ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Μεγάλα τα προβλήματα Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Μεγάλα τα προβλήματα Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Ερώτηση στη Βουλή για το αναγκαίες προσλήψεις και εξοπλισμό

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου που καλύπτει μια μεγάλη, πληθυσμιακά και γεωγραφικά, περιοχή, δηλαδή τις  Δημοτικές Ενότητες Ταμιναίων, Αυλώνος, Δυστίων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Αμαρύνθου και την περιοχή του Αλμυροπόταμου. 
Συνολικά δηλαδή εξυπηρετεί περίπου 30.000 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι το καλοκαίρι διπλασιάζονται καθώς υπάρχουν τόσο σημαντικός αριθμός τουριστικών καταλυμάτων, όσο και παραθεριστικές κατοικίες.

Ιδιαίτερα η έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι, είναι βιομηχανική περιοχή – αποτελεί το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο της Εύβοιας – με βιομηχανίες όπως η ΔΕΗ, η ΑΓΕΤ, ο «Παπαδιόχος», η «ΒΙΔΟΜΕΤ» και άλλες μικρότερες βιοτεχνίες, ιχθυοτροφεία και εξορυκτική δραστηριότητα. Όλες αυτές οι βιομηχανικές μονάδες, από τη μία αυξάνουν κατά πολύ τις ανάγκες για ιατρική παρακολούθηση και αντιμετώπιση επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών και από την άλλη επιβαρύνει πολύ το Περιβάλλον και την Υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με τον πιο επιβαρυντικό παράγοντα την καύση του καρκινογόνου RDF και SRF από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρίνος και Λαμπρούλης κατάθεσαν ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρουν:
Με βάση το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας:
  Στους Γενικούς Γιατρούς και Παθολόγους, καλύπτεται η 1 από τις 11 θέσεις.
 Στους Παιδίατρους, καλύπτεται η 1 από τις 4 θέσεις.
 Οδοντίατροι, αντί για 5 υπάρχει μια επικουρική γιατρός και μία μόνιμη, η οποία όμως έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από το 2018.
  Το Περιφερειακό Ιατρείο Αμαρύνθου στελεχώνεται με 1 ιατρό από τους 2.
  Το Περιφερειακό Ιατρείο Αλμυπόταμου μένει ακάλυπτο από τη μετακίνηση του γιατρού του στο ΜΟΜΥ Βασιλικού και την εκτέλεση εφημεριών το Γ.Ν. Χαλκίδας.
Ενδεικτικό της πολιτικής εγκατάλειψης της δημόσιας Υγείας είναι το γεγονός πως, εν μέσω αυξημένων αναγκών στην καθαριότητα στο Κ.Υ. Αλιβερίου υπηρετεί μία καθαρίστρια από τις 3 θέσεις του οργανογράμματος, που και αυτές είναι λίγες.
Πολύ σοβαρά είναι επίσης τα προβλήματα με τον ιατρικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερα ο Υπέρηχος, ο οποίος απαιτείται να αντικατασταθεί, καθώς εδώ και έναν χρόνο δε λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά για ένα τόσο παλιό μηχάνημα. Απαρχαιωμένος είναι και ο εξοπλισμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα άλλα τμήματα του Κέντρου Υγείας.
Τέλος, επικίνδυνη είναι η κατάσταση με τη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου ο οποίος λειτουργεί με μόλις 3 οδηγούς – διασώστες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι άμεσες ενέργειες θα προβεί  η κυβέρνηση ώστε:

 Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και τα Περιφερειακά Ιατρεία που έχει στην ευθύνη του με μόνιμο προσωπικό.
  Να αποκτηθεί άμεσα Υπέρηχος και να αντικατασταθεί ο απαρχαιωμένος ιατρικός εξοπλισμός (πολυθρόνες αιμοληψίας – αιμοδοσίας, στατώ ορού κλπ).
    Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό στον Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου ώστε να λειτουργεί με πλήρες πληρώματα διασωστών και με δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια λόγο των μεγάλων αποστάσεων και των αυξημένων αναγκών που καλείται να καλύψει.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ