ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ερώτηση στη Βουλή για προσλήψεις στο Νοσοκομείο

Ερώτηση στη Βουλή για προσλήψεις στο Νοσοκομείο

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Μαρίνος και Λαμπρούλης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή που αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η Ερώτηση έχει ως εξής: 
"Το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό παρά το γεγονός πως η πανδημία βρήκε το Νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις. Ενώ η κυβέρνηση καθησυχάζει ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας και ότι το ΕΣΥ ανταπεξέρχεται, η κατάσταση τρομάζει, καθώς κρούσματα και νοσηλείες πιέζουν αφόρητα τα νοσοκομεία. 
Ταυτόχρονα με αυτά η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τα πρωτόκολλα που καθορίζουν πέντε μέρες καραντίνα για όσους νοσούν μόνο περισσότερη ανησυχία προκαλούν. Πόσο μάλλον όταν τα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο 1/3 ασυμπτωματικούς μπορεί να μολύνει μετά τις 5 μέρες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση συνεχίζει να «αντιμετωπίζει» την πανδημία και γενικά την Υγεία του λαού με μετακινήσεις υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με δημιουργία κλινών χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και μέσα.

Έτσι, το Σάββατο 16/1 άνοιξε δεύτερη κλινική covid χωρίς καμιά πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, αποδυναμώνοντας άλλες κλινικές (χειρουργείο, παθολογική) μεταφέροντας προσωπικό και με την κλινική covid να αναγκάζεται να βγάζει πια βάρδιες και στις δύο κλινικές. Η υπάρχουσα κλινική covid λειτουργεί ήδη υποστελεχωμένη και ενώ η ΜΕΘ είναι συνεχώς γεμάτη. Παραμένει η τραγική αναλογία 2 νοσηλευτές για 12 περιστατικά. Το προσωπικό είναι στα όρια του.

Μάλιστα το άνοιγμα της δεύτερης κλινικής (στον 1ο όροφο) έγινε σε κεντρικό σημείο του Νοσοκομείου, δίπλα στη Μαιευτική κλινική πράγμα πολύ επικίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό.

Παράλληλα, η 5η ΥΠΕ, με απόφαση του Διοικητή της αναγκάζει αναισθησιολόγους να μετακινούνται με «εντέλεσθε» στο επίσης υποστελεχωμένο Γ.Ν. Λαμίας για να καλύψουν ανάγκες εκεί. Μια ενέργεια επικίνδυνη τόσο για τη λειτουργία του Γ.Ν. Χαλκίδας όσο και για τους ίδιους τους υγειονομικούς που αναγκάζονται να διανύουν 170χλμ. Μάλιστα, με τη σειρά του το Γ.Ν. Χαλκίδας τις τελευταίες μέρες ζητά υγειονομικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών για βάρδιες και εφημερίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

1) Να στελεχωθεί η κλινική και η ΜΕΘ covid στο Γ.Ν. Χαλκίδας και όλες οι κλινικές με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

2) Να ανακληθούν οι αποφάσεις για μεταφορά προσωπικού από τη μια υγειονομική μονάδα στην άλλη".