ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Η Βόρεια Εύβοια τελικά έχει ξεμείνει με ένα ασθενοφόρο

Η Βόρεια Εύβοια τελικά έχει ξεμείνει με ένα ασθενοφόρο

Ο Φώτης Σερέτης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου είναι εξοπλισμένο με δύο ασθενοφόρα. Τo ένα από τα δύο  ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. 
Κατόπιν τούτου, το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων για έλεγχο.

Σύμφωνα με έγγραφο του συνεργείου αυτοκινήτων , το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας, το ασθενοφόρο δε μπορεί να επισκευαστεί και είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Επομένως, οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από ένα ασθενοφόρο  το οποίο επιχειρησιακά είναι σε λειτουργία.

Παράλληλα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες:

  • Έχει αιτηθεί από το ΕΚΑΒ τη δυνατότητα διάθεσης  ενός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
  • Το εν λόγω Κέντρο Υγείας θα εξοπλιστεί άμεσα από ακόμα ένα (1) υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER L1H2 κατόπιν δωρεάς (από τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) . Οι διαδικασίες δωρεάς, αδείας κυκλοφορίας του οχήματος κλπ βρίσκονται σε εξέλιξη και εκκρεμεί η ολοκλήρωσή τους για την παράδοση του οχήματος στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
  • Επισημαίνεται ότι στην πρόταση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με ακόμη ένα (1) ασθενοφόρο όχημα το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

 Επίσης θα θέλαμε  να επισημάνουμε ότι οι διακομιδές  (καθώς και τα προγράμματα βάρδιας  των Ασθενοφόρων ) από και προς το Κέντρο Υγείας  γίνονται με ευθύνη του ΕΚΑΒ  συνεπικουρούμενο από το Κέντρο Υγείας."