ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ενώ τα εγκαίνια πλησιάζουν, δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και δεν αποκλείεται μέσα στον Ιούλιο να γίνουν επιτέλους και τα εγκαίνια έναρξης με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. 
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας προειδοποιεί ότι βασικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ασφαλή λειτουργία του νέου Νοσοκομείου δεν έχουν εκπληρωθεί.

Τέτοιες προϋποθέσεις είναι:
- Η ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού και των ορίων δαπανών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,
- Η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών που προβλέπονται στον υφιστάμενο Οργανισμό του ΓΝ Χαλκίδας,
- Η τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Χαλκίδας (με σημαντική αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων), αποτυπώνοντας την ενισχυμένη λειτουργία υφιστάμενων κλινικών και τμημάτων, την υποστήριξη νέων υπηρεσιών (λειτουργία μαγνητικού τομογράφου), καθώς και την πρόβλεψη για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (π.χ. αιμοδυναμικό εργαστήριο, γραμμικός επιταχυντής για ακτινοθεραπείες κ.α.).
- Η κάλυψη θεσεων αναισθησιολόγων γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε αναστολή πραγματοποίησης τακτικών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω έλλειψής τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας αναφέρεται και στα περίφημα "Συνοδά Έργα" που ήσαν η αιτία που το Νοσοκομείο αν και ξεκίνησε το 2012 να μη λειτουργεί ούτε και σήμερα.
Το νέο υπερσύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας ήταν επί δυο χρόνια έτοιμο δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να υποδεχθεί ασθενείς γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση. Αιτία τα λεγόμενα συνοδά έργα, δηλαδή οδοποιία και αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, συνδέσεις με δίκτυα, κ.λπ.
Πιο σημαντικό, το έργο της οδοποιίας το οποίο αφορούζε την κατασκευή μιας συνδετήριας οδού από το κεντρικό οδικό άξονα Χαλκίδας – Ψαχνών προς το κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου, με τα εξής χαρακτηριστικά: μήκος οδού 315 μέτρα και πλάτος οδού 18 μέτρα (συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πεζοδρομίων 2+2 μέτρα εκατέρωθεν).
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποποιείται ευθυνών εξηγώντας ότι οι αρχικοί «εμπνευστές» του έργου είχαν «αμελήσει» να τα συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό και στον προϋπολογισμό του έργου. Λένε επίσης ότι επί μνημονίων το έργο κόλλησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και η ολοκλήρωσή του έγινε εφικτή, όταν το 2017 υπάχθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλο έργο» εκ νέου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και ειδικότερα στο ΠΕΠ Στερεάς. Η κωλυσιεργία ωστόσο στη διενέργεια του διαγωνισμού για τα συνοδά έργα από την Περιφέρεια Στερεάς "καθυστέρησαν σημαντικά την παράδοση του έργου στην τοπική κοινωνία".