ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ZHTHMA ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ZHTHMA ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ολοκληρώνονται οι υποδομές, ξεκινούν προσλήψεις - Θα είναι δυναμικότητας 310 κλινών

Αν και μιλούν για "εντυπωσιακή πρόοδο", το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας χρειάζεται κάποιους ακόμη μήνες για να λειτουργήσει. 
Την "εντυπωσιακή πρόοδο" περιγράφουν, τους τελευταίους μήνες, η ολοκλήρωση των υποστηρικτικών υποδομών, η προκήρυξη νέων θέσεων μονίμων ιατρών, η πρόσληψη δεκάδων νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, η στελέχωση της ΜΕΘ ήδη με διευθυντή, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης βεβαιώνουν ότι υπάρχει η προσήλωση της διοίκησης, του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας στον στόχο, καθιστούν, πλέον, δυνατή την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας να απολαμβάνουν, πολύ σύντομα, αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο 310 κλινών.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε τηλεδιάσκεψη για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας οργάνωσε η ΝΟΔΕ Ευβοίας (πρωτοβουλία του προέδρου κ. Πέτρου Ποδάρα), με τους βουλευτές ΝΔ της Εύβοιας.
Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Ευβοίας, κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Σπύρος Πνευματικός όπως επίσης και ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας & υπεύθυνος τομέα υγείας της ΝΟΔΕ, κ. Δημήτριος Αναγνώστου. Ο βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε για αδυναμία συμμετοχής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Κατά τη συνάντηση αρχικά τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Νομό.
Στη συνέχεια έγινε συνολική εκτίμηση της ετοιμότητας λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας και εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσπευση των σχετικών εργασιών και διαδικασιών το τελευταίο διάστημα, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Παράλληλα, συζητήθηκαν επιμέρους σημεία και προϋποθέσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση της νέας δομής, προς όφελος των πολιτών, όπως η έγκριση νέου Οργανισμού Λειτουργίας και η συντομότερη, κατά το δυνατό, στελέχωσή της με το αναγκαίο, πρόσθετο, ιατρικό προσωπικό και συμφωνήθηκε να τεθούν όλα τεκμηριωμένα στην πολιτική ηγεσία, για άμεση δρομολόγηση.
Τέλος, συμφωνήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας να συντονίσει την προετοιμασία και πραγματοποίηση νέας, διευρυμένης συνάντησης, εντός δύο εβδομάδων, για την ενημέρωση επί δεσμευτικού, συνολικού και λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος, με συμμετοχή των βουλευτών, εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ