ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Σημαντική ευρεία σύσκεψη για το Νοσοκομείο Κύμης

Σημαντική ευρεία σύσκεψη για το Νοσοκομείο Κύμης

Αντικρουόμενες απόψεις για την λειτουργία του και τον αριθμό εργαζομένων

Ανησυχία για το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Κύμης. Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί πάνω από 35.000 κόσμου το χρόνο.
 

Με αφορμή και ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης πριν από λίγες μέρες που έκανε αναφορά στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της Κύμης, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου έχοντας ενημερώσει σχετικά το δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, πήρε την πρωτοβουλία, πριν το θέμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, να πραγματοποιήσει μία συνάντηση στο δημαρχείο της Κύμης προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, από το Σωματείο των Εργαζομένων αλλά και από τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, για τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο.

Έτσι, την Παρασκευή το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Κύμης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Θεοτόκης Κόντος και η Αντιπρόεδρος κα Χονδρονικόλα της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου (γιατροί), ο Πρόεδρος του Δ.Σ και γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Αρετή Μπάτσα-Θωμά η οποία εργάζεται στο Νοσοκομείο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Κέκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Νίκος Μαστροκώστας και της αντιπολίτευσης Ταξιάρχης Γλυκός.
Γιατροί και μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου της Κύμης ανέφεραν ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να βάλει λουκέτο γιατί φεύγουν οι γιατροί και δε αντικαθίστανται γιατί δεν δέχονται να πάνε άλλοι. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε από τους παριστάμενους εργαζόμενους στο νοσοκομείο γιατρούς, ότι μετά τις μεταθέσεις που ζήτησαν και δικαιούνται να πάρουν οι δύο παθολόγοι, το Νοσοκομείο μένει με δύο παθολόγους, οι οποίοι από αρχές Απριλίου δε θα μπορούν να καλύπτουν τις εφημερίες του νοσοκομείου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός Γιώργος Ζέρβας, επεσήμανε όμως ότι το Νοσοκομείο της Κύμης είναι από τα πιο ευνοημένα νοσοκομεία αν εξαιρέσει κανείς το ιατρικό κομμάτι. Είπε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα με τους παθολόγους, να μη φύγουν.

Για το οργανόγραμμα που ισχύει από το 2012 και τις θέσεις εν ενεργεία στο Νοσοκομείου μίλησε η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αθανασία Χονδρονικόλα, επισημαίνοντας ότι με βάση το οργανόγραμμα σε προσωπικό είναι υπεράριθμοι. 

Σε ότι αφορά τη δημιουργία κλινών για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό οι παριστάμενοι στη σύσκεψη γιατροί σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις προθέσεις της Διοικήτριας και δεν ρωτήθηκαν καν αν αυτό μπορεί να γίνει, σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει ένα ασανσέρ και μία είσοδο. Μάλιστα ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής αρνείται να νοσηλεύσει περιστατικό με κόβιντ δίπλα σε δωμάτια με άλλα περιστατικά.

Ο Αντιδήμαρχος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου αφού άκουσε τους παραβρισκόμενους στη σύσκεψη, έθεσε το θέμα σε μία άλλη βάση και ζήτησε να το στηρίξουν και οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι. Να μην στοχοποιηθεί κάποιος, από τους ίδιους που είναι και αναρμόδιοι, σε ότι αφορά στα εσωτερικά προβλήματα που έχει το νοσοκομείο.

Ο κ. Θεοδώρου πρότεινε να καταγραφούν τα όσα αναφέρθηκαν από τους γιατρούς και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και να γίνει ένα ψήφισμα με τα αιτήματα τους, που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση, αφού πρώτα θα συμφωνούν με το κείμενο του ψηφίσματος, όλες οι παρατάξεις.

Τέλος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης κα Αγγελοπούλου δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση αναφορικά με τα θέματα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο.