ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Μεγάλη συγκέντρωση αγαθών για σεισμόπληκτους Τουρκίας - Συρίας

Μεγάλη συγκέντρωση αγαθών για σεισμόπληκτους Τουρκίας - Συρίας

Η Περιφέρεια συγκέντρωσε 2,171 δέματα από απλούς πολίτες και επιχειρήσεις. - Αποστέλλονται μέσω Πατρών

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητήρια και 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, ολοκλήρωσαν τμηματικά και σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.
 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δέχθηκε προσφορές από επιχειρήσεις μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 76 παλέτες με 2.171 δέματα και πιο συγκεκριμένα:
 
- 518 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας.
- 369 με με υγειονομικό υλικό και άλλα είδη γενικής χρήσης.
- 1.284 δέματα με είδη ένδυσης.
 
Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι των Πατρών. Θα φτάσει στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας με μέριμνα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία έχει εγκαταστήσει το αναγκαίο δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των ειδών και φροντίζει για τη συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
«Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις του τόπου, αλλά και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε όπως μπορούσε για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ο πόνος, αλλά και η αλληλεγγύη δεν γνωρίζουν σύνορα και γι’ αυτό ήταν αυτονόητη για εμάς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστήριξης των γειτονικών μας λαών που επλήγησαν από τη μεγάλη καταστροφή, σε συνεργασία πάντα με τα Επιμελητήριά μας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας».
 
Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης τόνισε: «Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Λαμίας και Χαλκίδας, η 5η ΥΠΕ συγκέντρωσε και απέστειλε ενδεδειγμένο υγειονομικό υλικό. Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει και όντως υπάρχει μεταξύ των λαών μας».
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ