ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12022021

Τετ, 01 Δεκ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Ενεργοποιήθηκε η σπουδαία δωρεά Μπαφέρου και ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού - Θα αποκτηθεί και το ακίνητο

Υπεγράφη την π. Πέμπτη από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος “Βασιλείου Μπαφέρου” Έλενα Βάκα, η μεταφορά του ποσού των 720.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του κληροδοτήματος, σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου και Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.
Το εν λόγω ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο, σύμφωνα με την κύρια βούληση του διαθέτη, για την αγορά του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου θα έχει τη διαχείριση, ενώ παράλληλα οι αρμόδιες Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου, θα κληθούν να διεξάγουν εξ’ ολοκλήρου τον εκ του Νόμου προβλεπόμενο διαγωνισμό προμήθειας του εξοπλισμού.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
“Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, πραγματοποιούμε την επιθυμία του διαθέτη κ. Βασιλείου Μπαφέρου, υπογράφοντας, όπως οφείλαμε, για τη μεταφορά των χρημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η αγορά ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού για την Παθολογική – Αντικαρκινική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου, θα ενισχύσει τον αγώνα της Διοίκησης, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας, που παλεύουν καθημερινά ενάντια στη μάστιγα του Καρκίνου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος, καθώς ομόφωνα προχωρήσαμε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων, για την επίτευξη του σκοπού του. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες του αείμνηστου Βασιλείου Μπαφέρου.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

ΧΑΡΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
“Η χθεσινή ημέρα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς το Κληροδότημα Μπαφέρου, πλέον βρίσκεται στη διάθεση του Νοσοκομείου σε ειδικό λογαριασμό μας.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω θερμά όλη τη μέχρι σήμερα επιτροπή της Διαχείρισης του κληροδοτήματος Μπαφέρου, (Δήμαρχος Ε. Βάκα, Πρ. Εργατικού Κέντρου Δ. Μούντριχας, Πρ. Πελοποννησίων Θ. Γεωργουλόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ Επιμελητηρίου Ευβοίας Ι. Σταθόπουλος), που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε, καταφέραμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε το σκοπό του διαθέτη. Σκοπός του μεγάλου ευεργέτη Βασιλείου Μπαφέρου, είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση υπηρεσιών του Νοσοκομείου για την καλύτερη αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών.
Παράλληλα, με  τη Δήμαρχο έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε σύντομα να περιέλθει στη κυριότητα του Νοσοκομείου και το ακίνητο Β. Μπαφέρου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του".
- Στο νέο Νοσοκομείο λειτουργεί σύγχρονο ογκολογικό τμήμα με διαθεσιμότητα 11 κλινών και η γκάμα των υπηρεσιών στις θεραπείες ογκολογικών ασθενών, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα. Ο σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την εκπλήρωση των υγειονομικών αναγκών των πολιτών και για την ανάπτυξη ογκολογικών θεραπειών ακτινοβολίας.
- Μετά την ολοκλήρωση του ταχθέντος σκοπού, με τα χρήματα που τυχόν περισσέψουν, θα ανεγερθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ιερός Ναός, μεγέθους ανάλογου του Ι.Ν των Αγίων Αναργύρων ή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Σχολής Πεζικού, για τον εκκλησιασμό των ασθενών.