ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΙΑ;

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΙΑ;

Σοβαρές επισημάνσεις σε Ερώτηση του Β. Αποστόλου για το Νοσοκομείο Κύμης

Πανάκριβα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος που αποκτήθηκε στην αρχή της χρονιάς δεν λειτούργησαν ποτέ στο Νοσοκομείο Κύμης, παρόλο που το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας από το Γενάρη ως τον Μάρτη. 
Αυτή την ώρα βρίσκονται παροπλισμένα στο ακτινολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν στους ιδιώτες με δυσβάστακτο κόστος. Αυτό καταγγέλλει ο Β. Αποστόλου με Ερώτηση του στον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλεύρη. 
 
Ο κ. Αποστόλου δεν περιορίζεται μόνο στην απραξία των μηχανημάτων. Όπως υποστηρίζει στην Ερώτηση του "εδώ και καιρό το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης έχει μπει σε μια διαδικασία απαξίωσης που δείχνει ότι οδηγείται σταθερά στην υποβάθμιση".. Όπως εξηγεί "είναι γνωστή εξάλλου η εφαρμογή του μοντέλου με ένα κεντρικό Νοσοκομείο (Χαλκίδας) και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία να μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας, που σημαίνει και μεταφορά προσωπικού από τα Περιφερειακά στο Κεντρικό Νοσοκομείο".
 
Για το Νοσοκομείο Κύμης λέγει ακόμη: "Τέσσερεις γιατροί, ακτινολόγος, ορθοπεδικός, μικροβιολόγος και οδοντίατρος έχουν ήδη αποχωρήσει ή ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο Κύμης λόγω διορισμού τους σε άλλες δομές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών σε περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.
 
Είναι χαρακτηριστική και η περίπτωση με την ακτινολόγο που ήρθε από το Νοσοκομείο Λέρου για 5 ημέρες μόνο, αφού ο υπέρηχος ήταν χαλασμένος από την πρώτη ημέρα. Πρόβλημα βέβαια αυτή την ώρα υπάρχει και με την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες, με την ανασφάλεια και τον φόβο της απόλυσης ή του πισωγυρίσματος σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες να αμαυρώνει την καθημερινότητά τους".
 
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν μπροστά στην αποδυνάμωσή του,
 
Ο κ. Αποστόλου ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό "πότε θα καλύψει τα κενά του Νοσοκομείου Κύμης σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ