ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τότε θα έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά έργα αλλά μπορεί και πάλι να καθυστερήσει το άνοιγμά του επειδή δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις

Φόβοι ότι το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας μπορεί να μη λειτουργήσει ούτε και φέτος διαπιστώθηκαν σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, όπου μάλιστα έγινε γνωστό ότι τα συνοδά έργα που το καθυστερούν εδώ και καιρό προχωρούν ικανοποιητικά.
Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα. Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Πρατσόλη Τάσο, πρώην βουλευτή, Τζαφέρο Παναγιώτη, πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας-Καρύστου-Κύμης, Καλαθέρη Τάσο, επικεφαλή της δημοτικής παράταξης δημοτικό σύμβουλο και Βουκούτη Γιάννη.
Το θέμα ήταν η πορεία των συνοδών έργων που είναι άκρως απαραίτητα για την ασφαλή μετεγκατάσταση και πλήρη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου.
Υπήρξε πλήρης ενημέρωση καθώς και διαβεβαίωση από τη Δήμαρχο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός του Ιούλη 2020) θα είναι έτοιμα τα έργα αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων, καθώς και η ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης. Ωστόσο, η προσωρινή λύση της ύδρευσης, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, θα διευθετηθεί οριστικά εντός τετραμήνου, δηλαδή φθάνουμε Οκτώβριο.
Με αφορμή την καθυστέρηση αυτή στη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη άσκησης πίεσης από πλευράς Δήμου (αλλά και φορέων) προς το Υπουργείο Υγείας για τις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να μην υπάρξουν και... άλλες αιτίες καθυστέρησης της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Υπενθυμίζουμε ότι στα συνοδά έργα οφείλονται οι καθυστερήσεις και η μη έγκαιρη λειτουργία του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια, ήταν έτοιμο κτιριακά και σημαντικά εξοπλισμένο.
Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένα υπερσύγχρονο έργο, απαραίτητο για όλη την Εύβοια,  ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008, αλλά η έλλειψη συνεννόησης στα έργα που το αφορούσαν και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έβαλαν φρένο. Αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ακόμη και φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ