ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Υπερεπάρκεια προϊόντων με στήριξη 700 εθελοντών

Υπερεπάρκεια προϊόντων με στήριξη 700 εθελοντών

Το κτίριο της ΠΕ Ευβοίας γέμισε - Σε δυο νέους χώρους η εναπόθεση

 
Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, διαμορφώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης και διακίνησης των αγαθών όπου χάρη στην πολύτιμη, ακούραστη και συνεχή εργασία των εθελοντών γίνεται η ταξινόμηση και η μεταφορά των προϊόντων στις πληγείσες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες. 
Πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες, Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς από όλη τη χώρα, ανταποκρίθηκαν αμέσως σε κάθε ενημέρωση για προσφορά βοήθειας και η αποστολή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Η Περιφέρεια και οι εθελοντές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με λοιπούς εθελοντικούς συνδέσμους και πολίτες προκειμένου να εντοπίζονται οι ανάγκες – ελλείψεις. Παράλληλα, οργανώνονται καθημερινά δρομολόγια, είτε με υπηρεσιακά οχήματα, είτε με καταγεγραμμένα ΙΧ εθελοντών προκειμένου στοχευμένα να γίνεται η μεταφορά των αγαθών κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής εθελοντικής εργασίας που δημιουργήθηκε, περισσότερα από 700 άτομα από την Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα αφιέρωσαν χρόνο, δυνάμεις και κάθε διαθέσιμο μέσο προς εξυπηρέτηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Στην παρούσα φάση υπάρχει υπερεπάρκεια προϊόντων σε όλα τα είδη, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί για μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.
Ωστόσο, επειδή η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου έχει προκαλέσει τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων αγαθών, καθίσταται πλέον απαραίτητη η ενεργοποίηση επιπλέον χώρων. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκαν και χρησιμοποιούνται πλέον δύο νέοι χώροι ασφαλούς αποθήκευσης (κέντρο logistic), από όπου θα γίνεται η διανομή ανάλογα με τις ανάγκες και την ενημέρωση που θα λαμβάνουμε από τους τοπικούς φορείς.
 
INFO: Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, στα τηλέφωνα: 2221053690, 2221353790 και 2221353493.