ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΕΘ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΕΘ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού - Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τα οκτώ Γενικά Νοσοκομεία της Εύβοιας και Στερεάς με 4 εκατ. ευρώ

Η πανδημία του κορονοϊού υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιλύει γοργά θέματα που λίμναζαν στο χώρο της υγείας. 
Έτσι εντός του Απριλίου αναμένεται να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει επί μακρόν αν και στην ουσία είναι έτοιμο. Παράλληλα η έναρξη λειτουργίας του θα συνοδευτεί με προσλήψεις αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό, σε πρώτη φάση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι η Χαλκίδα και η Εύβοια θα έχουν εδώ μια έτοιμη μονάδα αντιμετώπισης της πανδημίας και δεν θα χρειάζεται η μεταφορά ασθενών στην Λαμία ή στην Αθήνα,
Την είδηση ότι ανοίγει το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας έδωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδος Γιάννης Αγγελάτος, ο οποίος βρέθηκε στους χώρους του νοσοκομείου. .
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε εκπαίδευση για τη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδος εν όψει της μετεστέγασης η οποία αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα Απριλίου.
Επίσης συμπλήρωσε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και οι υπόλοιπες διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και ο Σύνδεσμος φίλων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου είχε ζητήσει να ενταθούν οι προσπάθειες για τη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αναφέροντας ότι " πλέον, πολλοί συμπολίτες μας, συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας".
ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρινόμενη άμεσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19 για τον τομέα της Υγείας, έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητά της τη στήριξη των δομών υγείας της Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων, εγκρίθηκε δράση που αφορά στη στήριξη των οκτώ Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με εξοπλισμό υγείας αξίας έως 4 εκατ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Ενόψει της εξελισσόμενης πανδημίας, ενισχύουμε το ΕΣΥ και δη τις Νοσοκομειακές Δομές που βρίσκονται στην Περιφέρειά μας, με ιατρικό εξοπλισμό.
Με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, χρηματοδοτούμε την αγορά εξοπλισμού μέχρι του ύψους των 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουμε λάβει από την 5η ΥΠΕ και τα νοσοκομεία μας.
Η ευχή μας είναι να αποδειχθούν αχρείαστα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα καλύψουν τις σημερινές ελλείψεις και θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την υγεία των Στερεοελλαδιτών στο διηνεκές», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ