ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κρίσιμα ερωτήματα, το αν υπάρχουν ελλείψεις, αν θα δημιουργηθούν νέες μονάδες και πως θα αξιοποιηθεί το κτίριο του παλαιού

Ξεκινά τη λειτουργία του από σήμερα Δευτέρα το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Πρόκειται για την... είδηση της ημέρας, γιατί η Εύβοια δεν έχει συνηθίσει να ολοκληρώνεται κάποιο από τα μεγάλα έργα που την αφορούν. 
Ακόμα και το νέο Νοσοκομείο ενώ ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008, χρειάστηκε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια για να ανοίξει.

Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε στη θέση παλιού στρατοπέδου, αποτελούμενο από ένα συγκρότημα κτηρίων 6 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 32.338,42 τμ. με υπόγεια, σε οικόπεδο με εμβαδόν περίπου 200 στρέμματα.
 Είναι δυναμικότητας 278 κλινών και περιλαμβάνει Νοσηλευτικές Μονάδες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, Μαιευτική Νοσηλευτική, Παιδιατρική Νοσηλευτική, Τμήμα Βρεφών και Προώρων, Βραχεία Νοσηλεία, ΜΕΘ Παθολογικού, ΜΕΘ Καρδιολογικού, Τεχνητό Νεφρό, Μεσογειακή Αναιμία, Βραχεία Νοσηλεία ΤΕΠ και Μόνωση Παιδιών και Ψυχιατρική.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι χθες 19 Ιουλίου επρόκειτο να ολοκληρωθεί η τελική φάση μετεγκατάστασης με την μεταφορά κρίσιμης σημασίας τμημάτων όπως Κλινικές, Χειρουργεία και το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου.
Όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευ. Χατζημαργαρίτης, το νέο Νοσοκομείο είναι πλήρως εξοπλισμένο. Επισημαίνει ότι υπήρξε σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διοικητικών παραλαβών, τεχνικών δοκιμών και εκπαίδευσης του προσωπικού. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν όλες οι σημαντικές εκκρεμότητες (με καθυστερήσεις αρκετών ετών) καίριας σημασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΥΠΡΧΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ;
Αν και το Νοσοκομείο ανοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και πριν λίγες εβδομάδες τοποθετήθηκε για τα παρακάτω:
- Είναι ακόμη σε εκκρεμότητα ο Οργανισμός του νοσοκομείου; (δηλαδή πόσες μόνιμες θέσεις μπορούν να στελεχωθούν, σε ποιες ειδικότητες και σε ποια τμήματα)
- Δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία μόνιμη θέση γιατρού για τη στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), παρότι προβλέπονται 26 κλίνες εντατικής στο νέο κτήριο.
- Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για αύξηση προϋπολογισμού ή για επιπλέον μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου παρότι θα αναπτυχθούν και νέες υπηρεσίες (μαγνητικός τομογράφος κλπ).
- Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (π.χ. ογκολογικό, αιμοδυναμικό).

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ;
Στο μεταξύ σοβαρό θέμα προκύπτει για το πως θα αξιοποιηθούν τα κτίρια του Παλαιού Νοσοκομείου. Ήδη φορείς αλλά και βουλευτές του νομού ζητούν να γίνει ότι και στην Λαμία, όπου το εκεί παλαιό Νοσοκομείο πέρασε στον Δήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ