ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Έχει αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο Κύμης;

Έχει αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο Κύμης;

Ζητείται να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Να συμπεριληφθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη ως Θέμα: «Η άμεση στήριξη του Γ. Νοσοκομείου Κύμης». 
Αυτό ζητούν οι Κέκης και Καρτελιάς της Λαϊκής συσπείρωσης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν: 
- Ήδη δύο ιατροί παθολόγοι λιγότεροι (ο ένας παραιτήθηκε & ο άλλος έχει ζητήσει μετάθεση), ενώ στο τέλος του 2021 συνταξιοδοτείται και ο Δ/ντής Παθολογικής, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.
- Το Νοσοκομείο θα κληθεί το επόμενο διάστημα να νοσηλεύσει περιστατικά covid, καθώς υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη 6 κλινών covid, χωρίς καν να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

- Η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου αλλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για τη νοσηλεία τόσων ασθενών COVID καθώς η νοσηλεία τους απαιτεί αυξημένη παροχή οξυγόνου επομένως θα δημιουργήσει αυξημένα προβλήματα.

Ακόμη αναφέρεται στο κείμενο των δύο Συμβούλων: "Γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρείται με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές, να δοθεί μια αναποτελεσματική πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με δεδομένο πως μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, ειδικά στην παρούσα φάση που καλούνται οι εργαζόμενοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορονοϊού. Θα πρέπει ο δήμος Κύμης Αλιβερίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να ζητήσει την ενίσχυση του ώστε να μην οδηγηθεί το Νοσοκομείο στην περαιτέρω υποβάθμιση του και να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων της περιοχής μας".