ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ - ΓΙΑΤΡΟΙ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ - ΓΙΑΤΡΟΙ

Τι κατέγραψε μια επίσκεψη ουσίας στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αναδείχθηκε σε συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου και Αργύρη Ελληνικού, με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, Κύμης, Βασιλική Αγγελοπούλου και Καρύστου, Αναστάσιο Μίχα. 
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Αναγνώστου.

Έγινε γνωστό λοιπόν ότι  το νέο Νοσοκομείο λειτουργεί με τον προϋπολογισμό του παλιού και αυτό τη στιγμή που έχει τριπλάσια τετραγωνικά μέτρα, 30.000 τ.μ έναντι των 10.000 τ.μ και ενώ έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί Νοσοκομείο αιχμής σε σχέση και με το Νοσοκομείο της Βοιωτίας, οπότε και ζητήθηκε να αντιμετωπιστεί σε μία διαφορετική βάση.
Επίσης έγινε αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό. Όπως επισημάνθηκε,  οι οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι 106, όταν για τη Λαμία προβλέπονται 213. Σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο 64 μόνιμοι ιατροί (υπάρχουν δηλαδή 42 κενές θέσεις) , από τους οποίους οι πέντε  θα αποχωρίσουν τον Δεκέμβριο λόγω συνταξιοδότησης.
Συνεπώς, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου αναμένονται οι προσλήψεις δέκα θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων εντός του 2020, ο διορισμός 11 νέων μόνιμων Επιμελητών Β' και η προκήρυξη μόνιμων θέσεων για τη ΜΕΘ (δύο θέσεις αναισθησιολόγων, μία αγγειοχειρουργού και μία καρδιολόγου).
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ
Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου την π. Πέμπτη. Με το πέρας αυτής, συνεχάρη τη Διοίκηση για τις συντονισμένες ενέργειες και την κατάλληλη προετοιμασία,  που είχαν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλο το προσωπικό για το σημαντικό έργο που προσφέρουν.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι θα βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία για να επισπευσθούν οι διαδικασίες κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, επί θητεία,    στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης (οργανική μονάδα Χαλκίδας).Πρόκειται γαι 6 θέσεις Επιμελητών Β', Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας - Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (ΜΕΘ) , 1 θέση Επιμελητή Β' Καρδιολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β' Αγγειοχειρουργικής και 2 θέσεις Επιμελητή Β' Αναισθησιολογίας.
Και κατέληξε, λέγοντας ότι στόχος τους σε κάθε περίπτωση είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Νοσοκομείου Χαλκίδας παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείς σε όλους τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ