ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ

Σήμερα διανομή τροφίμων από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)», θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων, ειδών καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του προγράμματος και σήμερα Πέμπτη και ώρα 08:45–13:45 στο Κεντρικό κτίριο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Καμάρες – πλησίον Γηροκομείου).

Περισσότερα...

Και στη Χαλκίδα πίεση για πλαστά πιστοποιητικά;

Σοβαρή καταγγελία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών".
 Το είπε δημόσια η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κυρία Μαστορακου δηλώνοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα. "Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. 
 
"Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων. Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε". Και συνεχισε:
«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό», σημείωσε η κυρία Μαστοράκου.

«Τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής. Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», τόνισε.

Όπως είπε μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες. Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

Υπερεπάρκεια προϊόντων με στήριξη 700 εθελοντών

Το κτίριο της ΠΕ Ευβοίας γέμισε - Σε δυο νέους χώρους η εναπόθεση

 
Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, διαμορφώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης και διακίνησης των αγαθών όπου χάρη στην πολύτιμη, ακούραστη και συνεχή εργασία των εθελοντών γίνεται η ταξινόμηση και η μεταφορά των προϊόντων στις πληγείσες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες. 
Πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες, Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς από όλη τη χώρα, ανταποκρίθηκαν αμέσως σε κάθε ενημέρωση για προσφορά βοήθειας και η αποστολή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Η Περιφέρεια και οι εθελοντές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με λοιπούς εθελοντικούς συνδέσμους και πολίτες προκειμένου να εντοπίζονται οι ανάγκες – ελλείψεις. Παράλληλα, οργανώνονται καθημερινά δρομολόγια, είτε με υπηρεσιακά οχήματα, είτε με καταγεγραμμένα ΙΧ εθελοντών προκειμένου στοχευμένα να γίνεται η μεταφορά των αγαθών κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής εθελοντικής εργασίας που δημιουργήθηκε, περισσότερα από 700 άτομα από την Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα αφιέρωσαν χρόνο, δυνάμεις και κάθε διαθέσιμο μέσο προς εξυπηρέτηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Στην παρούσα φάση υπάρχει υπερεπάρκεια προϊόντων σε όλα τα είδη, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί για μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.
Ωστόσο, επειδή η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου έχει προκαλέσει τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων αγαθών, καθίσταται πλέον απαραίτητη η ενεργοποίηση επιπλέον χώρων. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκαν και χρησιμοποιούνται πλέον δύο νέοι χώροι ασφαλούς αποθήκευσης (κέντρο logistic), από όπου θα γίνεται η διανομή ανάλογα με τις ανάγκες και την ενημέρωση που θα λαμβάνουμε από τους τοπικούς φορείς.
 
INFO: Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, στα τηλέφωνα: 2221053690, 2221353790 και 2221353493.

110 πυρόπληκτοι μένουν ακόμη σε ξενοδοχεία

Oι περισσότεροι κάτοικοι με το σβήσιμο των πυρκαγιών επιστρέφουν στα χωριά τους. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία και διατροφή των πυρόπληκτων, από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν, παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία αλλά και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου οι πληγέντες καταστεί δυνατό να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Περισσότερα...

Μεταφέρθηκαν - φιλοξενήθηκαν πάνω από 2.500 συμπολίτες

Επιτυχημένη συνεργασία Περιφέρειας, ξενοδόχων, Δήμων, Λιμενικού κ.α.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έκτη συνεχόμενη ημέρα μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία των πυρόπληκτων από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ