ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην απαξίωση

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην απαξίωση

Ο Γιώργος Μαρίνος με κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Αυλίδα και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος με δήλωση του περιγράφει  την τραγική κατάσταση που διαπίστωσε. Αναφέρει συγκεκριμένα:     

"Γνωρίζουμε καλά αυτό το χώρο στο οποίο διαμένουν “βασανισμένες ψυχές”, δεκάδες χρονίως πάσχοντες και για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο. 

Όλες οι κυβερνήσεις με κριτήριο τις “δημοσιονομικές αντοχές”, τη λογική του υψηλού “κόστους” επιβάλλουν σκληρή υποχρηματοδότηση, καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων,  την ώρα που δίνουν  δισεκατομμύρια ευρώ στα μεγάλα συμφέροντα. 

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Η προσπάθεια ωραιοποίησης των αρμοδίων εξοργίζει, προκαλεί το αίσθημα όλων αυτών -συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της περιοχής-  που γνωρίζουν τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα του θεραπευτηρίου, το οποίο έχει σταθεί όρθιο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με βαριές συνέπειες στην υγεία του. 

Το κτίριο έχει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και εισροής υδάτων, ενώ σημειώθηκε πτώση των πλακών ψευδοροφής και κομματιών μπετόν. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών γίνεται “μπαλάκι του πίνγκ  -πονγκ”, από υπηρεσία σε υπηρεσία, από υπουργείο σε υπουργείο και την περιφέρεια κι ενώ το Θεραπευτήριο βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα μακρά από την  Θήβα.          

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές ! Το οργανόγραμμα προβλέπει 100 εργαζόμενους  και υπηρετούν μόλις 17 περίπου μόνιμοι και 5 με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μικρές αυξομειώσεις, καθιστώντας αδύνατο να καλυφθούν όλες οι βάρδιες όλων των ειδικοτήτων. 

Τα κενά είναι σε όλες τις ειδικότητες. Νοσηλευτές και καθαρίστριες μετά τη φροντίδα των ασθενών αναλαμβάνουν την ευθύνη της κουζίνας, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα, γιατί δεν καλύπτονται μόνιμα οι θέσεις των μαγείρων και των τραπεζοκόμων. Ως μάγειρας εργάζεται συμβασιούχος Covid 19 την πρωινή βάρδια και η σύμβαση του λήγει τις επόμενες μέρες.  Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στον αναγκαίο εξοπλισμό εστίασης.  

Δεν έχει εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου, ούτε καν τις νυχτερινές ώρες.

Παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων, εξαιρέσιμων-νυχτερινών.  

Τώρα ! Άμεσα!

·         Επιβάλλεται να επιλυθεί το πρόβλημα της στατικότητας και ασφάλειας του κτιρίου, ή να εξασφαλιστεί στέγαση σε κατάλληλο κτίριο.

·         Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κουζίνας με το αναγκαίο προσωπικό, να ικανοποιηθούν επειγόντως τα αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων.  Αν δεν γίνουν επειγόντως προσλήψεις και δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών το Θεραπευτήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ