνο της φετινής παραγωγής αλλά μάλιστα για δεκαετίες, στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, των εγκαταστάσεων άρδευσης, των σταβλικών εγκαταστάσεων, των κυψελών των μελισσοκόμων, καθώς επίσης των γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, φέρνοντας σε πραγματική απόγνωση και απελπισία τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα στους τρεις (3) πυρόπληκτους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

  Η ολική καταστροφή στην Β. Εύβοια και η κυβερνητική αδιαφορία ενώνει τους πληγέντες - Τα αιτήματα των πρώτων συσκέψεων 

   
  "Ο φυσικός μας πλούτος που με τεράστιες δυσκολίες και κόπο διατηρούσαμε ζωντανό όλα τα χρόνια δεν υπάρχει. Μέχρι πριν μερικές ημέρες, μιλάγαμε για τις 1500 οικογένειες στην Β. Εύβοια που δούλευαν και ζούσαν από τη ρετσίνα, που είχαν συμβολή στη διατήρηση αυτού του υπέροχου δάσους, σήμερα μιλάμε για 1500 οικογένειες ανέργων.
  Στην ίδια μοίρα με εμάς βρίσκεται και όλος ο λαός της Βόρειας Εύβοιας, όλοι είμαστε πυρόπληκτοι! Αγρότες που έχασαν τις καλλιέργειες τους και τις υποδομές τους, τσοπάνηδες που έχασαν τα κοπάδια τους ή δεν έχουν να τα βοσκήσουν, επαγγελματίες που έχασαν την τουριστική σεζόν". Αυτό αναφέρουν οι ρητινοκαλλιεργητές της Β. Εύβοιας και ενώνουν δυνάμεις με τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.
  Oι ρητινοκαλλιεργητες θυμίζουν επίσης ότι: 
  • Μόλις πριν λίγους μήνες, μετά το χιονιά της ΜΗΔΕΙΑ που καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δάσους, δεν πάρθηκε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο - παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις και επισημάνσεις μας - για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ζημιών στο δάσος με αποτέλεσμα το δάσος να είναι φυτίλι έτοιμο λόγω των σπασμένων πεύκων να ανάψει όπως και έγινε.

  • Τόσα χρόνια αγνοούσαν τις εκκλήσεις μας για συντήρηση και διάνοιξη αντιπυρικων ζωνών. Σταδιακά οδηγούσαν τον κλάδο μας σε συρρίκνωση με αποτέλεσμα το δάσος να καθαρίζεται όλο και λιγότερο.

  • Για δεκαετίες η πυροσβεστική και το δασαρχείο υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται.

  Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους από Επιτροπές Πυρόπληκτων που  πραγματοποιήθηκε αρχικά το π. Σάββατο στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο Στροφυλιάς με πρωτοβουλία του Σωματείου Ριτινοκαλλιεργητών Εύβοιας και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.
   

  Στη σύσκεψη μίλησαν ο Μπάμπης Τσιβίκας, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και ο Βαγγέλης Γεωργατζής, πρόεδρος του Σωματείου Ριτινοκαλλιεργητών.

  Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση των ρητινοκαλλιεργητών και στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Αγίας Αννας, αφού παραβρέθηκαν και 1.500 περίπου ακόμη πυρόπληκτοι προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους  αποφάσεις, για το πλαίσιο διεκδίκησης άμεσων και ουσιαστικών μέτρων μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
  Μην έχοντας λάβει καμία επίσημη ενημέρωση και μη εμπιστευόμενοι πλέον την πολιτεία και βρισκόμενοι μπροστά στον κίνδυνο (εκτός των άλλων) των πλημμυρών, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δυναμικό συλλαλητήριο το Σάββατο στον κόμβο της Στροφυλιάς.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας δεν έχει συνεδριάσει ακόμη, γι' αυτό και οι κάτοικοι αποφάσισαν να δράσουν από μόνοι τους όπως έκαναν και κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με κύριο όπλο την αυτοοργάνωση και διεκδίκηση με επικεφαλής τους μαχητικούς συλλόγους τους (ρητινοκαλλιεργητών, αγροτοκτηνοτροφικών και λοιπών).
   
  ΕΠΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
   
  Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ζητά να υπάρξει άμεσα:
  • Εξασφάλιση στέγασης, διατροφής και υγιεινής διαβίωσης για όλους τους πυρόπληκτους.

  Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης σε όλη την περιοχή.

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κατεστραμμένα σπίτια, δάση ρετσίνης, καλλιεργειών, κοπαδιών και στάβλων, μελισσιών, επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης και σε ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο κατέστρεψε η πυρκαγιά. Παράλληλα, να εξασφαλιστούν άμεσα για τα κοπάδια που έχουν μείνει χωρίς βοσκότοπους δωρεάν οι αναγκαίες ζωοτροφές για να επιβιώσουν.μεσα να προχωρήσει το κράτος σε αποζημίωση όλων των πυροπαθών στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις που θα δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού τους από τις αποζημιώσεις.

  • Εξασφάλιση εισοδήματος για όσους έχουν χάσει τη φετινή σοδειά (αγρότες, ρετσινάδες κλπ)

  • Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης σε όλες τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά γιατί είναι άμεσος ο κίνδυνος πλημμυρών, αφού πλέον σε μία τεράστια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας δεν υπάρχουν τα δάση που μέχρι τώρα συγκρατούσαν τα βρόχινα νερά. Για να μην κλάψουμε από τις πλημμύρες όσους δεν κλάψαμε από τις πυρκαγιές.

  • Να πάθουν τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για όλες τις περιοχές γιατί είναι άμεσος ο κίνδυνος να πληγούν και αυτές.

 • Ούτε τώρα αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου;

  Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΑΦΕΡΟΥ

         .................................................................................................................
         Ως πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο οποίο είχα την τιμή
  και την ευθύνη για 4 χρόνια, αλλά και ως ενεργός αλληλέγγυος πολίτης, νοιώθω
  την ανάγκη να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου αλλά και προβληματισμό,
  που έστω στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι πυρόπληκτοι συνάνθρωποι μας,
  συνεχίζεται βασανιστικά και προκλητικά να μην αξιοποιείται, έστω τουλάχιστον για
  τη φιλοξενία τους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΚΑΜΠΑΝΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΕΛΑΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

  Ξεκίνησε από το διαδίκτυο και πρέπει να επεκταθεί - Ξενοδοχεία ποιότητας και δεκάδες πανέμορφες παραλίες προσφέρουν πραγματική καλοκαιρινή απόδραση

  Διαδικτυακή καμπάνια ξεκίνησαν οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια για την προσέλκυση τουριστών και τη στήριξη του τόπου τους. Μέσα από το hashtag "#Support_Tourism_VoriaEvia" καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί τον τόπο που παραμενει όμορφος και φιλόξενος.
  "Μέσα από τις σελίδες μας μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε ανάμεσα από ξενοδοχεία, studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το μαγευτικό Πευκί, την Αιδηψό με τα ιαματικά νερά και τα Spa, τον Αγιόκαμπο, το Νέος Πύργος, τα Βασιλικά, τα Γιάλτρα ,τα πανέμορφα Ήλια, τις Ροβιές και την γραφική μας Λίμνη", αναφέρουν.
  "Επισκεφτείτε τα μοναστήρια στη Βόρεια Εύβοια, δείτε τα αξιοθέατα και τις διαδρομές, ανακαλύψτε ανάμεσα από 40+ παραλίες τις καλύτερες και απολαύστε μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο ξενοδοχείων , ενοικιαζόμενων δωματίων και studios μπορείτε να βρείτε καταλύματα σε προσφορά και σε ιδιαίτερα καλές τιμές μέσα από πακέτα διακοπών. Η Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένας ελκυστικός και προσιτός προορισμός διακοπών ιδανικός για τους νέους αλλά και για οικογένειες...στις πεντακάθαρες θάλασσες".
   
  Ωστόσο δεν πρέπει η καμπάνια για την Εύβοια να περιοριστεί μόνο στο διαδίκτυο. Όλοι οι φορείς και τα δημόσια πρόσωπα του νομού μπορούν να εξηγήσουν ότι η Εύβοια και σήμερα παραμένει όμορφη και φιλόξενη με εκπληκτικές παραλίες, οργανωμένες τουριστικές μονάδες, μαγικές γεύσεις. Η Εύβοια είναι πάντα ζωντανή.
   
  ΧΕΛΜΗΣ: ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
   

  Για χαμένη τουριστική περίοδο στη Β. Εύβοια και για την ανάγκη ενός σχεδίου άμεσης ανασυγκρότησης της τουριστικής οικονομίας στην περιοχή, μίλησε πάντωςε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης.

  Ο κ. Χέλμης έκανε λόγο για 100% ακυρώσεις  στα καταλύματα στη Β. Εύβοια αλλά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις στο υπόλοιπο νησί.

  Οι ξενοδόχοι αυτή την ώρα καλούνται να επιστρέψουν προκαταβολές ενώ στην ουσία έχει χαθεί το τουριστικό προϊόν στην περιοχή  γιατί εκλείπει πλέον και ο εναλλακτικός τουρισμός που ήταν πολύ σημαντικός και κυρίαρχος  σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νησιού.

  "Ζητούμενο πλέον είναι να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να πάρουν χρήματα και να ξαναφτιάξουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα και μια περίοδο χάριτος για 3 με 4 χρόνια", όπως ανέφερε ο κ. Χέλμης .

  Χαρακτήρισε άμεσα και υποστηρικτικά τα πρώτα μέτρα στήριξης που ανακοινωθήκαν αλλά τόνισε ότι προσβλέπει και στα συμπληρωματικά  μέτρα  που θα υπάρξουν για την στήριξη της τουριστικής οικονομίας καθώς προέβλεψε ότι η πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοιας τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μεγάλη.

  Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης, δήλωσε στην ΕΡΤ την Τετάρτη το απόγευμα πως οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής φτάνουν το 90%.

  Πολλά τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ τα μεγάλο μέρος των πυκνών δασών της Βόρειας Εύβοιας που αποτελούσαν κίνητρο για τους επισκέπτες έχουν γίνει στάχτη. 

 • Πολεοδομική ένταξη του Αλιβερίου

  Ένα χρόνιο πρόβλημα του Αλιβερίου, επιτέλους λύεται με την πράξη εφαρμογής, που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους. 

  Καλούνται οι ιδιοκτήτες, των οποίων τα (ακίνητα), βρίσκονται εντός της παραπάνω Πολεοδομικής μελέτης, να λάβουν γνώση του Σχεδίου και των Κτηματολογικών Πινάκων της Πράξης Εφαρμογής.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 110 πυρόπληκτοι μένουν ακόμη σε ξενοδοχεία

  Oι περισσότεροι κάτοικοι με το σβήσιμο των πυρκαγιών επιστρέφουν στα χωριά τους. 

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία και διατροφή των πυρόπληκτων, από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν, παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία αλλά και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου οι πληγέντες καταστεί δυνατό να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ολική καταστροφή καταγράφει η Copernicus

  Την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, μέχρι και χθες την Τετάρτη αναλύει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

  Στον χάρτη που επισυνάπτει φαίνεται η έκταση των περιοχών που κάηκαν από τη φωτιά, αλλά και οι περιοχές στις οποίες τα πύρινα μέτωπα είναι ακόμα ενεργά.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Το Επιμελητήριο Ευβοίας κατάθεσε δέσμη προτάσεων υπενθυμίζοντας ότι η καταστροφή αγγίζει συνολικά όλο το νομό

  Δέσμη 12 προτάσεων κατάθεσε το Επιμελητήριο Ευβοίας στον πρωθυπουργό ζητώντας την αποφασιστική και άμεση στήριξη της περιοχής από την Πολιτεία. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Πάνω από 1.000 άνθρωποι στις μάχες της Εύβοιας

  Η δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μεταφέρθηκαν - φιλοξενήθηκαν πάνω από 2.500 συμπολίτες

  Επιτυχημένη συνεργασία Περιφέρειας, ξενοδόχων, Δήμων, Λιμενικού κ.α.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έκτη συνεχόμενη ημέρα μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία των πυρόπληκτων από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Να προχωρήσει επιτέλους η αντιπλημμυρική προστασία

  Νέα συγκέντρωση κατοίκων για τον Λήλαντα - Δηλώσεις Γ. Μαρίνου

  Να σταματήσει ο εμπαιγμός κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου και να ξεκινήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Λήλαντα ποταμό της Χαλκίδας, απαίτησαν πλημμυροπαθείς και κάτοικοι της περιοχής με δυναμική συγκέντρωση στη γέφυρα του Βασιλικού, που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κάηκαν 500.000 στρέμματα

  Βίντεο από drones δείχνει χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια - Δήλωση Γεννηματά

  Εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της βόρειας Εύβοιας, παρουσιάζει βίντεο από drone, την ώρα που ενεργές εστίες πυρκαγιάς μαίνονται ανεξέλεγκτες.
  Το βίντεο δημοσίευσε το Up Stories και αποτυπώνει την έκταση της καταστροφής, με τις καμένες εκτάσεις στο νησί να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο στρέμματα. Χιλιάδες κτίρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 
   

  Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για 7η ημέρα, καθώς το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμοί του νησιού κυκλώνονται από τα πύρινα μέτωπα.

  Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε νέα, σημερινή δήλωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα», επίσης «αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης», όπως και άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

  Αναλυτικά, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι δίνουν για μια ακόμη μέρα τη μάχη για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη της φωτιάς στην Εύβοια και άλλες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή» και προσθέτει:

  «Θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα. Και η αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης, καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δοκιμάστηκε και απέτυχε»
 • Και με νέες αντιπυρικές ζώνες ο αγώνας κατά στης φωτιάς

  Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου, αμέσως μετά την επιχείρηση εκκένωσης της Κηρίνθου.

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαΐδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Βουρδάνος και ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, της Δασικής υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., προχώρησαν σε αναδιάταξη των επίγειων δυνάμεων στα ακόλουθα κύρια πύρινα μέτωπα:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Βαριές οι κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα

  ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

  -Ανεξέλεγκτη η φωτιά ως αργά χθες για 6 η ημέρα
  -Απούσα η πολιτεία και χωρίς σχέδιο
  -Ανεπαρκή τα μέσα πυρόσβεσης παρά τις εκκλήσεις
  -Οι κάτοικοι έσωσαν τα χωριά

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Όχι Real estate στα δάση μας

  O Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στις πληγείσες περιοχές

  Tις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά στην Εύβοια επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο μέσω της Αρκίτσας, από όπου επιβιβάστηκε σε ferry boat.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΜΝΗ

  - Θα διαπιστώσει την ανυπολόγιστη καταστροφή και τις ευθύνες στην μη πρόληψη

  - Eνισχύσεις έως 8.000 ευρώ, εγγυημένα δάνεια μέχρι 150.000, άμεσες αναδασώσεις 

  Την Ευβοια θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Νομού. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ενίσχυση εναέριων μέσων ζητά ο Μ. Χατζηγιαννάκης

  Δήλωση – έκκληση του βουλευτή Ευβοίας από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς:

  “Από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή και στο Καλαμούδι που είμαστε τώρα κάτω από τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

  Χάθηκαν 15.000 στρέμματα - Λειτούργησε η άμυνα, εκκενώθηκαν 12 χωριά - Η Εύβοια κάθε χρόνο θύμα της κλιματικής αλλαγής

  Καταστροφή επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η Εύβοια τα τελευταία χρόνια βιώνει ακραίες φυσικές καταστροφές με πυρκαγιές και πλημμύρες. 
  Η πρωτόγνωρη βία της Φύσης, ενισχυόμενη από την διαχρονική ανυπαρξία υποδομών συχνά έχει και ανθρώπινα θύματα. 
  Σήμερα, έχουμε μια ακόμη καταστροφή αυτή τη φορά στη Λίμνη. Την περιγράφουν οι παρακάτω επίσημες δηλώσεις: «Τούτη η απόλυτη καταστροφή δεν έχει προηγούμενο», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. «Δεν μπορείς να αποτιμήσεις διαφορετικά τα περισσότερα από 15.000 στρέμματα της καταστροφής».
   
  Ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννης, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, από την πλευρά του πώς «το μέτωπο είναι τεράστιο» και η περασμένη νύχτα «δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της περιοχής».
  Η φωτιά ήταν ασταμάτητη και τα μέτωπα τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ (ρεπορτάζ σελ. 4). Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο μηνύματα από το 112 καλώντας τους κατοίκους του οικισμού Σηπιάδα και του οικισμού Χρόνια να απομακρυνθούν προς την Λίμνη. Όπως ανακοινώθηκε, κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα.
  ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ

   

   

  Όλη τη νύχτα πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν, συνεχώς αυξάνονταν, συνεχώς ξεπερνούσαν τις γραμμές άμυνας. Εκτείνονται από τα χωριά Δρυμώνας και Κουρκούλη ως τους οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, σε μήκος που σε ευθεία ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα.

  Εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές καθώς και κάτοικοι της περιοχής, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες των δήμων και της περιφέρειας, όλη τη νύχτα έμοιαζαν να χάνονται στην τεράστια έκταση του μετώπου της φωτιάς. Οι φλόγες μαίνονται σε δύσβατη περιοχή κι επιβαλλόταν συνεχώς ανασύνταξη των δυνάμεων για να μπορέσουν να τιθασεύσουν τον πύρινο γίγαντα.
  ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΩΡΙΑ

  «Από το βράδυ ζητήσαμε ενίσχυση με εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουμε στις φλόγες και να περισώσουμε ότι μπορούμε», είπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

   

  «Εκκενώθηκαν με ασφάλεια 8 χωριά για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή» και «σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν εκκενώσεις χωριών πιθανόν υπερβολικές, όμως ο βασικός στόχος μας ήταν και είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», εξήγησε. Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν δύο ακόμη χωριά, το Καλαμούδι και το Δρυμώνα, τα οποία απέχουν –σε ευθεία γραμμή– κάπου 9 χιλιόμετρα από την Σηπιάδα, τον οικισμό δυτικά της Λίμνης που ξεπέρασαν με ταχύτητα οι φλόγες για να σταματήσουν στη θάλασσα. Αργότερα εκκενώθηκαν άλλες δυο κοινότητες.

  Εκατοντάδες πυροσβέστες που μετακινήθηκαν στην περιοχή ακόμη και από την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είδαν πολλές φορές τις φλόγες να ξεπερνάνε τις ζώνες άμυνας ακόμη και μέσα στο βουνό, προς το Κουρκούλη είτε προς το Καλαμούδι και οι αντιπυρικές ζώνες που στήθηκαν τις τελευταίες ώρες δεν αρκούσαν για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

  Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή ενώ άνθρωποι που μέχρι χθες απολάμβαναν τις παραλίες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο.

  «Υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, που μαζί με τον Περιφερειάρχη βρέθηκε στο μέτωπό της φωτιάς ενώ την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος της Λίμνης κ. Λιάσκος τονίζει πως «κάηκαν οι οικισμοί Χρόνια και Σηπιάδα. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Οι καταστροφές που θα αποκαλυφθούν θα είναι εφιαλτικές».
  ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ

  Συνολικά 185 δωμάτια, 140 στην Αιδηψό και 45 στη Χαλκίδα, δέσμευσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να μπορέσει να μετακινήσει εκεί ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους ούτε να περάσουν την νύχτα αλλού.

  Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιήθηκαν 55 από τα δωμάτια αυτά· πολλοί προτίμησαν να φιλοξενηθούν, και να περάσουν το βράδυ σε συγγενικά τους πρόσωπα ή κοντά στις περιουσίες τους, περιμένοντας – μάταια – πράσινο φως από τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν απαγορεύσει την κυκλοφορία, να φτάσουν σε αυτές.

  Ανάμεσα σε εκείνους που φιλοξενήθηκαν σε μισθωμένα δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αιδηψού ήταν παραθεριστές από κάμπινγκ των Ροβιών, καθώς, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Μπουρμάς, αντιμετώπισαν «αναπνευστικά προβλήματα και ζήτησαν να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία».

 • Παράσταση στο Θέατρο Σκιών

  Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων "Ευρίπεια 2021", σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί παράσταση "Καραγκιόζη", από το Θέατρο Σκιών Δορμουσόγλου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

  Το πρόβλημα λύθηκε στα Δωδεκάνησα - Ευρεία σύσκεψη για το θέμα που αδικεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και πρέπει επιτέλους να διευθετηθεί

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Καρυστία, που μάλιστα δεν επιλύεται από τον... περασμένο αιώνα είναι αυτό των ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών με κίνδυνο την αποποίηση κεκτημένων δικαιωμάτων των κατοίκων της.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τριπλή διαβεβαίωση για το Νοσοκομείο Κύμης

  Δεν κλείνει, δεν συγχωνεύεται, δεν υποβαθμίζεται

  Το παρών στα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Κύμης έδωσε το Σάββατο 31 Ιουλίου, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΣΩ 13 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

  Η Εύβοια (που δεν έχει αεροδρόμιο) θα προσελκύει τσάρτερ με δεκάδες σημεία από όλη τη χώρα

  Η ίδρυση πέντε Υδατοδρομίων και οκτώ Υδάτινων Πεδίων που επίσης θα δέχονται υδροπλάνα, θα συμβάλει εκρηκτικά και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού, αφού στόχος είναι να εξυπηρετούν και πτήσεις charter. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...