ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • Θα μπει πλοίο από Ν. Εύβοια προς Κυκλάδες και Ραφήνα;

  Ερώτηση στη Βουλή από τον Β. Αποστόλου - Ποιο το σκεπτικό

  Eξ αιτίας της καθυστέρηση δρομολόγησης πλοίου από Νότια Εύβοια προς Κυκλάδες και Ραφήνα οι Ευβοιώτες και οι τουρίστες, πρέπει να ταξιδέψουν στη Ραφήνα, για να μεταβούν στην κοντινή Άνδρο και τα άλλα Κυκλαδονήσια. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΧΙΛΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑ

  Αιτία η έλλειψη Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο νέο Νοσοκομείο της πόλης - Ερώτηση στη Βουλή

   
  Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομίζονται, σε ετήσια βάση, περί τα 1000 περιστατικά που χρήζουν αιμοδυναμικής-καρδιολογικής υποστήριξης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Για εμάς, είσαι εδώ Νίκο…

  Γνωριστήκαμε αρχές του ’17 τηλεφωνικά μέσω κοινού φίλου και συναδέλφου, σε δύσκολη συνθήκη για την εφημερίδα και ενώ χρειαζόμουν άμεσα τεχνική βοήθεια…

  Δυο ημέρες μετά από όταν μιλήσαμε, ο Νίκος, ήταν Κυριακή θυμάμαι, έστηνε ήδη σελιδοποιητικά την εφημερίδα και έτσι ξεκίνησε και η επαγγελματική μας συνεργασία.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καθηγητές εγκαταλείπουν τα Πρότυπα της Χαλκίδας

  Σκληρή κόντρα με το Υπουργείο Παιδείας περιγράφεται από τις πολλές αποχωρήσεις καθηγητών τόσο από το 5ο Γυμνάσιο όσο και από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

  Αιτία "η εντελώς πρόχειρη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει σε πρότυπα τα δύο σχολεία από την ερχόμενη κιόλας σχολική χρονιά".
  Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα πρότυπα σχολεία χάνουν την οργανική τους θέση και αξιολογούνται στο τέλος της πενταετούς θητείας τους. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

  Μια ακόμη απόδειξη για την διαχρονική στασιμότητα Εύβοιας και Χαλκίδας από την αδιάφορη κεντρική εξουσία

  Η Εύβοια και η Χαλκίδα έχουν πανελλήνιες αρνητικές πρωτιές που αποδεικνύουν ότι επί δεκαετίες στο νομό δεν σχεδιάστηκε τίποτε για τις υποδομές του, κάτι που του έχει στοιχίσει κοινωνικά και οικονομικά. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην μάχη της πανδημίας

  Συνέντευξη Ζεμπίλη εφ όλης της ύλης στη Βουλή

  Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κανάλι της Βουλής και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  Θα εγκατασταθεί στη Χαλκίδα και θα εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού

  Πέντε Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων ετοιμάζονται για δημοπράτηση εντός του 2021 ή και του 2022, με μια από αυτές να είναι της Χαλκίδας. 
  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει ως στόχο τη δημοπράτηση 17 μονάδων απορριμμάτων έως το 2021, με στόχο να μη χαθεί η χρηματοδότηση των έργων, τότε είναι λογικό να να επιταχυνθούν καθώς πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 20233.
  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  έχει προχωρήσει σημαντικά τη μονάδα στη Θήβα. Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται στα τελικά στάδια κατασκευής του με ανάδοχο της σύμπραξη ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WATT. To έργο είναι έτοιμο κατά το μεγαλύτερο μέρος του, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία έως το φθινόπωρο του 2021 

  Προχωρεί επίσης στην κατασκευή 3 ακόμα μονάδων, οι οποίες θα βρίσκονται στη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα αντίστοιχα και εκτιμάται πως θα επεξεργάζονται συνολικά 135.700 τόνους απορριμμάτων σε ετήσια βάση.

  Σχετικά με τη μονάδα απορριμμάτων στη Χαλκίδα η Περιφέρεια έχει ήδη υποβάλλει το φάκελο για τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" με το ποσό της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται στα 49,2 εκατομμύρια ευρώ.

  Η μονάδα θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας και εκτιμάται πως θα επεξεργάζεται ανά έτος 47.600 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων από την Κεντρική και Νότια Εύβοια, 11.900 τόνους προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα των Δήμων της Κεντρικής Εύβοιας και 8.200 τόνους λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Εύβοια.
   
  Εφόσον η χρηματοδότησή του έργου εγκριθεί χωρίς παρατηρήσεις ή εάν δε χρειαστεί η εκ νέου υποβολή των φακέλων, τότε είναι πιθανή η προκήρυξη του διαγωνισμού έως και τα τέλη του 2021.
 • KAΘΥΣΤΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

  Άγνωστο αν οι ελληνικές εταιρείες θα συνεχίσουν την διεκδίκηση της εταιρείας

  Κοινές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι επενδυτές των δύο διαδοχικών διαγωνισμών, οι οποίοι εξελίσσονται με τους μνηστήρες να παίρνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν.
  Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν οι δύο ισχυροί ελληνικοί όμιλοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Μυτιληναίος θα συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο. Στάση που θα συνεκτιμηθεί από την αποτίμηση των οικονομικών και τεχνικών δεδομένων της εταιρείας, σε μια περίοδο μάλιστα που και για τους δύο ομίλους υπάρχουν εν εξελίξει πολύ μεγάλα πρότζεκτ στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών.

  Το πρόβλημα είναι ότι η ΛΑΡΚΟ δεν αποτελεί μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση αλλά απαιτεί μεγάλες επενδύσεις για να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές εκκρεμότητες του εργοστασίου αλλά και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός της συνιστούν ζητήματα που μόνο ως βαρίδια μπορούν να καταγραφούν στην διαδικασία πώλησης.

  Έτσι, παρά το γεγονός ότι η διεθνής συγκυρία για το  νικέλιο και το κοβάλτιο (εξάγεται από το νικέλιο) είναι θετική λόγω των πολλών εφαρμογών του για μπαταρίες, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν γενναίες επενδύσεις στην ΛΑΡΚΟ για να αναβαθμίσει και να βελτιώσει ποιοτικά το μετάλλευμα και να μπορέσει αντίστοιχα να εκμεταλλευτεί την αυξημένη ζήτηση από παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς.

  Επιπλέον, το ΥΠΕΝ θα πρέπει σύντομα να υπογράψει τους περιβαλλοντικούς όρους της βιομηχανίας, θέμα που επίσης αποτελεί εκκρεμότητα για το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και θα επιλύσει και πολλούς από τους γρίφους των επενδυτών.

  Σημειώνεται ότι εκτός από τις δύο ελληνικές συμμετοχές της  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της  Μυτιληναίος, ο διαγωνισμός έχει προσελκύσει και μεγάλες διεθνείς εταιρείες με  εξειδίκευση στην εξόρυξη και παραγωγή νικελίου. Μεταξύ αυτών είναι η Solway Group,  η μεταλλευτική Τharisa με δραστηριότητα στη Ν. Αφρική, η Trafigura με δικά της ορυχεία και από τους  μεγαλύτερους commodities trader στον κόσμο αλλά και η CMI με δραστηριότητα στον τομέα των μετάλλων και των μεταλλευμάτων.
  Τόσο από την πλευρά του διαχειριστή όσο και από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, των δύο φορέων που κινούν τα νήματα των διαγωνισμών εκπέμπονται μηνύματα ότι η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από το Φθινόπωρο. Όμως για τους επενδυτές, η πώληση της νικελοβιομηχανίας θεωρείται  πιο σύνθετη υπόθεση και εκτιμάται ότι ο επίλογος της ιδιωτικοποίησης δεν θα πέσει πριν τα τέλη  του έτους, ενδεχομένως και αρχές του 2022.
  Για την κυβέρνηση η βιομηχανία αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά που θα επιδιώξει να πουλήσει σε ιδιώτες με κάθε κόστος. Προ διμήνου αντιμετώπισε την ανάγκη της εκταμίευσης πρόσθετων πόρων για να συντηρήσει την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και σύντομα θα πρέπει να δοθεί παράταση και στην σύμβαση του εκκαθαριστή, η οποία λήγει αρχές του επόμενου μήνα.
 • Σημεία με δωρεάν wi fi στη Χαλκίδα

  Ο Δήμος Χαλκιδέων ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της εγκατάστασης σημείων ασύρματου δικτύου Wifi και κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό την πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στο διαδίκτυο, χωρίς χρέωση, σε κεντρικούς άξονες της Χαλκίδας, και συγκεκριμένα διατίθεται δωρεάν δημοτικό ασύρματο δίκτυο παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και δίκτυο WiFi4EU στα παρακάτω σημεία:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • H παραλία μέσα από μια σπηλιά

  Η παραλία Αμανάκι δεν είναι πολύ γνωστή και αποτελεί ένα καταφύγιο για όποιον αναζητά κάτι ξεχωριστό είτε για βουτιές είτε απλώς για να ακούει το κύμα και να διαβάζει ένα βιβλίο δίπλα σε αυτό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

  Πειθαρχικός έλεγχος με εντολή  Χατζηδάκη - Πώς περιγράφει την περιπέτεια του ο παθών

  Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, email και επιστολές, κ.ά. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
  Ξεχωρίζει ανάμεσα στις καταγγελίες η περίπτωση Ευβοιώτη αγρότη που αφού χρειάστηκαν 26 μήνες για να επεξεργαστεί η αίτηση του για σύνταξη αναπηρίας από τον ΕΦΚΑ, έληξε η γνωμάτευση με το ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ Χαλκίδας και η οποία είχε ισχύ 2 ετών.
   
  Έχει ενδιαφέρον η επιστολή διαμαρτυρίας του που μεταξύ άλλων αναφέρει: σ
   
  - Τον Μάιο του 2018 απευθύνθηκα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ στην Αμάρυνθο της Ευβοίας όπου διαμένω και έκανα αίτηση για καταβολή σύνταξης αναπηρίας προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. στην συνεχεία έστειλα ταχυδρομικά την αίτηση μου με όλα τα έγγραφα στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λαμιας στην όποια ανήκω. 
   
  - Επειδή γνώριζα ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διαδικασίες στον ΕΦΚΑ έκανα αίτηση το Μάιο του 2018 στο ΚΕΠΑ Χαλκίδας για να εξεταστώ από την επιτροπή των γιατρών ώστε να γνωματεύσει για το ποσοστό της αναπηρίας μου, και πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα το παράβολο στο ΚΕΠΑ για την εξέταση μου. 
   
  - Τον Ιούνιο του 2018 κοινοποιήθηκε η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ Aριθ.Επιτροπης : …/2018/…που με έκρινε ακατάλληλο για εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67 % για τα επόμενα 2 χρονιά με χρονικά όρια ισχύος από 8-5-2018 έως 31-5-2020 . την επομένη μέρα της κοινοποίησης της απόφασης του ΚΕΠΑ ταχυδρόμησα την απόφαση αυτή στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λάμιας. 
   
  - Χρειάστηκαν 26 ολόκληροι μήνες για να εξετάσει και να επεξεργαστεί ο ΕΦΚΑ την αίτηση μου για σύνταξη αναπηρίας η όποια τελικά εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2020 , …/28-7-2020 με Α.Σ. … για καταβολή σύνταξης σε έμενα.
   
  - Όμως ενώ περίμενα να βγει η απόφαση για την αναπηρική μου σύνταξη από τον ΕΦΚΑ Λαμιας έληξε το χρονικό διάστημα των δυο χρονών που όριζε το ποσοστό αναπηρίας μου το ΚΕΠΑ Χαλκίδας, έτσι έκανα τον Ιούλιο του 2020 νέα αίτηση για να εξεταστώ από επιτροπή του ΚΕΠΑ στην Χαλκίδα ώστε να γνωματεύσουν εκ νέου.
   
  -  Λόγω κορονοιού οι επιτροπές των ΚΕΠΑ σταμάτησαν την λειτουργιά τους και περίμενα 6,5 μήνες από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 για να εξεταστώ από την εν λόγω επιτροπή στην Χαλκίδα.
   
  ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
   
  - Στο χρονικό διάστημα αυτό των 6,5 μηνών αναμονής για να εξεταστώ από την επιτροπή του ΚΕΠΑ πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είχε πάρει απόφαση: ότι σε περίπτωση που οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ σε ότι αφόρα την αναπηρία των εξεταζόμενων ατόμων έχουν λήξει μέσα στο χρονικό διάστημα που σταμάτησαν να συγκαλούνται οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ εξαιτίας της πανδημίας τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της χώρας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα στους συγκεκριμένους δικαιούχους.
   
  - Έκανα αίτηση προς τον ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμιας και την έστειλα τόσο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή όσο και ηλεκτρονικά με mail ζητώντας από τον ΕΦΚΑ εφόσον ισχύει αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στην δική μου περίπτωση . Μέχρι σήμερα που σας γραφώ αυτή την επιστολή δεν έχω λάβει καμιά απάντηση από τον ΕΦΚΑ Λάμιας στην αίτηση μου.
   
  - Οι επιτροπές των ΚΕΠΑ άρχισαν ξανά την λειτουργιά τους τον Γενάρχη του 2021 και εξετάστηκα στις 27 Γενάρη 2021 ,η επιτροπή μου έδωσε γνωμάτευση (Αριθμός γνωστοποίησης απόφασης : … /28-1-2021) ως ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 70% που ισχύει χρονικά από την 1-6-2020 έως 31-5-2022. Η Απόφαση αυτή των ΚΕΠΑ καλύπτει χρονικά και το διάστημα των 6,5 μηνών που εγώ περίμενα να εξεταστώ από το ΚΕΠΑ.
   
  - Ταχυδρόμησα αμέσως την απόφαση του ΚΕΠΑ στον ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Φεβρουάριο του 2021 και έλπιζα ότι θα πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι σύντομα γιατί σε παλαιότερη τηλεφωνική μου επικοινωνία με υπάλληλο του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Ιανουάριο του 2020 όταν περίμενα να βγει από την υπηρεσία τους η απόφαση της συνταξιοδότησης μου.
   
  -. Εδώ και ένα μήνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ προσπαθώ να κλείσω ραντεβού με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα που ασχολείται με τις συντάξεις των Αγροτών αλλά είναι αδύνατον γιατί το σύστημα συνεχώς δείχνει ότι όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο
   
  - Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις και υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της σύνταξης μου αφού ο ΕΦΚΑ έχει ολοκληρώσει την πρώτη φόρα που αιτήθηκα αναπηρική σύνταξη όλη την χρονοβόρα εργασία για τον υπολογισμό της σύνταξης μου .Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι εγώ αυτά τα χρήματα της αναπηρικής σύνταξης τα έχω απολυτή ανάγκη γιατί όπως κάθε άνθρωπος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός από τα έξοδα επιβίωσης πρέπει να πληρώσω και τα χρήματα για τα φάρμακα μου τις ιατρικές εξετάσεις μου και τις θεραπείες μου..
   
   
 • Κεδίκογλου: «Υπάρχει βόμβα στα δάση μας».

  Διασχίζοντας ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου τη Βόρεια Εύβοια στο πλαίσιο περιοδείας του, διαπίστωσε ότι σε πολλά σημεία υπάρχουν μέσα στο δάσος κατεστραμμένα δέντρα από τις χιονοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, τα οποία έχουν πέσει πάνω σε άλλα δέντρα και έχουν ξεραθεί πλήρως. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΛΤΑ: 24 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 8 ΛΟΥΚΕΤΑ

  Πλήρης εξυγίανση του φορέα με ευρωπαϊκά κονδύλια - Βοήθησε η εθελουσία έξοδος 2.000 στελεχών - Σχέδιο αποκατάστασης λειτουργιών στην Εύβοια

  Πριν τέσσερις μήνες ο σχεδιασμός που είχε η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ήταν να κλείσουν 8 καταστήματα στην Εύβοια. Υπήρξαν και καταγγελίες της αντιπολίτευσης γι αυτό
  Ωστόσο, ψηφίστηκε το νέο οργανωτικό πλαίσιο των ΕΛΤΑ και πλέον όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν ως έχουν. Στην Εύβοια, δεν κλείνει κανένα κατάστημα. 
  Μάλιστα για την Εύβοια, από την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε το νέο οργανωτικό πλαίσιο το οποίο θα έχει 72 μόνιμους υπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή είναι 48, οπότε θα γίνουν 24 προσλήψεις ακόμη. Θα καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις εκεί που τα ΕΛΤΑ είχαν υπαλλήλους με εργολαβική σχέση.
  Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο τα ΕΛΤΑ προσπαθούσαν να καλύψουν την μισθοδοσία του μήνα. Με το μέλλον τους να φάνταζε αβέβαιο. Και όμως, η εθελουσία έξοδος 2.000 υπαλλήλων  σε συνδυασμό με την σχέση εργασίας με εργολάβο κράτησαν ανοιχτά τα ΕΛΤΑ με τον κόσμο να τα εμπιστεύεται παρά τα όσα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί από αυτή την κατάσταση που επικρατούσε.

   

  Πώς γίνονται όλα αυτά; Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με νέο Οργανόγραμμα  αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια και θα ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό πλέον τα καταστήματα όπου καταγράφεται περισσότερος φόρτος εργασίας.
  Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν περί προβλημάτων στα καταστήματα ΕΛΤΑ της Εύβοιας,, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βαγγέλης Ζέρβας μίλησε στον EVRIPOS 90FM επιβεβαιώνοντας ότι στην Εύβοια μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με το νέο οργανισμό των ΕΛΤΑ, παραμένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα, ενώ  κάποια από αυτά ενισχύονται και με επιπλέον προσωπικό από το Σεπτέμβριο.
  ΔΗΜΟΙ ΧΩΡΙΣ... ΔΙΕΘΥΝΣΕΙΣ
  Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, το λάθος που κάνουν οι δήμοι, σε πόλεις όπως είναι η Αρτάκη, το Βασιλικό, είναι ότι δεν έχει οδούς και αριθμούς στους δρόμους, γεγονός που δυσκόλευε τους νέους να κάνουν τη δουλειά τους. Το ίδιο και στα χωριά. 
  Αν δεν υπάρχει ένας παλιός ταχυδρόμος να δείξει στον καινούργιο δεν είναι εύκολο όχι μόνο εκεί και στον Βασιλικό το ίδιο και σε πολλές περιοχές. 
  "Η διοίκηση έχει τις ευθύνες της κι αυτή, μην διώχνεις πρώτα τον κόσμο με εθελουσία και μετά παίρνεις το προσωπικό. Αν δεν εκπαιδευτεί ένας ταχυδρόμος 1,2 μήνες πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να βγάλει την διανομή¨, εξήγησε ο κ. Ζέρβας. 
 • Ξεκίνησε το "Σινέ Παράδεισος"

  Ξεκίνησαν και φέτος οι προβολές ταινιών, στο θερινό σινεμά "Παράδεισος", κάθε Σάββατο βράδυ στις 9 στην αυλή της Eνορίας της Παναγίας Ελεούσας Ερετρίας, στο Μαλακώντα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιερού ναού, η θεματολογία των ταινιών θα έχει δύο σκέλη:
   
  1) Την σχέση του ανθρώπου με το θείο και την αντανάκλασή της στον συνάνθρωπο και την ιστορία.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΔΕΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

  Κυριαρχεί η Ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς και οι αναπλάσεις σε όλο το περιβάλλον της 

  Η αισθητική μια πόλης και η λειτουργία της την καθιστούν σύγχρονη ανθρώπινη και ελκυστική. Ο Δήμος Χαλκιδέων, είναι στην γραμμή εκκίνησης ώστε με μια σειρά έργων να ξεκινήσει τον δύσκολο αγώνα για μια Χαλκίδα πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο ανθρώπινη. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Οι ακραίοι χαρακτηρισμοί στο εργασιακό είναι λάθος

  Ομιλία Πνευματικού στη Βουλή - Τι είπε για το 8ωρο

  Για την ανάγκη προσαρμογής της αγοράς εργασίας στις σύγχρονες συνθήκες και την απεμπλοκή από τις κακές συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος μίλησε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

  Ο κ. Πνευματικός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε η απεργία στα παιδιά που δίνουν σήμερα πανελλήνιες εξετάσεις, μια ομάδα παιδιών πουόπως είπε, τους τελευταίους 18 μήνες βασανίζονται από την πανδημία και φορτίστηκαν με ένα επιπρόσθετο άγχος χτες πως θα φτάσουν τελικά στο σχολείο, χωρίς να υπάρχει λόγος. «Έτσι επενδύουμε στο μέλλον της χώρας μας; Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από τα παιδιά αυτά;» είπε.

  Στη συνέχεια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καταστροφολογεί σε σχέση με το νομοσχέδιοεκτοξεύοντας ακραίους χαρακτηρισμούς αλλά χωρίς δημιουργικές προτάσεις και χωρίς αναφορά στις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίουόπως το πλαίσιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση μέσα στον εργασιακό χώροτις διατάξεις για την προστασία της οικογενειακής ζωής, την άδεια πατρότητας για δεκατέσσερις ημέρες που προβλέπεται για πρώτη φορά, το γεγονός ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες που εισάγει το δικαίωμα για την αποσύνδεση από την τηλεργασία, καθώς και τη δημιουργία πλαισίου για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στα deliveryκαι τα κούριερ.

  Όσον αφορά το ωράριοέφερε ως παράδειγμα το επάγγελμα του χειρουργού, τονίζοντας ότι η δουλειά δεν μπορεί να μετριέται πάντοτε με το οκτάωρο και το συγκεκριμένο ωράριο και πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν υποχρεώσεις που διέπονται από κανόνες ευθύνης, ηθικής και δεοντολογίας.

 • Τα σκουπίδια σε Κύμη - Αλιβέρι

  Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και βλάβες στα απορριμματοφόρα.

  Η αρμόδια υπηρεσία απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελιδας vima.gr, αναφέρει: 
  "Εξ αιτίας του προβλήματος, θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να βοηθούν στο δύσκολο αυτό έργο καθώς με το να πετούν ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους δημιουργούν προβλήματα στα απορριμματοφόρα.

  Από την άλλη η υπηρεσία μας με τα ΄΄όπλα΄΄ που διαθέτει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και όταν οι πολίτες ενημερώνουν για ογκώδη αντικείμενα πάει και τα μαζεύει.

  Έχουμε ήδη μισθώσει απορριμματοφόρο προκειμένου να προχωρήσουμε στην συγκομιδή των σκουπιδιών αλλά κάνουμε έκκληση στους πολίτες ζητώντας την κατανόησή τους να μην πετούν ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους".

 • "Ο κρυμμένος Θησαυρός" διεκδικεί βραβείο Public

  Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2021, στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι «Ο κρυμμένος θησαυρός», του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, που κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ με εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • XAΛΚΙΔΑ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΣΕ 13 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 40 ΕΥΡΩ

  Σημαντικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΝΕ Σπ. Γεροντίτη για Υδατοδρόμια, Λιμάνια και τον συνολικό σχεδιασμό του Οργανισμού στην Εύβοια

  Τα στρατηγικά λιμάνια του Νομού, τα υδροπλάνα, οι μαρίνες, η μεταφορά της ιχθυόσκαλας της Χαλκίδας, έργα υποδομών σε μεγάλα λιμάνια στρατηγικής σημασίας, τα νέα δρομολόγια από τα λιμάνια της Κύμης και της Καρύστου, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το λιμάνι στο Κυμάσι και μία σειρά δράσεων σηματοδοτούν τη διαδρομή της νέας διοίκησης του Οργανισμού κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην παραλία Λευκαντίου

  Ολοκληρώθηκε την π. Παρασκευή το έργο «Αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών κοινοχρήστου χώρου παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, Δ.Ε. Ληλαντίων, Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν της θεομηνίας της 8ης και 9ης-08-2020», το οποίο περιλάμβανε:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 186 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Παρά το γεγονός ότι οι υποδομές έχουν ολοκληρωθεί, 9.590 νοικοκυριά είναι χωρίς πρόσβαση

   
  186 αγροτικοί οικισμοί της Εύβοιας, με συνολικό πληθυσμό 27.426 κατοίκους, δεν έχουν ιντερνετ αν και η Φάση Α' του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών (δικτύων) στις περιοχές αυτές έχει ολοκληρωθεί. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Όχι σε όλα τα Αιολικά Πάρκα σε Σκύρο, Εύβοια

  Η θέση της "Στερεάς Υπεροχής" και οι ενέργειες που έχει κάνει

   
  H παράταξη "Στερεά Υπεροχής",  συγχαίρει δημόσια τον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων καθώς και τους συνεργαζόμενους, αγωνιζόμενους, συλλόγους και φορείς για τον επίμονο αγώνα τους, κατά της εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΙΕΚ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΓΕ

  Διπλή πρότασης της Έλενας Βάκα για την αξιοποίηση των χώρων του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης

  Ο Δήμος Χαλκιδέων, ζητά τη δημιουργία ενός Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, προωθώντας την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την περιοχής, καθώς και την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου με επίκεντρο τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, στο ΚΕΓΕ..

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δεν θέλουν Πρότυπα Σχολεία στη Χαλκίδα

  Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας

  Την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ζωή Ελληνικού συνάντησε ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου να συζητήσουν το θέμα της απόφασης για τη μετατροπή δύο σχολείων της Χαλκίδας του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε Πρότυπα, βάσει των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την η επαναφορά, ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

  Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρόκειται για υγιείς, νόμιμες επενδύσεις εθνικής σημασίας - Σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών

  Η κυβέρνηση θεωρεί ως μία από τις πιο σημαντικές μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατό παρόν και ακόμα πιο ισχυρό μέλλον την αιολική ενέργεια, και προωθεί γοργά τέσσερις  επενδύσεις σε αιολικά πάρκα με τις δυο σημαντικότερες στην Εύβοια

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καθαρίζονται οι παραλίες της Καρύστου

  Στον καλλωπισμό και την προετοιμασία όλων των παραλιών του, προχωρά ο δήμος Καρύστου, με αφορμή την έναρξη της νέας θερινής σεζόν.

  Τις εργασίες επόπτευσε χθες Τετάρτη  ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Κατά τη διάρκεια εποπτείας των εργασιών ο δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίηση του για την πορεία εξέλιξης αυτών με “καλοκαιρινή διάθεση”, όπως δήλωσε.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα σε Χαλκίδα και Εύβοια

  Σε ποια σημεία καταγράφονται ισχυρές διαφωνίες κατά του εργατικού νομοσχεδίου

  Εύβοια και Χαλκίδα συμμετέχουν μαζικά σήμερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Εργατικό Κέντρο και δεκάδες Σωματεία έχουν αναγγείλει την συμμετοχή τους ζητώντας να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Στόχος η σωστή οργάνωση

  Προχωρά η απόκτηση σύγχρονων εξοπλισμών στο Δήμο Μαντουδίου

  Παρουσία του Δημάρχου Γ. Τσαπουρνιώτη, του Αντιδημάρχου Γ. Σταμούλου, του Αντιδημάρχου Α. Λιάσκου και του προέδρου του Δ.Σ Σ. Κουτσουρά, η εταιρία UNITRACK παρέδωσε στον Δήμο, έναν καινούριο εκσκαφέα - φορτωτή JCB, χρηματοδοτούμενο από το προγράμμα Φιλόδημος ΙΙ, αξίας 95.750€. 
  Είναι το δεύτερο νέο μηχάνημα, στα 2 χρόνια διοίκησης της Ώρας Ανόδου», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Σταμούλος.
  Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης έχει πει για τους εξοπλισμούς του Δήμου: "Βρήκαμε μία μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία τρέξαμε, την αξιοποιήσαμε. Μετά από πολύ κόπο, από πολλή δουλειά καταφέραμε και βάλαμε πέντε συστήματα υπόγειων κάδων στην πόλη της Λίμνης.

  Επίσης, κάναμε προμήθεια 600 καινούργιους πλαστικούς κάδους. Επισκευάσαμε όλα τα παλιά απορριμματοφόρα που είχαμε. Γιατί το Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε λειτουργούσαν 2,5 απορριμματοφόρα και αυτά χωρίς καύσιμα.

  Σήμερα έχουμε σε λειτουργία επτά απορριμματοφόρα. Κάναμε προμήθεια μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο, το οποίο και αυτό έχει μπει στη δουλειά.

  Έχουμε μελέτη για 44 υπόγειους κάδους οι οποίοι κάδοι αυτοί θα είναι πράσινες γωνιές και θα είναι και για βιοαπόβλητα. Και θα καταθέσουμε και μελέτη για δυο νέα απορριμματοφόρα ακόμα"

 • ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

  Κερμαμέως: Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο - Χατζηγιαννάκης: Βαριά απώλεια η μη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Σε οριστική διαγραφή δυο νέων τμημάτων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Ψαχνά, που είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας, προχωρά η Υπουργός Παιδείας με νομοθετική διάταξη.
  Συγκεκριμενα, τα τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΚΑ) που ιδρύθηκαν με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναμενόταν να λειτουργήσουν στα Ψαχνά της Εύβοιας βρίσκονται μεταξύ των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που διαγράφονται οριστικά.
  Πρόκειται για τη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης Διατροφής και Αειφορίας που είχε τα τμήματα: α) Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και β) Διατροφής και Διαιτολογίας. 

  Τα εν λόγω τμήματα, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, δημιουργήθηκαν:

  • χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
  • χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  •  χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
  • χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
  • ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Μ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ
  "Μετά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα μισόλογα για απαντήσεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βρισκόμενη σε εντεταλμένη υπηρεσία προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση", δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μ. Χατζηγιαννάκης και συνεχίζει περιγράφοντας τις επιπτώσεις: 

  "Το οριστικό πλέον κλείσιμο θα έχει πολύπλευρο αντίκτυπο στην τοπική περιοχή των Ψαχνών, αλλά και στην προοπτική ανάπτυξης ολόκληρης του τόπου μας. Παράλληλα όμως, υπονομεύει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών από τον νομό μας, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο αρχαιότερο και καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας που θα άνοιγε τμήματα στην περιοχή τους".

   
 • Προσωρινή λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής

  Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της π. Πέμπτης στο Δημοτικό Κατάστημα Δ.Ε. Ληλαντίων στο Βασιλικό, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, θα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ

  Απειλή για 13 εκατ, ελαιόδεντρα ο δάκος, εξ αιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης αρμόδιων Τομεαρχών 

  Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η ελιά αποτελεί την πλέον διαδεδομένη καλλιέργεια, καλύπτοντας μία έκταση περίπου 812.850 στρεμμάτων, η οποία αντιστοιχεί στο 27,2% της συνολικά καλλιεργούμενης έκτασης με 55.000 περίπου εκμεταλλεύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια. 
   
  Το σύστημα παραγωγής ελαιοκομικών προϊόντων στηρίζεται σε δύο βασικά προϊόντα: τις επιτραπέζιες ελιές και το ελαιόλαδο. Η Περιφέρεια Στερεάς θεωρείται το μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο της Χώρας για τις βρώσιμες ελιές, ενώ κατατάσσεται τρίτη στην παραγωγή ελαιόλαδου πανελλαδικώς.
   
  Με τον δάκο να αποτελεί, έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της ελιάς και η σπουδαιότητα του Προγράμματος της Δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας να αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από δεκατρία (13) εκατομμύρια ελαιόδεντρα και το εισόδημα χιλιάδων παραγωγών, η άμεση και έγκαιρη εφαρμογή του είναι υψίστης σημασίας για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς.
   
  Ωστόσο, δακοκτονία χωρίς Τομεάρχες Γεωπόνους δεν μπορεί να γίνει, αν δεν υλοποιηθούν όλα έγκαιρα.
   
  Να γιατί με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος προς τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη και τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών, ζητά την άμεση έγκριση πρόσληψης Τομεαρχών Δακοκτονίας για την αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητάει 
   
  "Ήθελα να ενημερώσω για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταπολέμηση του δάκου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να ζητήσω να επισπευσθούν οι διαδικασίες έγκρισης των ανωτέρω αναγραφόμενων ανακοινώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να προστατεύσουμε το προϊόν, να στηρίξουμε την συγκομιδή της καλύτερης δυνατής ποιότητας και την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας", εξηγεί με την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος.
 • Ενημέρωση Γιάννας Αγγελοπούλου για συμμετοχή Χαλκίδας στα 200 χρόνια

  Τη Χαλκίδα, το διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Εύβοιας, που συνεισέφερε με διαπρεπείς οπλαρχηγούς αλλά και σημαντικές νίκες στον Αγώνα της Επανάστασης του 1821, επισκέφθηκε την π. Παρασκευή αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
   
  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Δρόμοι της ιστορίας» του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής.
   
  "Μέσα από τη συνάντηση που είχαμε με την πρόεδρο της επιτροπής, τον Περιφερειάρχη μας και δημάρχους της Π.Ε. Εύβοιας μοιραστήκαμε τις συλλογικές προσπάθειες που αθόρυβα γίνονται στην Περιφέρεια μας προκειμένου να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821", δήλωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.
   
  Ο Δήμος Χαλκιδέων σχεδιάζει την κατασκευή ενός Κέντρου Αθλητισμού και Πολιτισμού, το οποίο θα ονομαστεί τιμητικά με το όνομα του οπλαρχηγού και ήρωα του Αγώνα απελευθέρωσης της Εύβοιας του 1821, «Κώτσου Δημητρίου ή Αρβανίτη», ενώ οι Δήμοι Κύμης – Αλιβερίου, Σκύρου, Ερέτριας και Διρφύων – Μεσσαπίων δημιουργούν ψηφιακά μουσεία, αρχεία και βάσεις δεδομένων, προβάλλοντας με τη χρήση νέων τεχνολογιών την ιστορική κληρονομιά του τόπου, αλλά και εμβληματικές προσωπικότητές που συνδέονται με την περιοχή, όπως ο Γιώργος Παπανικολάου, που γεννήθηκε στην Κύμη Αλιβερίου και έλαμψε στο παγκόσμιο ιατρικό στερέωμα.
 • Με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες οι Περιφέρειες στην Ελλάδα

  Παρέμβαση Φάνη Σπανού σε σημαντικό συνέδριο περιφερειαρχών στην Πάτρα

  "Είναι παράλογο το κεντρικό Κράτος να αδειοδοτεί από αιολικά πάρκα έως τον κυβισμό των υπηρεσιακών οχημάτων". 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Με Ιστιοφόρο πάλι κατά των Αιολικών

  Δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνος από το “παρθενικό” ταξίδι με ιστιοφόρο, και η Κίνησή κατά των Αιολικών, μας ενημερώνει ότι, η συλλογική προσπάθεια όλων έφερε μια τεράστια νίκη. 

  Το αιολικό εργοστάσιο Aegean Project έχει πλέον απορριφθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει εξαρχής. 
  Αναφέρει η ανακοίνωση: "Το ταξίδι δεν είναι μόνο ένα εγχείρημα ενημέρωσης σε συγκεκριμένα μέρη, αλλά και γενικότερης αφύπνισης. Η προσπάθειά μας εντάσσεται στο μαζικό αγώνα της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στη βίαιη εκβιομηχάνιση και την καταστροφή της φύσης όλης της χώρας, προς αποκλειστικό όφελος ολίγων ιδιωτικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.
   
  Στο πλευρό μας η Εύβοια, η Τήνος, η Άνδρος, η Ικαρία, η Πάρος, η Αμοργός, η Σκύρος, η Κρήτη, τα Άγραφα, το Βέρμιο, το Νυμφαίο, το Μαίναλο, η Οίτη, τα Βάτικα, η Μάνη, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία και όλα τα υπόλοιπα μέρη που δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, και μάλιστα με πρόφαση τη σωτηρία του πλανήτη! Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τον αγώνα μας και να γίνετε κομμάτι του".
 • Η ΕΥΒΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ

  Ισχυρές ακτοπλοϊκές γραμμές θα ενισχύσουν τον ρόλο και την οικονομία της - Η περίπτωση της Κύμης

  «Το λιμάνι της Κύμης μπορεί να είναι ο φάρος για το μέλλον, για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή. Μπορεί να γίνει η πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, είναι το κοντινότερο λιμάνι στα Δαρδανέλλια, του κεντρικού ελλαδικού κορμού. 
  Σημαντικό θα είναι το όφελος και για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, από τη στιγμή που η τροφοδοσία τους μέσω του Λιμανιού της Κύμης θα είναι καλύτερη και οικονομικότερη, ενώ θα ενισχυθεί και η τουριστική τους κίνηση».
   
  Αυτή είναι η πεποίθηση του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως την περιγράφει ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
   
  Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο προχώρησε ήδη στην επιδότηση της γραμμής ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου με 2.322.000 ευρώ. Θα γίνονται 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, που θα  ενώνουν 3 ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου, όπως-επίσης-και για την αύξηση της επιδότησης της υφιστάμενης άγονης γραμμής ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ.
   
  Ο βουλευτής τόνισε, ότι -τώρα- πρέπει να αυξηθούν και οι πιέσεις για την υλοποίηση των προγραμματισμένων παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου, έτσι ώστε να καταστεί ακόμα ελκυστικότερο το Λιμάνι της Κύμης. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν επισκεφθεί το Λιμάνι της Κύμης, όπου και είχε διαπιστώσει το πόσο σημαντικό είναι για τη διευκόλυνση της κίνησης στη σύνδεση της Χαλκίδας με το Λιμάνι να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
   
  ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ Η REGATTA
   
  Στην εν λόγω συνάντηση,  συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Μώρος Αντιπρόεδρος Α΄ του Επιμελητηρίου Εύβοιας και ο Αντιπρόεδρος- Έφορος Αγώνων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας κ. Κώστας Κατσικαβάλης. Ζητήθηκε λοιπόν, η συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου 2021.
  Ο κ. Κυριαζόπουλος διαβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός και θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
   
   
 • Θα προχωρήσουν γοργά και μικρότερα έργα

  Και μικρά έργα ξεκινά ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, με υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

  Αφορά:

  - Προμήθεια και τοποθέτηση ραμπών ΑΜΕΑ στις ακτές της Κύμης και τω Αγίων Αποστόλων Πετριών. Προϋπολογισμός: 64.482,82 ευρώ
  - Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των σχολικών αυλείων χώρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
  Η παρέμβαση αφορά στα σχολεία, Γυμνάσιο Λύκειο Κύμης, Γυμνάσιο Λύκειο Κονιστρών, ΕΠΑΛ Κονιστρών, Γυμνάσιο Αυλωναρίου, Λύκειο Αυλωναρίου, 2ο Δημοτικό Αλιβερίου
  Προβλέπει την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, την αλλαγή μπασκετών και υπαίθριων παιχνιδιών (σκάκι,αντισφαίρισης) κ.α. προϋπολογισμός: 240.120,83 ευρώ
   
   
   
   
 • ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ - ΑΛΙΒΕΡΙ

  Διοικητήριο, Κολυμβητήριο, Αναπλάσεις, Οδικά μπαίνουν σε χρηματοδοτήσεις

  Οι υποδομές περιγράφουν τις τοπικές κοινωνίες. Αντίθετα η έλλειψή τους είναι απόδειξη εγκατάλειψης και κακής διαχείρισης. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΙΜΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Αμυράς: "Έχουν περάσει από κόσκινο για το περιβάλλον - Φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας"

  Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος στην Εύβοια και ειδικά για τα Αιολικά Πάρκα, ακολουθεί «τους σκληρούς κανόνες και όρους του εθνικού, όσο και του ενωσιακού δικαίου, έτσι ώστε να είμαστε 1000% σίγουροι ότι το περιβάλλον προστατεύεται». 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα και η κατάσταση στη Β. Εύβοια

  Μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αναλύθηκα σε σύσκεψη

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, παρευρέθηκε χθες, στο αεροδρόμιο της Λαμίας, όπου κατέφθασαν τα δύο PZL Μ18 DROMADER της 359 ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...