ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

ΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Ανιχνεύτηκαν νέα περιστατικά οστεοπόρωσης με αποτέλεσμα συνάνθρωποι μας να αντιμετωπίσουν σωστά την υγεία τους - Οι δωρεάν έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν

Στην ιατρική η πρόληψη διασφαλίζει την ποιότητα ζωής ενώ πολλές φορές σώζει. Συνεπώς όχι μόνο επικροτεί κανείς τους ΔΩΡΕΑΝ ελέγχους για οστεοπόρωση που έγιναν στην Κάρυστο αλλά το σημαντικό είναι ότι θα συνεχιστούν σε όλο τον νομό. 
Τι έδειξαν οι έλεγχοι στην Κάρυστο;
Πολλοί συνάνθρωποι μας ανιχνεύθηκαν με συνοδά νοσήματα σχετικά με τις την οστεοπόρωση και τις μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ ανιχνεύθηκαν και αρκετά νέα περιστατικά.
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου και στη συνέχεια στο Δημοτικό Κατάστημα Μαρμαρίου με τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών διαφόρων ηλικιών
Η δράση για δωρεάν προληπτικούς ελέγχους οστεοπόρωσης και σκολίωσης σε Κάρυστο και Μαρμάρι πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σπύρου Πνευματικού, βουλευτή Ευβοίας-Καθηγητή Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο ΚΑΤ και του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα», καθώς και με τη σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής Καρύστου.
Οργανώθηκε από τις κυρίες Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και Τατιάνα Δρακοπούλου, υπεύθυνη για το χειρισμό των μηχανημάτων, όπως και τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κυρίους Μοράκη Ανδρέα και Μαρουγκλιάνη Βασίλη, ενώ στήριξε το εγχε'ίρημα και η Δημοτική Αρχή.

Η προσέλευση και συμμετοχή των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό καταδεικνύει το πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αυτό που ζήτησαν όλοι είναι να συνεχιστούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.
Ο Σπύρος Πνευματικός έδωσε την υπόσχεση, ότι η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για αντίστοιχα προγράμματα θα εντατικοποιηθεί με στόχο την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Εύβοιας.