ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις, απόκτηση αξονικού τομογράφου ενώ εγκαταστάθηκε μονάδα τεχνητου νεφρού

Στο επίκεντρο διαμαρτυριών βρίσκεται το Νοσοκομείο Κύμης με αφορμή αποσπάσεις γιατρών προς τη Σκύρο αλλά και ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. 
Η ενίσχυση του Νοσοκομείου, ωστόσο, φαίνεται να έχει προγραμματιστεί. Ήδη για το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης “Γεώργιος Παπανικολάου” τέσσερις θέσεις ιατρών, βρίσκονται σε στάδιο τελικής έγκρισης. Επίσης έχουν εγκριθεί  προϋπολογισμοί για την υλικοτεχνική υποδομή του.

Ακόμη είχαμε την παραχώρηση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης από το νοσοκομείο Χαλκίδας στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κύμης, μηχανήματα που θα συμβάλουν στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους αιμοκαθαιρόμενους.
Εικειται επίσης η εγκατάσταση σύγχρονου αξονικού τομογράφου 32 τομών, καθώς και του εγχυτήρα για την χορήγηση σκιαγραφικών φαρμάκων, που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΖΕΜΠΙΛΗ - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε και ενημέρωσε την διοικήτρια κ. Βασιλική Αγγελοπούλου, και το μέλος της διοίκησης κ. Λουκά Παππά.
Ο βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, στους οποίους πρόσφατα προστέθηκε και ένας ειδικά διαμορφωμένος οικίσκος αποκλειστικά για την διαχείριση των περιστατικών Covid.
Επίσης επισκέφθηκε την αναβαθμισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς και τη μονάδα παραγωγής οξυγόνου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρούς και ασθενείς για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και γενικότερα την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, που παρέχεται κυρίως μέσα από την λειτουργία των κλινικών.
Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Ζεμπίλη, αναφέρθηκε αναλυτικά ο προγραμματισμός για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, με την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Από την πλευρά της η διοικήτρια ευχαρίστησε τον κ. Ζεμπίλη, τόσο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το Νοσοκομείο της Κύμης, όσο και για την συνεισφορά του στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου.