ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Πως ενισχύεται η Υγεία στο νομό

Πως ενισχύεται η Υγεία στο νομό

Διευκρινίσεις Θ. Ζεμπίλη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

«Λόγω της πανδημίας και των αναγκών που προέκυψαν σε προσωπικό στις υφιστάμενες υγειονομικές δομές δεν συστάθηκαν νέοι Τομείς ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο τέσσερις πανελλαδικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο τομέας Μαντουδίου», τόνισε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία και τον δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις μόλις 70 μόνιμες θέσεις διασωστών που προσλαμβάνονται με τον επικείμενο διαγωνισμό του ΕΚΑΒ, για όλη την επικράτεια εκτός της Αττικής, οι 10 θέσεις διατίθενται για το ΕΚΑΒ Μαντουδίου, παρά τις αυξημένες ανάγκες των υφιστάμενων μονάδων» ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, προβλέποντας ότι ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ Μαντουδίου θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. 
 
Για τη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού Ιστιαίας, ο κ. Ζεμπίλης είπε ότι «μετά τους αλλεπάλληλους άγονους διαγωνισμούς για τη πρόσληψη νεφρολόγου η Μ.Τ.Ν. Ιστιαίας θα λειτουργήσει με τη μορφή των ΣΔΙΤ, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές, χωρίς να προκαλείται καμμία επιβάρυνση στους ασθενείς. Αυτό πλέον είναι μονόδρομος».
Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της 5ης ΥΠΕ για την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού του ΚΥ Ιστιαίας, όπως και για τις δύο κινητές μονάδες υγείας, με προϋπολογισμό το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχωρά τον διαγωνισμό πλωτών ασθενοφόρων, το ένα εκ των οποίων θα διατεθεί στη Βόρεια Εύβοια, ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ζεμπίλης