ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12022021

Τετ, 01 Δεκ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Το Νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί με ελλείψεις

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί με ελλείψεις

Υπήρχε χρόνος να καλυφθούν δηλώνει ο κ. Γ. Μαρίνος

"Το ΓΝ Χαλκίδας στο νέο κτίριο έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από ότι είχε το παλιό νοσοκομείο, αλλά παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κι αυτό εγκυμονεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους στις συνθήκες της πανδημίας", αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και συνεχίζει:
"Θυμίζουμε ότι με βάση το οργανόγραμμα που αντιστοιχούσε στην προηγούμενη δομή, στο παλιό κτίριο, υπήρχαν 300 κενά για τα οποία έχουν γίνει περίπου τα μισά και αυτά στην πλειοψηφία τους από επικουρικούς εργαζομένων.
Η πολυδιαφημισμένη ΜΕΘ του ΓΝΧ, που πριν λίγες μέρες μετατράπηκε αποκλειστικά σε ΜΕΘ COVID είναι και αυτή υποστελεχωμένη. Μάλιστα και αυτές οι 5 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν 2 μέρες μετά τη φιέστα, δεν σημαίνουν στο σύνολο τους αύξηση του ιατρικού προσωπικού, αφού μέρος τους αφορά σε γιατρούς που είναι ήδη στο νοσοκομείο ως επικουρικοί ή που είχαν ήδη μετακινηθεί από άλλα νοσοκομεία. Αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη του αδιέξοδου της πολιτικής των προσλήψεων με ημερομηνία λήξης και των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις.
Η ΜΕΘ πρέπει να τηρεί αυστηρά συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να διαθέτει  έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό με καθορισμένη αναλογία σε σχέση με τους ασθενείς και να έχει τη στήριξη σημαντικών υπηρεσιών, σε 24ωρη βάση, αλλά αυτό δεν ισχύει και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη γιατί δεν θωράκισε 9 μήνες τώρα το νοσοκομείο, δεν το υποστήριξε με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Ήδη η κλινική COVID και η ΜΕΘ είναι στα όρια τους. Πως θα προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού της περιοχής σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων;
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Εύβοιας αναφορικά με την κλινική COVID, έχει προειδοποιήσει για μεγάλο κίνδυνο διασποράς της νόσου, αφού το ιατρικό προσωπικό που έχει τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη κλινική αναγκάζεται να επισκεφτεί ταυτόχρονα και άλλες κλινικές για να καλυφθούν τα κενά. Τραγική επιβεβαίωση είναι το ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Μάλιστα για να καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών,  αναζητούνται εθελοντές από περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας,  και μετακινείται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝ Χαλκίδας.
 Η αποδυνάμωση των περιφερειακών νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα έχει ακόμα πιο οδυνηρές συνέπειες στην υγεία του λαού της περιοχής, μετατρέποντας προοπτικά όλες τις δομές υγείας σε δομές μιας νόσου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ