ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Στη Βουλή νέα ερώτηση για το Παθήσεων Αυλίδας

Στη Βουλή νέα ερώτηση για το Παθήσεων Αυλίδας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Γ. Λαμπρούλης κατέθεσαν νέα ερώτηση στη Βουλή για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠ) που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας στο Ν. Εύβοιας, καθώς, όπως υποστηρίζουν "η κατάσταση παραμένει εκρηκτική".

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση "από τις 100 θέσεις εργασίας που προβλέπονται για το ΘΧΠΕ αυτή τη στιγμή  εργάζονται μόλις 22 εργαζόμενοι, για να καλύψουν μια πολύ απαιτητική δομή, με ιδιαίτερες ανάγκες, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα".
Οι τεράστιες αυτές ελλείψεις γίνεται προσπάθεια να «μπαλωθούν» με επικουρικό προσωπικό και μέσα από προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ κι αυτά με μεγάλες καθυστερήσεις,  και φυσικά δεν επαρκούν και δε δίνουν απάντηση στην αναγκαιότητα για επαρκές, μόνιμο προσωπικό, σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.
Στην ερώτηση περιγράφονται και τα παρακάτω: "... Χαρακτηριστικό του σημείου που έχει φτάσει η υποχρηματοδότηση των δομών υγείας-πρόνοιας,  όπως και αυτή του ΘΧΠ, από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι ότι στα μισά του χρόνου έγινε απαιτητό το 90% της ετήσιας χρηματοδότησης της δομής για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας, συντήρησης και περίθαλψης και προκαλεί ερώτημα πώς θα καταφέρει να επιβιώσει η δομή τον υπόλοιπο χρόνο.
Σημειώνουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν το Θεραπευτήριο με τη φιλότιμη προσπάθειά τους, παρότι έδωσαν και δίνουν τη μάχη στο χώρο με τις πρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, αποκλείστηκαν και από το έκτακτο επίδομα των υγειονομικών.  
Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται και τα προβλήματα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων παραμένουν και οξύνονται. Οι ευθύνες είναι  πολύ μεγάλες.  
Η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφημίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια για την επιστροφή “στην κανονικότητα”, όμως τελικά η κάλυψη των βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως η υγεία και η πρόνοια μένουν «έξω από το κάδρο».
Αντίθετα τα δισεκατομμύρια που μαζεύονται από την υπερφορολόγηση των λαϊκών οικογενειών δρομολογούνται για τις μεγάλες επιχειρήσεις ως επιχορηγήσεις, οι οποίες συνδυάζονται με τεράστιες φοροαπαλλαγές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
Για να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Βαθέος Αυλίδας;
Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Θεραπευτηρίου με επαρκή χρηματοδότηση;
Για  την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα;".