ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

Πειθαρχικός έλεγχος με εντολή  Χατζηδάκη - Πώς περιγράφει την περιπέτεια του ο παθών

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, email και επιστολές, κ.ά. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Ξεχωρίζει ανάμεσα στις καταγγελίες η περίπτωση Ευβοιώτη αγρότη που αφού χρειάστηκαν 26 μήνες για να επεξεργαστεί η αίτηση του για σύνταξη αναπηρίας από τον ΕΦΚΑ, έληξε η γνωμάτευση με το ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ Χαλκίδας και η οποία είχε ισχύ 2 ετών.
 
Έχει ενδιαφέρον η επιστολή διαμαρτυρίας του που μεταξύ άλλων αναφέρει: σ
 
- Τον Μάιο του 2018 απευθύνθηκα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ στην Αμάρυνθο της Ευβοίας όπου διαμένω και έκανα αίτηση για καταβολή σύνταξης αναπηρίας προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. στην συνεχεία έστειλα ταχυδρομικά την αίτηση μου με όλα τα έγγραφα στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λαμιας στην όποια ανήκω. 
 
- Επειδή γνώριζα ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διαδικασίες στον ΕΦΚΑ έκανα αίτηση το Μάιο του 2018 στο ΚΕΠΑ Χαλκίδας για να εξεταστώ από την επιτροπή των γιατρών ώστε να γνωματεύσει για το ποσοστό της αναπηρίας μου, και πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα το παράβολο στο ΚΕΠΑ για την εξέταση μου. 
 
- Τον Ιούνιο του 2018 κοινοποιήθηκε η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ Aριθ.Επιτροπης : …/2018/…που με έκρινε ακατάλληλο για εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67 % για τα επόμενα 2 χρονιά με χρονικά όρια ισχύος από 8-5-2018 έως 31-5-2020 . την επομένη μέρα της κοινοποίησης της απόφασης του ΚΕΠΑ ταχυδρόμησα την απόφαση αυτή στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λάμιας. 
 
- Χρειάστηκαν 26 ολόκληροι μήνες για να εξετάσει και να επεξεργαστεί ο ΕΦΚΑ την αίτηση μου για σύνταξη αναπηρίας η όποια τελικά εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2020 , …/28-7-2020 με Α.Σ. … για καταβολή σύνταξης σε έμενα.
 
- Όμως ενώ περίμενα να βγει η απόφαση για την αναπηρική μου σύνταξη από τον ΕΦΚΑ Λαμιας έληξε το χρονικό διάστημα των δυο χρονών που όριζε το ποσοστό αναπηρίας μου το ΚΕΠΑ Χαλκίδας, έτσι έκανα τον Ιούλιο του 2020 νέα αίτηση για να εξεταστώ από επιτροπή του ΚΕΠΑ στην Χαλκίδα ώστε να γνωματεύσουν εκ νέου.
 
-  Λόγω κορονοιού οι επιτροπές των ΚΕΠΑ σταμάτησαν την λειτουργιά τους και περίμενα 6,5 μήνες από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 για να εξεταστώ από την εν λόγω επιτροπή στην Χαλκίδα.
 
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
 
- Στο χρονικό διάστημα αυτό των 6,5 μηνών αναμονής για να εξεταστώ από την επιτροπή του ΚΕΠΑ πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είχε πάρει απόφαση: ότι σε περίπτωση που οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ σε ότι αφόρα την αναπηρία των εξεταζόμενων ατόμων έχουν λήξει μέσα στο χρονικό διάστημα που σταμάτησαν να συγκαλούνται οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ εξαιτίας της πανδημίας τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της χώρας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα στους συγκεκριμένους δικαιούχους.
 
- Έκανα αίτηση προς τον ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμιας και την έστειλα τόσο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή όσο και ηλεκτρονικά με mail ζητώντας από τον ΕΦΚΑ εφόσον ισχύει αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στην δική μου περίπτωση . Μέχρι σήμερα που σας γραφώ αυτή την επιστολή δεν έχω λάβει καμιά απάντηση από τον ΕΦΚΑ Λάμιας στην αίτηση μου.
 
- Οι επιτροπές των ΚΕΠΑ άρχισαν ξανά την λειτουργιά τους τον Γενάρχη του 2021 και εξετάστηκα στις 27 Γενάρη 2021 ,η επιτροπή μου έδωσε γνωμάτευση (Αριθμός γνωστοποίησης απόφασης : … /28-1-2021) ως ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 70% που ισχύει χρονικά από την 1-6-2020 έως 31-5-2022. Η Απόφαση αυτή των ΚΕΠΑ καλύπτει χρονικά και το διάστημα των 6,5 μηνών που εγώ περίμενα να εξεταστώ από το ΚΕΠΑ.
 
- Ταχυδρόμησα αμέσως την απόφαση του ΚΕΠΑ στον ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Φεβρουάριο του 2021 και έλπιζα ότι θα πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι σύντομα γιατί σε παλαιότερη τηλεφωνική μου επικοινωνία με υπάλληλο του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Ιανουάριο του 2020 όταν περίμενα να βγει από την υπηρεσία τους η απόφαση της συνταξιοδότησης μου.
 
-. Εδώ και ένα μήνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ προσπαθώ να κλείσω ραντεβού με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα που ασχολείται με τις συντάξεις των Αγροτών αλλά είναι αδύνατον γιατί το σύστημα συνεχώς δείχνει ότι όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο
 
- Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις και υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της σύνταξης μου αφού ο ΕΦΚΑ έχει ολοκληρώσει την πρώτη φόρα που αιτήθηκα αναπηρική σύνταξη όλη την χρονοβόρα εργασία για τον υπολογισμό της σύνταξης μου .Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι εγώ αυτά τα χρήματα της αναπηρικής σύνταξης τα έχω απολυτή ανάγκη γιατί όπως κάθε άνθρωπος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός από τα έξοδα επιβίωσης πρέπει να πληρώσω και τα χρήματα για τα φάρμακα μου τις ιατρικές εξετάσεις μου και τις θεραπείες μου..