ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Η Περιφέρεια Στερεάς στηρίζει τις δομές Υγείας με 8.000.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς στηρίζει τις δομές Υγείας με 8.000.000 €

Αναλυτική ενημέρωση – επισκόπηση για τα έργα και τις δράσεις στήριξης των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν χθες, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης.

Σε υλοποίηση της εξαγγελθείσας δράσης στήριξης των οκτώ (8) Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό αξίας έως 4.000.000€ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, εκδόθηκε σχετική πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή. Ακολούθως, και με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες των νοσοκομείων, εξασφαλίστηκε τελικώς για το σκοπό αυτό ποσό ύψους 4.908.370,5€, από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020.
Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαναπό τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, εγκρίνονται χρηματοδοτήσεις ύψους:
814.900€ για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
656.790€ για το Νοσοκομείο Θήβας.
1.030.000€ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
362.000€ για το Νοσοκομείο Κύμης.
121.600€ για το Νοσοκομείο Καρύστου.
117.958€ για το Νοσοκομείο Άμφισσας.
716.828€ για το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
1.088.294,5€ για το Νοσοκομείο Λαμίας (εκκρεμεί οριστικοποίηση).
Περαιτέρω, εξελίσσεται η χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης έντεκα (11) Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, συνολικού ύψους 2.360.000€, για την οποία έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και εκκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις επισκευών και βελτίωσης των Κέντρων Υγείας. Στα έργα αυτά προστίθεται η χρηματοδότηση ύψους 900.000€ για το Πολυδύναμο Ιατρείο Μαλεσίνας Φθιώτιδας, αλλά και η ανακατασκευή της στέγης του ΚΥ Καμένων Βούρλων.
Εξάλλου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη καλύψει δαπάνες ύψους περίπου 200.000€, για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε δομές υγείας και άλλους δημόσιους φορείς και ιδρύματα και συνεχίζει να συμμετέχει ουσιαστικά στη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.
«Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο, βρίσκεται η Υγεία, ο άνθρωπος. Μετά την ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας, στηρίζουμε τις δομές υγείας με χρηματοδοτήσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ. Για κάθε Στερεοελλαδίτη που αξιώνει και χρειάζεται σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του, αλλά και για κάθε υγειονομικό που δίνει το δικό του μεγάλο αγώνα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αγαστή συνεργασία και τα υγειονομικά στελέχη για την τεράστια προσπάθειά τους και ενημέρωσε για τις δράσεις της 5ης ΥΠΕ στην Στερεά Ελλάδα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος δήλωσε: «Κάθε ανάσα είναι πολύτιμη για όσους παλεύουν με τον κορωνοϊό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει σήμερα μια μεγάλη ανάσα στα νοσοκομεία μας, τα οποία παλεύουν –με τη σειρά τους- να σταθούν όρθια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ