ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Αίτημα να λειτουργήσει άμεσα το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Αίτημα να λειτουργήσει άμεσα το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Πλήθος Σωματείων της Χαλκίδας αλλά και η κοινή γνώμη, απαιτούν να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Μάλιστα τα Σωματεία προχώρησαν σε κοινό υπόμνημα το οποίο το συνυπογράφουν και ήδη εστάλη στην κυβέρνηση.

Το υπόμνημα αναφέρει:
"Εδώ και ένα περίπου μήνα παρακολουθούμε όλοι με κομμένη την ανάσα τις τραγικές εξελίξεις, στο μέτωπο της πανδημίας του COVID-19, παγκοσμίως. Μέσα στον ορυμαγδό δραματικών εξελίξεων, μια εξαιρετικά θετική παρενέργεια αυτής της έκτακτης νέας συνθήκης, είναι η οριστική κατάρριψη του μύθου της πανίσχυρης αγοράς και της αποτελεσματικότητας των νεοφιλελεύθερων συνταγών στους τομείς της υγείας, της παιδείας ακόμη και της οικονομίας. Σήμερα όλοι οι διαπρύσιοι οπαδοί της αγοράς στρέφονται, αγωνιώντας, για σωτηρία, στα δημόσια συστήματα υγείας-σε αυτά ακριβώς τα συστήματα υγείας που είχαν τραγικά εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το κοινωνικό κράτος είναι υπερτροφικό και σπάταλο.
Χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να καταρρεύσει όλη αυτή τη ρητορική, μαζί με τα τραγικά υποστελεχωμένα συστήματα υγείας των νεοφιλελεύθερων χωρών του Δυτικού κόσμου.
Στη χώρα μας όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εφάρμοσαν νεοφιλελεύθερες συνταγές περιορισμού του κοινωνικού κράτους, με πόνο δήθεν αλλά με πολύ σθένος και αποφασιστικότητα. Όλες ανεξαιρέτως δεν κατόρθωσαν να εξαιρέσουν τουλάχιστον την υγεία και την παιδεία από το πάγωμα των προσλήψεων.
Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών στον χώρο της υγείας όσον αφορά την πόλη μας και τον νομό μας είναι η κραυγαλέα εξουθενωτική υποστελέχωση των υγειονομικών δομών, που λειτουργούν στα όρια του επιπέδου ασφαλείας. Αυτό συνέβαινε προ επιδημίας, σήμερα δε με τις αυξημένες ανάγκες η κατάσταση δίκαια χαρακτηρίζεται δραματική, αν συνυπολογίσουμε την έλλειψη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η δικαιολογία των κρατούντων ότι δεν έχουν ακόμα προκηρύξει τις θέσεις της ΜΕΘ γιατί δεν έχει εγκριθεί ο οργανισμός του νέου νοσοκομείου είναι χωρίς νόημα γιατί ΜΕΘ προβλέπεται και στον οργανισμό και του υπάρχοντος νοσοκομείου, άσχετα αν κανείς δεν έστερξε να την ενεργοποίηση.
Επειδή λοιπόν η κατάσταση με την επιδημία έχει φτάσει στο απροχώρητο απαιτούμε:
α) την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων
β) την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο νέο νοσοκομείο, με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό
γ) την προμήθεια και κάλυψη του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας"
Τα παραπάνω συνυπογράφουν:

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΜΕ) ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Π.Σ.Ε
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ