ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ, ΚΥΜΗ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ, ΚΥΜΗ

Δεν υποβαθμίζονται ούτε συγχωνεύονται τα δυο νοσοκομεία - Έρχονται προσλήψεις - Δεσμεύσεις στη Βουλή 

Πολιτική μάχη πέριξ των... Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Μια μάχη που στηρίζεται στην ποιότητα των υπηρεσιών τους, στις καταγγελίες για συγχωνεύσεις τους ακόμη και στην σταθερή υποβάθμισή τους. 
Ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την ενίσχυση τους.
 
Από την μια, στο Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, αφού συναντήθηκε με τον διοικητή του κ. Αν. Μίχα και το προσωπικό του (συνοδευόταν από το μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου κα Άντα Γάσπαρη-Παπαθανασίου), διαβεβαίωσε τον Διοικητή και το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ότι το Νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευτεί, όπως αναληθώς λέγεται. Αντιθέτως, ενισχύεται με έξι (6) επιπλέον μόνιμους ιατρούς, τέσσερις (4) που αναλαμβάνουν υπηρεσία άμεσα και δύο (2), για τους οποίους προκηρύσσονται οι θέσεις τις επόμενες ημέρες.
 
Όπως είπε, στο δυναμικό του Νοσοκομείου προστίθενται άμεσα ένας καρδιολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας χειρουργός και ένας νεφρολόγος. Ενώ οι θέσεις ιατρών που προκηρύσσονται αφορούν σε μία (1) θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Ά και μία (1) θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Ά. «Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού, αλλά επαγρύπνησης προκειμένου να διεκδικήσουμε την περαιτέρω παραμονή του επικουρικού και έκτακτου προσωπικού του Νοσοκομείου», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.
 
Από την άλλη, ο κ. Β. Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή για το νοσοκομείο της Κύμης είπε ότι δύο χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή, η παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Κύμης έχει σαφέστατα υποβαθμιστεί. Οι αποχωρήσεις ιατρικού κυρίως προσωπικού δεν αναπληρώνονται, αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει λειτουργικά κενά σε άλλες υγειονομικές δομές του ΕΣΥ.

Τελευταία και ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη αποτελεί η λειτουργική κατάρρευση του παθολογικού τομέα, ο οποίος αδυνατεί να καλύψει το εφημεριακό του πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Ο κ. Αποστόλου, ρώτησε τον Υπουργό: "Ισχύουν οι προθέσεις σας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Κύμης σε κέντρο υγείας; Και δεύτερον, τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Κύμης, ιδίως σε τμήματα και κλινικές αιχμής;"

Ο Υπουργός ήταν θετικός ως προς την ενίσχυση του Νοσοκομείου οπότε στην δευτερολογία του ο κ. Αποστόλου θα πει: "Κρατάω, κύριε Υπουργέ, τη δέσμευσή σας ότι οι ανάγκες σε προσωπικό θα καλυφθούν άμεσα και βεβαίως κρατάω και τη δέσμευσή σας ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση κατάργησης ή υποβάθμισης του νοσοκομείου Κύμης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ