ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home
Φίλτρο
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις Yπηρεσίες Δήμου Χαλκιδέων

  Πως μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του

  Στο πλαίσιο των νέων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19 που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο στα Δημοτικά καταστήματα και στις Yπηρεσίες του Δήμου. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η διαμονή των εποχικών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ

  Προσφορά στη διοργάνωση Νήσος Εύβοια regaτta 2020.

  Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου ανακοινώνει ότι λαμβάνοντας υποψιν τις φετινές δύσκολες συνθήκες λογω του covid-19 και θέλοντας να ενισχύσει την ασφάλεια των επισκεπτών, παραθεριστών και κατοίκων του Δήμου Καρύστου, αλλά και να συνδράμει ουσιαστικά στη διοργάνωση της «Νήσος Εύβοια regaτta» που θα γίνει στη Νότια Εύβοια 02-08 Αυγούστου 2020, αποφάσισε, όπως και στο παρελθόν είχε πράξει, να αναλάβει τη διαμονή των εποχικών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ κατά τη θερινή περίοδο. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εκδήλωση μνήμης για Στοϊλίδη και Χατζούδη

  Την π. Τρίτη 28 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αεροπόρων, Σμηναγού Δημητρίου Στοϊλίδη και Υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη, στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στη διαδρομή από Νέα Στύρα προς Πολυπόταμο.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η Χαλκίδα στο «100 intelligent cities challenge»

  Μία από τις 13 ελληνικές πόλεις που εντάχθηκαν στο ανταγωνιστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επωνυμία «100 intelligent cities challenge», είναι ο Δήμος Χαλκιδέων.

  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια κοινότητα που αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, με βασική προτεραιότητα την ανάκαμψη των οικονομιών τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως και τη δημιουργία νέων προοπτικών για τις επιχειρήσεις τους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου 2020 σε Χαλκίδα και Σκύρο

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου 2020 που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου του Καράμπαμπα στην Χαλκίδα, στον ανατολικό προμαχώνα, φιλοξενείται η έκθεση γλυπτών με τίτλο «Σπαράγματα μιας πόλης: Έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών της Χαλκίδας», καθώς και η Καστροπολιτεία της Σκύρου, στη Χώρα της Σκύρου θα είναι ανοικτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο τις ώρες: 20:00 έως 24:00 για το Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου του Καράμπαμπα και 18:00-24:00 για την Καστροπολιτεία της Σκύρου στη Χώρα της Σκύρου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κινήσεις για αξιοποίηση της Σχολής Δημοκρίτου

  Το μέλλον της πάλαι ποτέ ξακουστής σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»,  βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου φιλόδοξου κύκλου εργασιών, που ανοίγουν για το σκοπό αυτό και μέσα από συντονισμένη συνεργασία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, η Αναπτυξιακή Ευβοίας και το Επιμελητήριο Ευβοίας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  Έρχεται σύντομα επέκταση του εδώ δικτύου που αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  Σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, συμμετέχει η Χαλκίδα. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Όλη η... Χαλκίδα ένας Πολιτισμός

  Έξι ακόμη σπουδαίες εκδηλώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού

  Με τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχειρεί φέτος το καλοκαίρι να συνδέσει την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί με την στήριξη διαφόρων πολιτιστικών οργανισμών.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ικανοποιητικά κινείται η αγορά στην Χαλκίδα

  Στα περσινά επίπεδα έχει κινηθεί ο τζίρος των καταστημάτων της Χαλκίδας τις πρώτες 20 περίπου μέρες των καλοκαιρινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • «Παρά - μυθώ» σήμερα για τελευταία ημέρα

  Πέντε καλλιτεχνικές δράσεις διαφορετικής προσέγγισης από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και τις Στεγαστικές Ομάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Εύβοιας «κατασκήνωσαν» από τις 4 έως σήμερα 29 Ιουλίου, στο Κόκκινο Σπίτι.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Εύβοια

  Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Εύβοιας σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η REGATTA

  H Εύβοια μπορεί να αξιοποιήσει το νέο θεσμό που προβάλλει τις μεγάλες της εικόνες - Όλα έτοιμα για τη δεύτερη φετινή διοργάνωση

  Η πολλαπλής μορφής προβολή της Εύβοιας και τα αθροιζόμενα κέρδη που κάθε χρόνο μπορούν να αυξάνονται είναι ο φετινός στόχος της «ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020». 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶Αλιβέρι: Παρεμβάσεις για την καθημερινότητα

  Ξεκίνησε η τοποθέτηση σε αλλαξιέρες/καμπίνες, στο παραλιακό μέτωπο του Αλιβερίου.

  Όπως και το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αλλαγές των κατεστραμμένων καλαμωτών ομπρελών από συνεργεία του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τιμήθηκαν γιατί έσωσαν ζωές

  Την π. Πέμπτη, βραβεύτηκε ο Χαλκιδέος Αρχικελευστής του Λιμενικού Τμήματος Χαλκίδας, Σταύρος Κωνσταντινίδης.

  Τιμήθηκε με το ναυτικό μετάλλιο, γιατί πριν τρία χρόνια είχε σώσει ναυαγό στη θάλασσα των Νέων Στύρων.
  Η σεμνή τελετή έγινε στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας και το βραβείο έδωσε ο Λιμενάρχης Ευθύμιος Βέτσικας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καθαρισμός του βυθού στον Κάραβο Αλιβερίου

  Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε ως οργανωτής σε από κοινού πρωτοβουλία Φορέων της Εύβοιας, για τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι στον Κάραβο Αλιβερίου.

  Η εν λόγω περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διεξαγωγής του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020”.
  Οργανωτές εκτός του Επιμελητηρίου ήταν, η Οργανωτική Επιτροπή της “ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA”, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας (ΙΟΧ), η Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας SAR-312 και οι καταδυτικές σχολές Petries Diving School και Κάλαμος Dive Centre.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Φυσικό μνημείο ο Καστανόλογγος

  Ο Καστανόλογγος βρίσκεται κάτω από την Κορφή της Οχης, στα 900 έως 1100μ. υψόμετρο.

  Περιλαμβάνει ένα μικρό αιωνόβιο δάσος άγριων καστανιών με έκταση περίπου 600 στρέμματα. Ο Καστανόλογγος είναι ένα φυσικό μνημείο και μουσείο μαζί, όπου κάθε αιωνόβιο δέντρο μοιάζει με γλυπτό που έχει σμιλέψει η φύση σε εκατοντάδες χρόνια.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Υπογραφή σύμβασης για νέα έργα ύδρευσης

  Σύμβαση για την κατασκευή του έργου “ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ”, υπεγράφη από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ταξίδι βαθύτερων νοημάτων από έντεκα σύγχρονους ποιητές

  Έντεκα ποιητές και ποιήτριες της σύγχρονης γενιάς αντάμωσαν την Παρασκευή το βράδυ στη σκηνή του Πολιτιστικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδας, αποθέτοντας τους στίχους τους σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στις «Μικρές ταφές» και στην μετα – κορονοϊό περίοδο.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΛΑΡΚΟ

  Δεν πληρώνονται από τον περασμένο Μάρτιο και καταρρέουν μαζί με την εταιρεία - Ερώτηση στη Βουλή

  Το αδιέξοδο, την "οικονομική ασφυξία", τη συσσώρευση υπέρογκων χρεών και τον σοβαρότατο κίνδυνο να κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συνεργάζονται με τη ΛΑΡΚΟ, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης για την εταιρεία, επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν σαράντα (40) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κοινή συνέντευξη τύπου για τη "Regatta 2020"

  Σήμερα στις 14.00 μ.μ. θα πραγματοποηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή της “ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020”, η κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Εύβοιας (2ος όροφος) από Εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, των Οργανωτών και των Συνδιοργανωτών με θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020”

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Βυθίστηκε σκάφος στην Κάρυστο

  Διάσωση τεσσάρων επιβατών

  Το π. Σάββατο, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για ακυβερνησία λόγω εισροής υδάτων στο Ι/Φ σκάφος «ΚΑΛΕΕΣΙ» με τέσσερις επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Καρύστου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη

  Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 θα παρουσιαστεί «Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη», από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα».

  Ώρα έναρξης: 20:30, ώρα προσέλευσης: 19:30. Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων
  Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 17 νέες θέσεις εργασίας σε Νοσοκομεία του νομού

  Στα νοσοκομεία της Εύβοιας προκηρύχθηκαν οι παρακάτω 17 νέες θέσεις εργασίας:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τη βρήκαν νεκρή

  Βρέθηκε νεκρή στο σπίτη της στην Χαλκίδα.

  Η άτυχη γυναίκα δεν σήκωνε το τηλέφωνο και αυτό έκανε τους οικείους της να πάνε σπίτι της. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΠΡΟΣΕΧΩΣ... ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  Η κυβέρνηση περιγράφει θετικές προθέσεις αλλά όχι ένα συγκεριμένο σχέδιο στήριξης του - Τι ειπώθηκε στη Βουλή και για την Αιδηψό

  Ένας ευρύς σχεδιασμός για τον ιαματικό τουρισμό - κάτι που αφορά την φημισμένη Λουτρόπολη Αιδηψού - φαίνεται να είναι στα σκαριά χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο σχέδιο.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου ζητά το πρώην Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου

  Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, περί αίτησης στην Κτηματική Υπηρεσία Ευβοίας για δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του πρώην Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέος κύκλος απολυμάνσεων από τον Δήμο Χαλκιδέων

  Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησε νέο κύκλο απολυμάνσεων από προχθές Τετάρτη, σε κοινόχρηστους χώρους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη

  Tέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΤΟΥΣ 2020 ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο οποίο μπορούν όλοι να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωσή του. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 24ωρη λειτουργία Ιατρείου Λουτρών Αιδηψού

  Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η 24ωρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Λουτρών Αιδηψού, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

  Αυτό εξήγγειλε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, αποκαλύπτοντας ότι αναλαμβάνουν υπηρεσία τις αμέσως επόμενες ημέρες 3 νέα πληρώματα ΕΚΑΒ στην Ιστιαία και 1 επιπλέον πλήρωμα στην Χαλκίδα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εκπαίδευση Επιχειρήσεων για αντιμετώπιση του Covid-19

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικής δράσης για τη στήριξη επιχειρήσεων που αφορούν στη λειτουργία τους και στα αντίστοιχα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ που πρέπει να εφαρμόζουν στο πλαίσιο λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Πειράζοντας τη Μουσική στο 4ο bio - Mechanical festival

  Ο αριθμός «τρία» αποδείχτηκε τυχερός για τους Χρήστο Ανυφαντή – Βαγγέλη Ζαφειρίου και Κώστα Φωτόπουλο.

  Η βραδιά τους καθιέρωσε για ακόμη μια φορά στο κοινό του 4ου bio - Mechanical festival που για δύο ολόκληρες ώρες συμμετείχε με τον παλμό των χειροκροτημάτων του στη μουσική διαδρομή της μπάντας τους «Καιρός για τρίο». 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΝΕΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

  Ζητά επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ξεκαθαριστεί: κλείσιμο ή διπλός διεθνής διαγωνισμός;

  Πιέσεις προς την κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το θέμα της ΛΑΡΚΟ, είτε προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης είτε προς αυτή του λουκέτου και μάλιστα υπό την απειλή προστίμων, ασκεί αυτό το διάστημα  η Ε.Ε., ανασύροντας εκ νέου την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων που εκκρεμεί από το 2014.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σπίτι ημερήσιας φροντίδας στο Μπούρτζι Χαλκίδας

  Ποιοι με σημαντικές δωρεές προς το "Χαμόγελο του Παιδιού" πρόσφεραν στέγη

  To Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μετακόμισε στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη

  Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Εύβοιας σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η "Νήσος Εύβοια Regatta 2020" θέλει προβολή και καθιέρωση

  Η Οργανωτική Επιτροπή της "ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020", οργανώνει Δευτέρα ώρα 14.00, Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Εύβοιας (2ος όροφος) από Εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, των Οργανωτών και των Συνδιοργανωτών με θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ REGATTA 2020".

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Κύμης

  Αποκτήθηκε με συμπληρωματική δωρεά του Γεωργίου Κ. Βενιζέλου

  O Γεώργιος Βενιζέλος του Κωνσταντίνου, αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρο το υπολειπόμενο ποσό, για την αγορά του αξονικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» εις μνήμην του πατέρα του, καπετάν Κώστα Βενιζέλου του Αντωνίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ο κ. Κώστας Φλουρής Λιμενάρχης Χαλκίδας

  Νέος Λιμενάρχης Χαλκίδας ορίστηκε ο νυν Λιμενάρχης Μυτιλήνης, αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής ο οποίος έχει κατά το παρελθόν υπηρετήσει στην Χαλκίδα, ως Προϊστάμενος Γραφείου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας & Επιθεώρησης και στα Λουτρά Αιδηψού, ως Λιμενάρχης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέος υποθαλάσσιος αγωγός στην Κάνηθο

  Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Κουρέντι έχει εγκατασταθεί εργοταξιακός χώρος από την Ανάδοχο εταιρεία για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου “ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΗΘΟ ΩΣ ΤΗΝ ΣΟΥΒΑΛΑ”, προϋπολογισμού 322.640,81 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

  Σημαντική συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διπλό αίτημα αντιπολίτευσης και Κοινοτήτων

  Το καυτό θέμα των ανεμογεννητριών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, έρχεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει ώρα 7 μ.μ., εξετάζοντας την κατάσταση που αφορά τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Δυστίων, Αυλώνος και Ταμυνέων, που πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Εγκρίθηκε η γραμμή Κάρυστος - Κυκλάδες

  Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε την επιδότηση της γραμμής Καρύστου – Κυκλάδων και ήδη γίνονται επαφές με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους επόμενους μήνες.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σήμερα η συναυλία Φωτεινής Βελεσιώτου

  Η δημοφιλής τραγουδίστρια με την ξεχωριστή φωνή, η Φωτεινή Βελεσιώτου, έρχεται στην Χαλκίδα, σήμερα Τετάρτη στις 9:15 το βράδυ, θα τραγουδήσει στο Θέατρο Ορέστη Μακρή.
  Θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια, όπως οι “Μέλισσες” και τα “Διόδια” που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού, αλλά από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν λείπουν κλασσικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών, που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας και μας αρέσει να τα τραγουδάμε.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η αξιοποίηση του κτιρίου της σχολής "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"

  Tο μέλλον της πάλαι ποτέ ξακουστής σχολής ''ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ'' βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου φιλόδοξου κύκλου εργασιών που ανοίγουν για το σκοπό αυτό και μέσα από συντονισμένη συνεργασία, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Έπεφτε σε σταθμευμένα ΙΧ με ένα.. κλεμμένο

  Συνελήφθη ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για κλοπή τροχοφόρου, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο

  Ο Σύλλογος Κυπρίων Ευβοίας τέλεσε προχθες Κυριακή μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κινήσεις στήριξης του νέου Νοσοκομείου

  Θετικά τα πρώτα σχόλια για την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομελιου Χαλκίδας.

  Ο σύλλογος Φίλων Νέου Νοσοκομείου, δηλώνει ότι θα συντρέχει "στην επίλυση κάθε προβλήματος που θα αντιλαμβανόμαστε, μέσα στα πλαίσια του καταστατικού μας που έχει σαν βασική αρχή, την εθελοντική προσφορά μας. Και αυτή, σε συνεργασία με την εκάστοτε διοίκηση του Νοσοκομείου".

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  Μπορεί να καλύψει με σύγχρονο τρόπο τις ανάγκες Υγείας του νομού - Ανάγκη προσλήψεων σε ΜΕΘ κλινικές - Τι πρέπει να γίνει με τον εξοπλισμό του παλιού

  Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, που ξεκίνησε χθες, περνά το αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα Υγείας σε όλο τον νομό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Επιτροπή για δράσεις της επετείου του 1821

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας έλαβε απόφαση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής με τίτλο «Περιφερειακή Επιτροπή για τις επετειακές δράσεις των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», η οποία θα είναι αρμόδια για την ανάληψη πρωτοβουλιών, σχεδιασμό δράσεων, διοργανώσεων και συνδιοργανώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής με 4,7 εκατ. ευρώ

  Ποια έργα και με τι ποσά ενέκρινε η Περιφέρεια για την Εύβοια

  Με σημαντικά έργα που αφορούν την Εύβοια, ολοκληρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Λαμία, η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία τα μέλη έδωσαν την έγκρισή τους σε πλήθος σημαντικών έργων και δράσεων για τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και την αστική αναβάθμιση στην Στερεά Ελλάδα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρύστου - Κυκλάδων

  Έγινε δεκτό το αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες.

  Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε την επιδότηση της γραμμής και ήδη γίνονται επαφές με την ακτοπλοϊκή εταιρεία για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια το συντομότερο δυνατόν.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΙΣΤΙΑΙΑ: Προς ίδρυση - λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

  Ενημέρωση για το θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από τον Σίμο Κεδίκογλου.

  Αποκάλυψε ότι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος να τοποθετηθεί ως επικουρικός καρδιολόγος παρά το ότι είχε γίνει συνεννόηση με την 5η ΥΠΕ για την κάλυψη της θέσης, για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας για  την προκήρυξη της μόνιμης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Στηρίζεται και η παράκτια αλιεία

  Βουρδάνος: Ποια είναι τα μέτρα (που καθιερώνονται για πρώτη φορά)

  Άλλος ένας κλάδος του Πρωτογενούς Τομέα, αυτός της παράκτιας αλιείας εντάχθηκε στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού σε επιστολές που είχε αποστείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βουρδάνος είχε τονίσει και είχε ζητήσει κατ' επανάληψη να ενταχθούν οι απασχολούμενοι στην παράκτια Αλιεία.  

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  Κρίσιμα ερωτήματα, το αν υπάρχουν ελλείψεις, αν θα δημιουργηθούν νέες μονάδες και πως θα αξιοποιηθεί το κτίριο του παλαιού

  Ξεκινά τη λειτουργία του από σήμερα Δευτέρα το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Πρόκειται για την... είδηση της ημέρας, γιατί η Εύβοια δεν έχει συνηθίσει να ολοκληρώνεται κάποιο από τα μεγάλα έργα που την αφορούν. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Λουκέτο σε 14 Τραπεζικά υποκαταστήματα στην Στερεά

  Ο Φ. Σπανός μιλά για προβληματική εξυπηρέτηση και ζητά παρέμβαση Στουρνάρα

  Επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα το κλείσιμο καταστημάτων και την απομάκρυνση ATM’s όλων των συστημικών Τραπεζών στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά την τελευταία τριετία και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν, απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέες ασφαλτοστρώσεις μέσω προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ"

  Υπεγράφη την Τετάρτη από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την Ανάδοχο Εταιρεία, εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

  Σε πολλά Σχολεία του νομού δεν μπορούν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Έκθεση

  Το παράδειγμα είναι άκρως ενδεικτικό: Στο 2θεσιο δημοτικό των Βασιλικών στη Β. Εύβοια, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι μα ούτε και τη δυνατότητα σύνδεσης αφού και το σχολείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Την Κυριακή μνημόσυνο για τους 3.000 σφαγιασθέντες

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών διοργανώνει μνημόσυνο τιμής και μνήμης των 3000 σφαγιασθέντων στη πόλη της Χαλκίδας, κατά την άλωσή της από τον Μωάμεθ τον Β΄ στις 14 Ιουλίου 1470.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ιατρικοί προληπτικοί έλεγχοι στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

  Με επιτυχία συνεχίζεται στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας, ο δωρεάν Ιατρικός προληπτικός έλεγχος σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

  Την Τρίτη οι ιατρικοί προληπτικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν στις τοπικές κοινότητες της Γλυφάδας και της Αγριοσυκιάς του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ξεκίνησε η τελική φάση περιφερεριακού Αιδηψού

  Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η τελική φάση των εργασιών του περιφερειακού Αιδηψού.

  Δυο κυκλικοί κόμβοι θα ρυθμίζουν τη ροή των οχημάτων με ασφάλεια και η εικόνα της εισόδου στην πόλη εκσυγχρονίζεται.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • “Η ΔΙΡΦΥΣ” ζητά παρέμβαση ΓΕΕΘΑ για ανεμογεννήτριες

  Επιστολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ απέστειλε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής “Η ΔΙΡΦΥΣ” για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ.

  Σε αυτήν αναφέρει: Όπως και εσείς γνωρίζετε σχεδιάζεται η επέκταση αιολικών πάρκων σχεδόν σε όλη τηνΕύβοια. Τελευταία ο σχεδιασμός προβλέπει περιοχές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας,Διρφύων-Μεσσαπίων.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Προσλήψεις στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Καρύστου

  Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, προκηρύχθηκαν 81 θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ένα παραμυθένιο θεατρικό ταξίδι

  Η "Λίμνη των Κύκνων" (για παιδιά) την Τρίτη στο Θέατρο Ορέστη Μακρή

  Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), θα παρουσιάσει τη Θεατρική Παράσταση, «Η Λίμνη των Κύκνων» στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού».

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  Επισημοποιήθηκε στη Γεν. Συνέλευση Επιμελητηρίων Νήσων - Ευκαιρίες από ένα πλήθος κινήτρων και προγραμμάτων που μέχρι χθες της απέκλειαν

  Η Εύβοια για πρώτη φορά αναγνωρίζεται νομοθετικά σαν νησί σύμφωνα με το νέο κατατεθέν νομοσχέδιο για τη νησιωτική πολιτική της χώρας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Καρδιοτοκογράφος από τη Δήμαρχο στο Νοσοκομείο

  Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα διέθεσε τη δημαρχιακή της αποζημίωση του μηνός Μαρτίου στην αγορά μηχανήματος καρδιοτοκογράφου, για την παρακολούθηση μονής ή διπλής κύησης και την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού του εμβρύου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τα προβλήματα μεγαλώνουν, ενημερώνουμε τους πολίτες

  Ομιλία Γ. Μαρίνου στην Κάρυστο για την πολιτική επικαιρότητα

  "Παλεύουμε για κάθε λαϊκό πρόβλημα και συζητά σε όλη τη χώρα με τους εργαζόμενους για την πανδημία και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την καπιταλιστική κρίση και τις βαριές συνέπειες στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις".

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η αναγκαία νησιώτικη ανάπτυξη και το Επιμελητήριο Ευβοίας

  Ο κ. Γεροντίτης παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων Νήσων στην Σκιάθο

  Στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η 47η γενική συνέλευση νησιωτικών επιμελητηρίων (ΕΟΑΕΝ). 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Αγία Σοφία

  Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, κατόπιν πρότασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, κατά την οποία εγκρίθηκε το ακόλουθο ψήφισμα, με το οποίο ο Δήμος καταδικάζει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος και ζητά την αντίδραση όλης της Διεθνούς Κοινότητας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου

  Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου, στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού», στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020».

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Και Ρουμάνα θετική στον κορονοϊό στην Αιδηψό

  Μετά τους Σέρβους που διαγνώστηκαν με κορονοϊό σε Αιδηψό και Πευκί, βγήκε θετική και μία 66χρονη Ρουμάνα που παραθερίζει σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού.

  H 66χρονη ήταν μέλος του γκρουπ των Ρουμάνων τουριστών που ταξίδεψαν από τον Προμαχώνα προς τα Λουτρά Αιδηψού για να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

  Σε περιοδεία του Φάνη Σπανού καταγράφησαν τα έργα που προχωρούν αλλά και οι ελλείψεις που... επιμένουν

  Μια ολοήμερη περιοδεία στον Δήμο Καρύστου που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, έφερε στην επιφάνεια μόνιμα προβλήματα της περιοχής που η επίλυση τους καθυστερεί χρόνια παρά τη σημασία τους. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Σημαντικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ του Λήλαντα

  Ξεκινούν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Τρίτη 26 Ιουλίου

  Το φετινό φεστιβάλ ξεκινά από την Πέμπτη 16 έως την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, στον χώρο δίπλα στον Λήλαντα, πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό και διοργανώνεται από τον Δήμο Χαλκιδέων, την Δ.Ε. Ληλαντίων, την Κοινότητα Βασιλικού, τον Δημοτικό Οργανισμό  Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΑΠΩΛΕΙΑ: Το ΤΕΕ για τον Β. Βασιλείου

  Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο εκλεκτός και αγαπητός Βασίλειος Βασιλείου του Αθανασίου, Πολιτικός Μηχανικός. 

  Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε χθες στον ιερό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Άνω Στενή Ευβοίας. Το ΤΕΕ ανακοίνωσε: "Εκ μέρους όλων των Μηχανικών του Τμήματος, εκφράζουμε τα βαθύτατα αισθήματα και τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του, στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον".

   
 • Οι 3.000 σφαγιασθέντες από τον Μωάμεθ στην Χαλκίδα του 1470

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών οργανώνει μνημόσυνο τιμής και μνήμης των 3000 σφαγιασθέντων στη πόλη της Χαλκίδας, κατά την άλωσή της από τον Μωάμεθ τον Β’ την 14η Ιουλίου 1470.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Δεν θα γίνει η εμπορική πανήγυρις Αγίας Παρασκευής

  Κατόπιν έκτακτης δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της καθιερωμένης Εμποροπανηγύρεως της Αγίας Παρασκευής.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μελέτη για τη νησιώτικη ανάπτυξη της Εύβοιας

  Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα μέσω ερωτηματολογίου με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με έμφαση στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και το Νησιωτικό χώρο, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΟΛΝΕ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ

  Τα ξεχασμένα Λιμάνια της Εύβοιας και η ελπίδα να αναπτυχθούν υπό τη σκέπη του ΕΚΠΑ

  Η Εύβοια έχει διαχρονικά σημάδια εγκατάλειψης παρά τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Πέραν του αδιανόητου γεγονότος ότι δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου - κάτι που κοστίζει πάρα πολύ στην οικονομία της - παρατημένα φαίνεται να είναι και τα λιμάνια της. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αντιμετώπιση της φωτιάς στην κοινότητα Ραπταίων

  Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για χθες, Κυριακή, προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Οι χαμηλές πτήσεις του Αρκά αύριο στο "Ορέστης Μακρής"

  Aύριο Τρίτη 14/7, έχουμε τη Θεατρική Παράσταση, «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» του ΑΡΚΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού».

  Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αιτία... πολέμου η μετακίνηση γιατρών από Κύμη σε Σκύρο

  Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ανάκληση της απόφασης και άμεσες προσλήψεις

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συνεδρίασε με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη απόφασης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών δομών που λειτουργούν στα όρια  του Δήμου, εξαιτίας της υποστελέχωσής  τους λόγω της μετακίνησης Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝ-ΚΥ Κύμης και του ΚΥ Αλιβερίου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ελπίδες στις εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα

  Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την 31η Αυγούστου.

  Tα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν, προαιρετικά, ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ COVID-19

  Aπό την Εύβοια ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει να επιστρέφουν όλοι στις πατρίδες τους

  Η Εύβοια όπως και όλη η χώρα, ελπίζουν στον οδικό και όχι μόνο τουρισμό αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της υγείας των κατοίκων της. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Βόλτα με το ποδήλατο για καλό την Κυριακή

  Οι Ποδηλάτες Χαλκίδας διοργανώνουν την Κυριακή, με ώρα εκκίνησης 9 το πρωί, από το Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, "ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ" στη μονή του Αγίου Γεωργίου του Αρμά. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μεγάλα τα προβλήματα Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

  Ερώτηση στη Βουλή για το αναγκαίες προσλήψεις και εξοπλισμό

  Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου που καλύπτει μια μεγάλη, πληθυσμιακά και γεωγραφικά, περιοχή, δηλαδή τις  Δημοτικές Ενότητες Ταμιναίων, Αυλώνος, Δυστίων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Αμαρύνθου και την περιοχή του Αλμυροπόταμου. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020: Σημαντικές εκδηλώσεις από τον Δήμο

  Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χακιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σύμφωνα και με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει πληθώρα ποιοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, καθώς Θεατρικών και Μουσικών παραστάσεων που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Κολυμβητήριο για όλους!

  Ολοκλήρωση και παρουσίαση των εργασιών ανακαίνισής του, από τον Δήμο Χαλκιδέων

  Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας από τον Δήμο Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανάδειξης των βελτιωμένων υποδομών.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΗΣΩΝ

  Θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με δήλωση Πλακιωτάκη στη Βουλή

  Μια διαχρονική και χωρίς βάση αδικία σε βάρος της Εύβοιας θα αποκατασταθεί. Ο νομός έχει εξαιρεθεί από ένα πλήθος αναπτυξιακών κινήτρων που αφορούν τα ελληνικά νησιά, γιατί λόγω της γέφυρας Χαλκίδας δεν θεωρείται... νησί. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 85 τεστ από τον ΕΟΔΥ σε ξενοδοχείο στην Αιδηψό

  Με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων τόσο οι κάτοικοι της Αιδηψού όσο και οι Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή.

  Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι αρνητικοί αν είναι στις κοντινές επαφές θα πρέπει να παραμείνουν λίγες μέρες σε καραντίνα.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Εύβοιας

  Συνεδρίασε η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή της Εύβοιας  του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

  Την συνεδρίαση άνοιξε με εισήγησή του ο Συντονιστής της Ν.Ε. σ. Δημήτρης Φωκάς, ενώ παρευρέθη και ανέλυσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, η σφισσα Κατερίνα Κνήτου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, στους 6 άξονες πολιτικής παρέμβασης για το επόμενο διάστημα:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας

  Οι στόχοι και τα οράματα του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη για την Εύβοια

  Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, ευχαριστεί την απερχόμενη πρόεδρο κ. Βούλα Αγιοστρατίτη για το έργο της και ζητά από τα μέλη του Επιμελητηρίου να σταθούν στο πλευρό του, στα νέα του καθήκοντα, με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Τηλεδιάσκεψη για αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην Εύβοια

  Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην Π.Ε. Εύβοιας, σε συνέχεια των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Σέρβων πολιτών στην περιοχή της Β. Εύβοιας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ▶ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Ψαχνών

  Ερώτηση για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ "ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ"

  Προνομιακή μεταχείριση της Εύβοιας - Με ποσό 52 εκατ. ευρώ ξεκινούν έργα άμεσης προτεραιότητας

  Η Εύβοια έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα έργα που θα γίνουν στην Στερεά Ελλάδα μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η παράκαμψη Αμαρύνθου στο Υπουργείο Υποδομών

  Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου, κατέθεσε ως Αναφορά τις επιστολές των Συλλόγων της Αμαρύνθου με αντικείμενο την υλοποίηση της υφιστάμενης μελέτης της Παράκαμψης της εθνικής οδού Χαλκίδας- Λεπούρων, η οποία σήμερα διέρχεται εντός της Αμαρύνθου.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέα τηλέφωνα στο ΚΕΠ Χαλκίδας

  Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι από χθες, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ισχύουν νέα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών επί των οδών Πλατανιώτη και Δούνα, που βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Αυτονομία Ύδρευσης στο Νέο Νοσοκομείο

  Κατασκευάζεται άμεσα νέος τροφοδοτικός αγωγός από τον Δήμο

  Στο πλαίσιο των επειγουσών ενεργειών για την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας έχει ήδη διασυνδέσει το Νοσοκομείο με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη παροχή για τη λειτουργία του.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"

  Πρόσκληση Θεοδωρικάκου σε όλους τους Δήμους του νομού να ενταχθούν στο πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, για πλήθος έργων υποδομών και μελετών

  Από την Χαλκίδα όπου βρέθηκε χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους τους Δήμους του νομού και της Στερεάς να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ώστε να προωθήσουν έργα λιμνάζοντα αλλά και αναγκαία για τις περιοχές τους.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • "Θα σε δω στην Χαλκίδα” - "See You In Chalkis"

  Ξεκινά η μεγάλη καμπάνια προβολής του Δήμου με στόχο την προσέλκυση τουριστών

  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μόνο ένας Δήμος από την Εύβοια στο "Πράσινο Ταμείο"

  Ο Δήμος Μαντουδίου υπέβαλλε πρόταση στο πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση"

  Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα “Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 -2020” του Πράσινου Ταμείου. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ποιοι Δικαστές αποχωρούν - ποιοι έρχονται στην Χαλκίδα

  Δώδεκα Δικαστές αποχωρούν από την Χαλκίδα και 12 νέοι έρχονται.

  Από το Εφετείο Εύβοιας αποχωρούν:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Επισημάνσεις του Γιάννη Μαραγκού που δηλώνει ότι "η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί".

  Ο Επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Μαραγκός για την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο Εύβοιας, για την τουριστική προβολή του νομού δίνει μια πλήρη εικόνα του τι έχει γίνει.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΔΡΟΜΟΙ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ

  Ο κ. Φάνης Σπανός περιέγραψε στο Regional Growth Conference τους άμεσους στόχους της Περιφέρειας

  Στους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον τομέα των υποδομών και των δικτύων, αλλά και στην ανάγκη για ένα ολωσδιόλου νέο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων, επικεντρώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της ΕΝΠΕ κ. Φάνης Σπανός μιλώντας στο 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα «Regional Growth Conference».

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μια γυναίκα έβαλε τη φωτιά στην Κάρυστο

  Με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μια γυναίκα για τη μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση που εκδηλώθηκε προχθές στην περιοχή Κατσαρώνι στην Κάρυστο Εύβοιας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Το Εργατικό Κέντρο αντίθετο με περιορισμό των διαδηλώσεων

  Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά  στην κατάργηση του Συνταγματικού δικαιώματος των διαδηλώσεων.

  Το σχέδιο αυτό έρχεται σαν συνέχεια του ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικαλιστών, της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών", αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας που με ανακοίνωση του αναφέρει:

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Στη Βουλή νέα ερώτηση για το Παθήσεων Αυλίδας

  Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Γ. Λαμπρούλης κατέθεσαν νέα ερώτηση στη Βουλή για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας στο Ν. Εύβοιας, καθώς, όπως υποστηρίζουν "η κατάσταση παραμένει εκρηκτική".

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ο Μίλτος Πασχαλίδης, έρχεται στην Χαλκίδα

  Ο Μίλτος Πασχαλίδης, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Χαλκίδα.

  Με 25 χρόνια πορείας με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 13 πετυχημένους δίσκους, σημαντικές συνεργασίες, έχει το δικό του κοινό. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΣΥΚΟΥ

  Οι περσινές βροχές, η φετινή πανδημία και η εξωστρέφεια που επιστρέφει για ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα του νομού

  To σύκο, ένα από τα κορυφαία προϊόντα της Εύβοιας ανθίσταται σε μια διπλή κρίση που ξεκίνησε πέρυσι με τις ξαφνικές βροχοπτώσεις και συνεχίζεται φέτος με την πανδημία του κορονοϊού.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Συνεχίζονται οι αιτήσεις για πρόσληψη ανέργων στον Δήμο

  O Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι ξεκίνησε την π. Δευτέρα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών.
  Οι αιτήσεις γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Πρώτος στόχος η ανόρθωση του κύρους του Επιμελητηρίου

  Η Βούλα Αγιοστρατίτη αποχωρεί από την προεδρία και κάνει τον (πλούσιο) απολογισμό της

  Η Βούλα Αγιοστρατίτη, αποχώρησε από τη θέση της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, τηρώντας ό,τι είχε συμφωνήσει με τον κ. Γιάννη Γεροντίτη - ως συν επικεφαλής του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού στις Επιμελητηριακές εκλογές. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

  Μεγάλο έργο υποδομής αναγκαίο, για την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

  Ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων κατάφερε όχι με δανεισμό αλλά με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και Ταμείου Συνοχής να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου της Αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Ψαχνών (συμπεριλαμβανομένου του χώρου του Πανεπιστημίου), Καστέλλας και Πολιτικών. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • KYNHΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

  ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (ΕΚΛΟΓΕΣ) ΤΗΝ 19/07/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00  π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ 26/07/2020 ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟ.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ανησυχία στην Σκύρο για το Αιολικό Πάρκο - μαμούθ

  Στην Σκύρο προωθείται η κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος Κόχυλας που θα περιλαμβάνει 60 ανεμογεννήτριες, ύψους 180 μέτρων η κάθε μία και συνολικής ισχύος 333 MW. Η μόνη διαφορά με το προηγούμενο σχέδιο στο οποίο ο σκυριανός λαός αντιστάθηκε, είναι ότι τότε προβλεπόταν η κατασκευή 111 ανεμογεννητριών, χαμηλότερου ύψους από τις σημερινές αλλά ίδιας συνολικής ενεργειακής ισχύος.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η Περιφέρεια ευχαριστεί για την 5η Προσκυνηματική

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της 5ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, να ευχαριστήσει δημόσια την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις επιχειρήσεις που ομόρφυναν με την παρουσία και προσφορά τους τη διοργάνωση.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΝΙΣ ΕΩΣ ΣΟΥΒΆΛΑ

  Ένα σημαντικό έργο αισθητικής ξεκινά ο Δήμος με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΛΝΕ - Πως εξασφάλισε τη χρηματοδότηση

  Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι την Σουβάλα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Μέσα στον Αύγουστο ο ΟΛΝΕ παρουσιάζει το Master Plan

  Η νέα διοίκηση του ΟΛΝΕ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ώστε μέσα στον Αύγουστο να παρουσιάσει το master plan του οργανισμού.

  Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για το  master plan, προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.
  Αντικείμενο της προκήρυξης ήταν η εκπόνηση μελέτης Προγραμματικού - Χωροταξικού Σχεδιασμού (Master Plan) του Λιμένα Χαλκίδας, ήτοι ο σχεδιασμός με βάση τις προοπτικές που υπάρχουν για τις περιοχές / ζώνες που εξυπηρετεί και προβλέπεται να εξυπηρετήσει ο Κεντρικός Λιμένας Χαλκίδας κατά την επόμενη 25ετία, των διαφόρων υποδομών, κατασκευών, εγκαταστάσεων, μηχανικών εξοπλισμών κλπ. κατά μέγεθος και θέση, ώστε στο διατιθέμενο χώρο να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργικότητα και η μέγιστη δυναμικότητα εξυπηρέτησης και να μην υπάρξει σπατάλη σε χώρους και χρόνο από κακό σχεδιασμό έργων και ενεργειών.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας ο κ. Γιάννης Γεροντίτης

  Ο κ. Γιάννης Γεροντίτης είναι ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μετά την παραίτηση της μέχρι πρότινος Προέδρου κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη.

  Ο κ. Γεροντίτης αναλαμβάνει τα ηνία του Φορέα, μετά από την ομόφωνη εντολή που πήρε από τους Διοικητικούς Συμβούλους του Επιμελητηρίου κατά τη σχετική εκλογική διαδικασία εκλογής Προέδρου, η οποία διεξήχθη την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, κατά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα.  

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Πως θα γίνει η διανομή τροφίμων στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

  Από σήμερα Τετάρτη θα γίνει διανομή τροφίμων στο εργοτάξιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου στο Αλιβέρι (δίπλα στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος).

  Σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και τη λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊου η διανομή θα γίνει τμηματικά για την αποφυγή συνωστισμού.
  Τα επώνυμα των δικαιούχων από Α έως Κ θα παραλάβουν τρόφιμα την ΤΕΤΑΡΤΗ 01/07/2020 9:00-13:00.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

  Ποιο το σκεπτικό της 11μελούς επιτροπής που συγκρότησε ο Δήμος από την πρώτη της κιόλας συνεδρίαση

  Την κατάθεση αιτήματος προς το Δήμο Ερέτριας, που θα αφορά την ενημέρωση της Επιτροπής για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε σχέση με το νέο Αιολικό Πάρκο στην περιοχή και τη διερεύνηση, μελέτη και δημοσιοποίηση στοιχείων της τελευταίας 20ετίας, με μοναδικό στόχο την αποτροπή εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε στην πρώτη κι όλας συνεδρίασή της η εντεκαμελής Επιτροπή Ανεμογεννητριών, που συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • 218 θέσεις εργασίας μέσω Ο.Α.Ε.Δ. στον Δήμο Χαλκιδέων

  Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι ξεκίνησε χθες, Δευτέρα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων». 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  Ενώ τα εγκαίνια πλησιάζουν, δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του

  Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και δεν αποκλείεται μέσα στον Ιούλιο να γίνουν επιτέλους και τα εγκαίνια έναρξης με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. 

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Ερέτρια και Σκύρο ξενοδοχεία καραντίνας

  Την επιλογή τουριστικών καταλυμάτων, ως χώροι καραντίνας, προκειμένου να μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, αποφάσισε το Υπουργείο Τουρισμού.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Με 20 σπουδαστές ξεκινά η πρώτη Σχολή αρτοποιείας

  Το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας ανακοινώνει τη νέα σχολή αρτοποιίας, που θα λειτουργήσει την προσεχή σχολική χρονιά, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό.

  Η σχολή για αρχή θα έχει 20 σπουδαστές οι οποίοι για να εγγραφούν θα πρέπει να έχουν τελειώσει την 1η Λυκείου και να είναι μέχρι 23 ετών.
  Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες από τη σχολή για τις εγγραφές.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • Η ΔΕΔΑ τοποθετεί έξυπνους μετρητές (και) στην Χαλκίδα

  Η ΔΕΔΑ προχώρησε, ύστερα από τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, στην προμήθεια από τον Όμιλο ΟΤΕ «έξυπνων» μετρητών που θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών με τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες πόλεις (Λαμία, Θήβα κ.λπ.).

  Εγγραφείτε για περισσότερα...

 • ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

  Οι μετρήσεις έδειξαν "ύδατα εξαιρετικής ποιότητας" - Ένα ακόμη κίνητρο για προσέλκυση τουριστών

  Εύβοια και Σκύρος έχουν μια σειρά πλεονεκτημάτων για να προσελκύσουν τον οδικό τουρισμό. Τέτοια είναι οι πολλές εξαιρετικές φυσικές ομορφιές του τόπου, οι πολλές τουριστικές δυνατότητες, η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, η ασήμαντη καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού (σε κάποιες περιοχές δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα) κ.α.

  Εγγραφείτε για περισσότερα...