ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Να μην επιστραφεί η έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων δομών

Να μην επιστραφεί η έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων δομών

Όπως είναι γνωστό στις δομές του ΕΣΥ Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ), Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Ξενώνας) Χαλκίδας, απασχολούνται εργαζόμενοι που μισθοδοτούνται και από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ).
 
Οι εργαζόμενοι αυτοί όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται στις εφημερίες του Νοσοκομείου αλλά και εξετάζουν ή παρακολουθούν πολλούς ασθενείς στις δομές αυτές. Γι’ αυτό και εξακολουθούν να ισχύουν και γι’ αυτούς όλες οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις που αφορούν στην πανδημία.
 
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, ότι στις συγκεκριμένες αποκεντρωμένες μονάδες δύναται να χορηγηθεί η οικονομική ενίσχυση αν οι υπάλληλοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, αλλά και των ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος.
 
Ωστόσο, τόσο με το έγγραφο της Διοικητικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας όσο και με την επιστολή του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους ζητείται ουσιαστικά η επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε στους εργαζόμενους για το 2021. Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλου και Ξανθός κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να μάθουν: 
 
"Αν οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρέμβουν για να αρθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας αφού είναι σε όλους γνωστές οι υπηρεσίες που προσφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση".