ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Πεμ, 09 Ιουλ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Ερώτηση τεσσάρων βουλευτών στη Βουλή που αναφέρει και ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό

Η τουριστική σεζόν ξεκινά με τον οδικό τουρισμό - στον οποίο ελπίζει και η Εύβοια - να δείχνει ότι θα κινηθεί ικανοποιητικά. 
Μια παράμετρος που φροντίζει η κυβερνηση είναι οι πλήρεις υποδομές Υγείας, ειδικά στις καθαρά τουριστικές περιοχές. Έτσι, μοιάζει αδικαιολόγητη η απουσία γιατρών και εξοπλισμού σε Ιστιαία - Αιδηψό.

Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Kέντρο Yγείας της Ιστιαίας, μιλούν στη Βουλή με ερώτησή τους στον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ευβοίας Μίλτου Χατζηγιαννάκη.
Συγκεκριμενα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώτα Πούλου, Ιωάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει τον Ιανουάριο του 2019 τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών στο ΚΥ Ιστιαίας, ενός καρδιολόγου, ενός χειρουργού και ενός νεφρολόγου.
Από αυτές τις τρεις θέσεις έχει μέχρι σήμερα γίνει μόνο η πρόσληψη του χειρούργου, καθώς για τη θέση του νεφρολόγου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ενώ για τη θέση του καρδιολόγου οι διαδικασίες πρόσληψης καθυστερούν αδικαιολόγητα, παρά τις υγειονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του συστήματος υγείας εν μέσω των διάφορων φάσεων της πανδημίας.
Το Κέντρο Υγείας, εν μέσω πανδημίας, όταν δηλαδή διεκόπη η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και μετετράπη σε πολύωρη ταλαιπωρία η ανάγκη μετακίνησης ενός κατοίκου σε περίπτωση σοβαρού ιατρικού συμβάντος ή κρούσματος, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του αστικού ιστού και της υπαίθρου, σε μία γεωγραφικά δύσβατη περιοχή όπως η Βόρεια Εύβοια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την αποδοχή του διορισμού της από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, η διοριστέα καρδιολόγος, τέσσερεις μήνες μετά, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση σχετικά με:
mΤο πότε θα αναλάβει υπηρεσία η καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το πού οφείλεται η πολύμηνη καθυστέρηση.
mΕάν προτίθεται να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την υλικοτεχνική υποστήριξη του καρδιολογικού ιατρείου του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.
m Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό σε μόνιμη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ